Tort - nebunie de piersici( pentru toti bucatarasii ..si nu numai)

de adasev12 in Torturi, 13 Feb 2011 | 4097 vizualizari

 

fiindca ieri a fost ziua mea, si nu am apucat sa fac tort....asta este pentru voi , dragi bucatarasi, din suflet , cu multa dragoste si multumiri pt toate urarile frumoase pe care le-am primit de la voi...sunteti extraordinari si ma bucur nespus ca ma aflu printre voi. va pup!

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 6 lg faina
  • 1 praf de copt
  • 1 compot de piersici
  • 2 cockteil-uri de fructe
  • 2 kiwi
  • 400 ml frisca lichida
  • 15 g gelatina
  • 1 budinca de piersici si maracuja
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort - nebunie de piersici( pentru toti bucatarasii ..si nu numai):

Blatul: se face un pandispan obisnuit si se pun in el o jumatate de cutie de coctail de fructe si cateva bucati de kiwi....( coctailul ce l-am avut eu continea piersici, pere, struguri si ananas, de aceea am mai adaugat si kiwi...pt mai multa culoare). se pune in tava si se coace la 180 g in cuptorul incins in prealabil.

crema de piersici: mai inatai am facut budinca  dar nu cu lapte ci cu suc stors de la fructe, aprox 350 ml. am dat la rece. piersicile le-am dat la robot si le-am facut pireu.am batut 300 ml frisca spuma tare. am hidratat gelatina cu suc de fructe pe foc mic pana s-a topit , am lasat putin sa se stampere si am amestecat cu budinca si pireul de piersici. apoi am amestecat totul cu frisca batuta.

 asamblarea: am taiat blatul in doua, am pus intr-o cratita folie transaprenta si apoi o foaie de blat, am insiropat cu suc de fructe , am turnat crema peste  si am pus cealalta foaie de blat. am mai insiropat si partea de deasupra. am dat la frigider tortul peste noapte. am scos tortul cu grija pe platou, am batut restul de frisca si am uns intai cu frisca tortul in strat subtire peste tot, ca sa se prinda fructele...am pus deasupra restul de coctail de fructe  iar pe margini am mai ornat cu frisca, cat si pe lateral.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort - nebunie de piersici( pentru toti bucatarasii ..si nu numai)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Sumegi