Tort Minnie Mouse

de Gergiana S in Torturi, 3 Ian 2014 | 7248 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 blat de tort cacao
  • Ganache de ciocolata
  • 300 ml frisca
  • 300 gr ciocolata cu lapte
  • 40 gr unt
  • 2 linguri finetti
  • Sirop
  • 5 linguri zahar
  • 1 cana apa
  • esenta de migdale
  • Pt ornat
  • frisca
  • hartie comestibila minnie mouse
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Minnie Mouse:

Ganache-ul de ciocolata se prepara astfel:

Frisca lichida se pune la fiert pana atinge punctul de fierbere, se trage de pe foc si se pune peste ciocolata rupta bucatele.Se adauga untul, se amesteca cu o lingura pana se topeste ciocolata si se da la rece pt 2-3 ore.Se scoate apoi, iar compozitia se bate bine cu mixerul,Se adauga si cele 2 lg dee finetti.Se da din nou la rece pana la utilizare.

Siropul se prepara astfel:

Zaharul impreuna cu apa se pun la fier, pana se topeste zaharul.Se trag de pe foc, se lasa putin sa se tempereze si se adauga esenta de migdale.

Cand siropul s-a racit se incepe asamblarea tortului.

Blatul se imparte in 3 parti.Prima parte se insiropeaza si se adauga jumatate din ganachE-ul de ciocolata.Se pune deasupra blat, care la fel se insiropeaza si apoi restul de crema.Ultimul blat se insiropeaza si se imbraca in frisca.Se pune si foaia comestibila, si se orneaza tortul.Se da la rece pana la servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Minnie Mouse" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]