Tort Ecler

de ralu_ca in Torturi, 27 Dec 2014 | 11684 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 350 ml apa
  • 150 ml ulei
  • 250 g faina
  • 7 oua
  • crema de vanilie:
  • 1 l lapte
  • 300 g zahar
  • 6 galbenusuri
  • 300 ml frisca lichida
  • 2 plicuri gelatina
  • esenta vanilie
  • crema de ciocolata:
  • 90 g ciocolata
  • 50 ml frisca lichida
  • esenta rom
  • glazura:
  • 50 g ciocolata amaruie
  • putin lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Ecler:

Apa se fierbe cu uleiul. Cand clocoteste am dat deoparte si am adaugat faina, amestecand continuu. Am last la racorit, apoi am adaugat ouale, unul cate unul si am abtinut o compozitie nici groasa, nici sa curga de pe lingura. Am tapetat o forma de tort rotunda cu hartie si cu un spritz am facut liniii circulare din aluat. Am introdus la cuptor pana ce se coace. Separat am facut si 30 gramajoare mici din aluat. Am dat la cuptor pana se rumenesc. Cojile de ecler, goale la mijloc, le-am lasat sa se raceasca. 20 le-am umplut cu crema de ciocolata, am topit ciocolata cu frisca impreuna, am dat la rece si am adaugat esenta de rom, mixand pana ce devine ca o crema.

Aluatul l-am pus pe un platou si in jurul lui inelul reglabil. Preparam crema de vanilie, batand galbenusurile cu zaharul pana au devenit cremoase, adaugam laptele si punem la foc pana se ingroasa. Am dat deoparte si am adaugat gelatina dizolvata, cf instructiunilor, si esenta de vanilie. Am lasat la racit. Am batut frisca si am incorporat in crema de vanilie. Am umplut 10 eclere cu crema de vanilie si am lasat deoparte.

Am turnat un strat de crema peste blatul rotund, apoi am asezat eclerele cu ciocolata, iar strat de crema si nivelam. Pe margine si unul in mijloc, se aseaza eclerele cu crema de vanilie. Am topit ciocolata cu putin lapte si am glazurat eclerele.

Se da la rece, apoi se poate servi !

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Ecler" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu portocale si crema de vanilie cu mascarpone