Tort Kodrit Kadir

de Miha in Torturi, 25 Aug 2009 | 22361 vizualizari

COMENTARII (48)

Oana 1

25.08.2009, 00:17

Tocmai salivam pe blogul tau Bunatate mare tortuletul asta, o sa-l repet si eu curand!

leoflori 1

25.08.2009, 14:13

mai, ce bunatate trebuie sa fie....

Miha 1

25.08.2009, 15:14

Flori,daca-ti place crema de zahar ars e bun! Mie imi place!

Anamaria7 1

25.08.2009, 15:21

mi-e foameee dati si mie :P bine ca e stratul de crema mai gros ca blatul !!!

Miha 1

25.08.2009, 15:27

Anamaria,cate portii sa pun deoparte?

leoflori 1

25.08.2009, 17:25

daca-mi place crema de zahar ars? devorez!!! se noteaza

Sabina 1

25.08.2009, 20:58

daca ma grabesc cred ca mai prin si eu ceva ... dau fuga fuguta

Mihaela 1

02.09.2009, 01:59

tortul asta e la fel ca cel postat de Sabina: http://www.bucataras.ro/retete /1240/tort_kodrit_kadir.html...
bine eu oricum sunt fan crema de zahar ars..


in general, am obs ca mai multe retete se repeta, ca de multe ori mi-e greu cand navighez si vreau sa fac ceva nou..
Miha sper ca nu te superi ca am zis aici..

klausenburger_adica Lacrima 1

02.09.2009, 11:54

Katalina... cu permisiunea fetelor am sa incer sa-ti raspund. tortul asta kadir e tot la fel si tortul rasturnat, cum il cunoastem in ardeal... la modul de constructie exista o mica mare diferenta fata de tortul rasturnat, diferenta care s-ar putea sa fie tocmai cea care ti-a stricat tortul. am sa incerc sa fiu schematica in ideea de a te ajuta:
1. zaharul se caramelizeaza direct acolo unde vrei sa pui crema si blatul; pune mai mult zahar, dar atentie sa nu se afume, va avea un gust amar; trebuie sa ramana aurie compozitia caramelizata intocmai ca in imagini; intinde zaharul caramelizat rotind recipientul in care cladesti tortul pana ce ajunge la jumatatea acestuia;
2. aseaza crema si da la cuptor; lasa pana cand se prinde crema putin si la suprafata are o crusta de 2 cm; aici trebuie sa lucrezi foarte, foarte repede. ai sa vezi ca nu mai "bulbuceste" crema si abia atunci scoti din cuptor crema si intinzi de-asupra blatul.
3 lasi la cuptor pana aluatul e copt si il poti verifica cu scobitoare cum spun fetele; in rest faci cum a facut si Miha mai departe;
observatie: incearca sa nu deschizi usa cuptorului cel putin in primele 20 minute sa nu ti se taie crema; la diferente de temperatura succesive ... risti.
cam asa se face "tortul rasturnat" asa cum il stiu eu si poate te ajuta ceea ce am scris la o urmatoare incercare spor

Miha 1

02.09.2009, 11:56

Mihaela,nu ma supar. Am si scris in introducere ca e reteta Sabinei.

Miha 1

02.09.2009, 12:04

Eu am facut exact asa cum era descris in reteta,asa cum a facut si Sabina.Am caramelizat zaharul intr-o cratita de inox,destul de marisoara,nu stiu exact cat are diametru,26 sau 28 cm. Masor daca trebuie.Nu stiu de ce nu ti-a iesit,nu pot sa-mi dau seama daca faptul ca ai facut in tava dreptunghiulara e vreun impediment.Ce n-a iesit cum trebuie?Blatul?Crema? Ai lasat sa se raceasca bine inainte de a-l rasturna?

klausenburger_adica Lacrima 1

02.09.2009, 15:18

Draga mea Katalina ,

eu iti povesteam cum se face prajitura similara, "tort rasturnat". e aceeasi treaba cu tortul kadir.

poti sa-l pui intr-o oala oarecare. ma intreb totusi daca nu cumva tocmai cuptorul a avut un rol serios in nereusita ta. pentru ca sa-ti iasa, temperatura trebuie sa fie constanta si mare. daca e prea mica, iti ramane crema moale si blatul nu se intareste.
cel putin asa stiu eu...

ionix 1

03.09.2009, 17:25

ahhhhhhh, cat de bine arata si tortul asta... offffff

Teo 1

31.10.2009, 21:27

Ca sa nu se formeze gauri in crema, se aseaza cratita intr-o tava cu apa si se da la cuptor. Crema va fi compacta cu un aspect foarte frumos!

Dana Cristea - pusikmea 1

10.04.2010, 10:50

miha, vr sa fac si eu azi tortul asta, dar sincer am ametit de tot citind toate comentariile, asa k dak nu te superi te intreb pe tn, pt k lui sabina i-am lasat un com inainte de paste si vad k nu a intrat, probabil sa-mi raspunda....corecteaza-ma te rog,unde gresesc, deci caramelizezi zaharul intr-o oala, si apoi il torni in forma de copt, sau faci caramelul direct in forma...si dak il lasi la racit nu se intareste?

Miha 1

10.04.2010, 11:13

Dana, faci caramelulul intr-o cratita, cratita pe care o vei baga apoi la cuptor. Sau il caramelizezi intr-o cratita/vas/ibric/ceaun apoi il torni cat inca este lichid in tava (il repartizezi uniform) Dupa ce se raceste evident ca se intareste, dar torni deasupra compozitia de lapte cu oua, iar la cuptor se va topi. Asta e un fel de tort cu crema de zahar ars de-al nostru. Cam aceeasi Marie, dar cu alta palarie.

Dana Cristea - pusikmea 1

10.04.2010, 11:18

sarumana mult, nu am facut niciodata crema de zahar ars, asa k nu stiu prea multe, asta imi place tare mult cum arata asa in starturi, il fac pt maine k puiutul meu face si el 9 lunitze si am zis sa fac ceva simplu, rapid si cu putini banims frumos

Dana Cristea - pusikmea 1

10.04.2010, 19:00

vr sa sp k mi-a iesit un kadir tare nereusitnu stiu de ce pt k am urmat toate etapele, a iesit tot tot culoarea blatului, de ce?nu se poate asa ceva, sunt asa dezamagita

madi_marin 1

10.04.2010, 19:04

pusikmea....nu fii suparata si eu am incercat reteta mai demult si nici mie nu mi-a iesit....desi...la fel ca tine...am urmat pasii exact.....mie mi-au iesit cele 2 blaturi, dar n-a iesit caramelul ala de deasupra sub nicio forma.....nu stiu unde am gresit.....pote ne ajuta un pic Miha, draguta....

gaby_duceag 1

10.04.2010, 19:12

hai mai papusiko,)tu chiar vrei sa-ti iese tot?)tu vrei sa scriu si io esecurile?.data urmatoare iese

Dana Cristea - pusikmea 1

10.04.2010, 19:20

madi, mie nici macar 2 straturi nu mi-a iesit, sunt suparat k maine am musafiri si am mai si anuntat k fac ceva super, acum le dau ceva super super naspa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort din crema de zahar ars cu crema de pireu de castane