Nu puteam sarbatori 1300 de retete fara un tort special pentru aceasta ocazie.
Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare si zeama de lamaie, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare, adaugam uleiul si apa, amestecam la viteza mica.
Cernem faina cu praful de copt, zaharul vanilat, adaugam peste alunele macinate (eu nu le-am vrut fine), coaja de portocale si amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza cu miscari usoare.
Turnam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.
Lasam sa se raceasca foarte bine si taiem in 3 felii.
Crema-mixam smantana cu zaharul pana ce isi dubleaza volumul ,adaugam mascarponele mixam pana ce se omogenizeaza,adaugam nutella si amestecam cu o spatula pana ce se omogenizeaza.
Ansamblare-Asezam prima foaie o insiropam-eu am folosit sucul de la 1 portocala cu 100 ml licior-adaugam crema-reptam pana ce terminam imbrancand tortul in crema,pe margine presaram alune.
Dam la rece 1 ora dupa care topim ciocolata cu frisca si uleiul turnam deasupra,decorma dupa plac si dam la rece cateva ore inainte de servire