Tort Dobos

de iry-gabriela in Torturi, 11 Dec 2012 | 5500 vizualizari

 

.....acest tort il fac doar pentru doua persoane dragi mie si de fiecare data ii cuceresc!

 

INGREDIENTE

  • pentru foi:
  • 4 oua,
  • 5 linguri de lapte,
  • 5 linguri ulei,
  • 4 linguri de zahar
  • 1/2 lingurita de bicarbonat stins cu otet
  • faina cat sa iasa un aluat bun de modelat.
  • pentru crema avem nevoie de :
  • 500 ml lapte dulce,
  • 250 g de zahar,
  • 1/2 pachet margarina,
  • 4 linguri de faina
  • 4 linguri de cacao.
  • pentru ornat avem nevoie de
  • un plic de praf de frisca ,
  • 150 ml lapte ,
  • un intaritor de frisca
  • flori de zahar din comert.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Dobos:

Pentru inceput pregatim foile amestecand ingredientele pentru foi, formand un aluat pe care il asezam sub forma de baton. Il portionam in 5 parti egale si le intindem pe fiecare in forma rotunda si le coacem pe ambele parti intr-o tigaie bine incinsa.

Separat pregatim crema astfel: adaugam zaharul in lapte, apoi adaugam faina si cacaoa. Punem pe foc, amestecand pana se ingroasa. Se da deoparte adaugandu-se margarina.

Se trece apoi la asamblare, adaugand crema peste fiecare foaie astfel incat ultima parte sa ramana de crema. Frisca se prepara dupa instructiunile de pe plic, ornandu-se apoi dupa cum se doreste, adaugandu-se si florile de zahar         

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Dobos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dobos tort