L-am facut de ziua sotului, din dorinta de a face si ceva nou. S-a papat cat ai clipi... :D Singurul lucru cu care am gresit ( zic eu...) a fost ca am folosit o tava dreptunghiulara , in final tortul nefiind destul de inalt .....:P
Multumesc tuturor celor ce au postat pe bucataras.ro aceasta reteta :-*
Blat: Oul il mixam bine cu un praf de sare,apoi adaugam pe rand, celelalte ingrediente si omogenizam.
Crema caramel: Mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam esenta de vanilie, un praf de sare si laptele. Amestecam bine si lasam deoparte.
Caramelizam zaharul si-l lasam la racit.
Peste caramelul racit adaugam compozitia de oua si imediat in mijlocul tavii compozitia pentru blat.
Desi avem impresia ca blatul se imprasti3 in tava, in timpul coptului se va ridica la suprafata, cele doua compozitii separandu-se foarte bine.
Coacem in cuptorul incins. Timpul de coacere depinde de cuptor ( cca 40 minute ).
Dupa ce s-a copt, lasam sa se raceasca,apoi rasturnam cu grija, dintr-o miscare, pe platoul de pe care se va servi.
Decoram dupa preferinte: eu am folosit frisca amestecata cu nuca de cocos ;)