Tort inimos

de Constelatialeu in Torturi, 14 Feb 2014 | 4070 vizualizari

 

Nu sariti ca nu e in cinstea zilei de azi,ca eu nu-s asa siropoasa,sunt mai aisberg.....E ziua unui prieten foarte inimos....

 

INGREDIENTE

  • 400 g zahar
  • 10 oua
  • 1 pachet unt ( de preferat peste 80% grasime)
  • 3 linguri faina
  • 100 ml apa
  • 50 g cacao
  • 250 g mascarpone
  • cca 100-150 g caoacaze rosii
  • 200 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort inimos:

Zaharul,cacaoa si apa se pun pe foc pana ce devine ca o ciulama,se lasa la racit,apoi se adauga galbenusurile,rand pe rand si se omogenizeaza bine.Se imparte compozitia in doua parti egale.In prima parte se adauga faina si albusurile batute spuma.Se tapeteaza o forma de tort -eu am avut una in forma de inima-dimensiune cca 23 -24 cm,se torna compozitia in forma si se da la cuptorul preincalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Untul se lasa la temperatura camerei pana se inmoaie,se freaca bine si apoi se incorporeaza in el restul de compozitie,pastram 3 linguri din compozitie.Se da la rece pana ce blatul se coace si se raceste.

Pentru ornat am facut o crema din 250 g mascarpone frecata cu 3 linguri din compozitia de la crema,cele 3 linguri pastrate.Frisca o mixam bine,oprim 2-3 linguri si apoi o amestecam cu mascarponele.

Taiem blatul in 4 cand este rece.Asezam primul blat,punem crema,intindem si apoi presaram coacaze rosii,peste asezam blatul 2 si procedam la fel pana la ultimul blat.Pe margini intindem frisca si apoi incepem sa ornam.Am incercat eu niste chestii,ca mi-au reusit sau nu e alta poveste.Am ornat cu coacaze si aschii de ciocolata

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort inimos" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de iaurt si jeleu de caise