Tort Mos Craciun - La multi ani Bucataras!!!!

de Dana_Retetegg in Torturi, 20 Dec 2011 | 5512 vizualizari

 

Pentru ca azi Bucataras.ro implineste 3 anisori ii dedic acest tort in spirit de sarbatori de iarna:) La multi ani!!!!

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de lamaie
  • un praf de sare
  • 1/2 pachet de unt
  • 100 gr zahar pudra
  • sucul de la o lamaie
  • 3 linguri lapte praf
  • glazura de zahar
  • fulgi de cocos
  • colorant alimentar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Mos Craciun - La multi ani Bucataras!!!!:

Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am frecat cu zahar pana s-a topit zaharul. Am adaugat esenta de lamaie si faina.

Separat am batut spuma albusurile cu praful de sare. Consistenta albusurilor trebuie sa fie asemanatoare cu a spumei de frisca. Am amestecat apoi albusurile cu galbenusurile si faina.

Cand s-a omogenizat compozitia am adaugat-o in tava speciala de teflon in forma de Mos Craciun (am primit-o la o revista).

Am lasat 10 minute in cuptor la foc potrivit.

Am desprins cu grija marginile  de tava si am rasturnat-o pe un tocator de lemn.

Crema am pregatit-o din unt frecat spuma cu zahar pudra, in care am adaugat apoi suc de lamaie si lapte praf (are gust de raffaello).

Am taiat tortul in doua cu grija sa nu-i stric 'faţa' si am umplut cu crema.

Deasupra am glazurat cu diverse culori conturul formei si cu fulgi de cocos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Mos Craciun - La multi ani Bucataras!!!!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Dana_Retetegg 1

20.12.2011, 23:48

asa am zis si noi s-apoi chiar l-am mancat

Ubulika 1

14.12.2012, 22:19

foarte misto!!

culorile ..in ce ai pus colorantu?In restul de crema?
Merci

Dana_Retetegg 1

14.12.2012, 22:46

In glazura de deasupra...scrie la final

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]