Tort Diplomat

de Lau in Torturi, 3 Mar 2014 | 8335 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 3 galbenusuri
  • 60 ml apa calduta
  • 100 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 7 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • 1/2 praf de copt
  • esenta de rom
  • Crema
  • 500 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 500 ml frisca
  • 2 plicuri gelatina
  • 1 lingura amidon
  • zeama de la1/2 lamaie
  • 5 linguri zahar
  • fructe(zmeura,afine,portocale,mandarine)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat:

Blat - Intr-un bol adaugam galbenusurile si apa, mixam timp de 2 minute, dupa care adaugam zaharul si mai mixam 5 minute. Vom obtine un amestec de consistenta unei spume aerate si pufoase. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, sare si cacao, esenta si amestecam usor cu o lingura de lemn. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca foarte bine.

Crema - Galbenusurile le mixam cu zaharul si amidonul. Punem laptele la fiert si cand s-a incalzit adaugam treptat peste galbenusuri, punem din nou pe foc amestecand continuu pana ce se ingroasa. La finam adaugam zeama de lamaie, amestecam si lasam sa se raceasca.

Gelatina o punem la hidratat cu apa rece cat sa acopere, lasam cca 10 minute, dupa care o punem pe baie de aburi, apoi o adaugam in crema.

Mixam frisca si adaugam peste crema, adaugam si fructe, amestecam pana ce se omogenizeaza.

O tava cu pereti detasabili o invelim cu folie alimentara si adaugam felii de portocala, mandarina, zmeura si afine

Adaugam crema si dam la rece 10 minute dupa care adaugam blatul si dam la frigider cca 2-3 ore (eu am lasat peste noapte)

A 2 zi rasturnam pe un platou si decoram dupa plac (sau lasam asa)

TIPS-URI

1

Pentru blat m-am inspirat de la Gaby

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Fluture diplomat