Tort Dobos

de cristina1985 in Torturi, 5 Sep 2015 | 5249 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 600 g faina
  • 2 oua mari
  • 70 g margarina
  • 80 g zahar pudra
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lamaie(coaja +zeama)
  • un varf cutit sare
  • lapte cat cuprinde(150-20 ml)
  • Crema:
  • 175 g faina
  • 150 g zahar
  • 4 lg zahar pentru caramel
  • 1 l lapte
  • 100 g unt
  • 6 lg Inka
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • Glazura:
  • glazura ciocolata( sau 1 ciocolata+ putin lapte)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Dobos:

Aluat:se freaca margarina cu zaharul, ouale intregi, sarea, coaja de lamaie.Se adauga bicarbonatul stins cu putina lamaie si se amesteca bine.Se pune faina si lapte cat sa se obtina, un aluat potrivit, usor de intins cu facaletul.Se lasa sa se odihneasca cca 20 minute, apoi se imparte in 5 bucati.

Se coc 5-6 foi, pe dosul unei tavi, unse cu margarina si presarate cu faina.Se lasa la racit.

Crema:Zaharul se amesteca cu faina,se adauga laptele, Inka,vanilia si caramelul ( cele 4 lg de zahar se caramelizeaza si se sting cu putina apa, astfel incat sa obtina un sirop gros).Se amesteca bine, apoi se pune la fiert, pana se ingroasa.Se lasa la racit si cand e calduta, se adauga untul.

Se ung foile cu crema si se pune la sfarsit glazura de ciocolata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Dobos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

ieri la 10:48

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 09.07 la 08:08

Clafoutis cu căpșuni - Desertul savuros și aromat

pe 08.07 la 08:10

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

pe 07.07 la 08:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dobos tort