Tort Diplomat

de mamaieelena in Torturi, 28 Dec 2010 | 7758 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 felii rotunde de ananas din compot
  • 750 ml frisca lichida
  • 6 oua
  • 6 foi de gelatina
  • 120 ml lapte
  • 150 gr. zahar
  • 2 fiole cu esenta de vanilie
  • 250 gr capsuni proaspete
  • 2-3 kiwi proaspete
  • 2 oua
  • 2linguri zahar tos
  • 2 linguri faina
  • 1/2 praf de copt
  • 1 lingurita ness
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat:

Mai intai fac blatul din 2 oua pe care le separ si bat mai intai albusul spuma, adaug zaharul si cand e dizolvat pun si galbenusurile si la sfarsit pun faina amestecata cu praful de copt si nessul. Se da la cuptorul preincalzit pana la coacere. Eu am pus intr-o tava de aragaz pe hartie de copt in strat subtire.

Sse da la rece si facem crema: galbenusurile 6 bucati se pun in cratita impreuna cu zaharul, laptele, vanilia esenta 1 fiola si se pun pe foc amestecandu-se continuu sa nu se lipeasca. Se lasa pana cand se ingroasa crema si nu clocoteste. Se pune la racit.

Intr-un bol se pun in apa rece foile de gelatina cca 5 minute. Cand s-au inmuiat se pun in crema inca fierbinte ca sa se dizolve repede. Acum crema trebuie amestecata ca sa se raceasca bine .

Separat intr-un bol mai mare se bate frisca 500 ml si cand e tare se poate pune si crema racita si cu o lingura se amesteca de jos in sus avand grija sa se incorporeze bine. Se acopera si se da la frigider. Acum se scot din compot pe servetele absorbante bucatile de ananas si se vor taia bucati mici pt a le pune in crema. Trebuie sa fie bine scurse de sucul in care au stat. Se curata kiwi si se taie felii. La fel se procedeaza si cu capsunile.

Blatul pe care l-am copt il tai forma rotunda si pui pe el crema de la frigider in care pui bucatile de ananas. Se orneaza dupa imaginatie si fructele taiate se pun deasupra ca un joc de culori.

Pofta buna.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

mamaieelena 1

31.12.2010, 01:24

scuze ca nu am inteles 2 plicuri sunt suficiente dar trebuie sa procedezi cum scrie pe plic succes,

Ligia Bxl 1

18.01.2011, 09:02

bun

gaby_gabytza 1

14.09.2011, 13:41

wow ce delicios

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort "Amandina" cu cirese