Tort Ioana

de Michelle in Torturi, 28 Noi 2009 | 6226 vizualizari

 

e pentru o proaspata mamica..

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 6 lg faina
  • 500 ml frisca
  • 2 portocale
  • 2 banane
  • 250 ml lapte condensat
  • 5 lg zahar
  • o cana cu apa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Ioana:

Blat:

Separam oualele. Batem spuma albusurile, galbenusurile le frecam bine cu zaharul, amestecam cele doua compoziti adaugam si faina in ploaie si bagam la cuptor.

Frisca se bate batz si apoi se adauga si laptele condensat si se bate bine.

Se taie blatul in 3 parti.

Facem un sirop din coaja de la o portocala cu 5 lg de zahar si apa.

Insiropam cele 3 blaturi.

Punem primul blat, adaugam frisca, apoi portocala taiata cubulete, apoi alt strat de frisca, adaugam celalalt blat, frisca, bananele, frisca si blat.

Imbracam tortul in frisca si ornam ..dupa placere.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Ioana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Vali 49