Tort "Krem a la Krem"

de Lavinia in Torturi, 20 Noi 2012 | 4758 vizualizari

 

Un tort super bun,l-am facut de multe ori pana acum si mereu a avut un real succes.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua mari (7 mici)
  • 250 g zahar
  • 180 g faina
  • 1 lingura cacao
  • 6 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Crema de vanilie:
  • 1 plic creme ole de vanilie
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 200 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • Crema de ciocolata:
  • 1 plic creme ole de ciocolata
  • 200 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata
  • 70 ml frisca lichida

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Krem a la Krem":

Pentru blat mixam galbenusurile cu jumatate din zahar si vanilia. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si cealalta jumatate din zahar si le incorporam galbenusurilor. Mai adaugam uleiul si faina cu praful de copt cernute. Oprim 1/3 din compozitie si adaugam cacaua. Tapetam o tava rotunda cu folie/hartie de copt (26 cm diametru) .Punem 2-3 linguri compozitie alba, 1 lingura compozitie neagra si tot asa pana terminam. Dam la cuptor pentru 35 de minute(testul scobitorii). Cand este complet rece il taiem in 3 parti.

Pentru crema punem intr-un bol laptele, frisca si praful creme ole si mixam pana se intaresc.

Asamblare: blat, crema de vanilie, blat, crema de ciocolata, blat, glazura

Puteti sa il ornati cu frisca sau sa il lasati asa simplu.E foarte bun!


Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Krem a la Krem"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de vanilie si glazura de ciocolata cu grau expandat