Tort Printesa

de mirela0911 in Torturi, 11 Ian 2012 | 7979 vizualizari

 

Acest tort l-am facut pentru ziua nepoatei mele Lorena.

 

INGREDIENTE

  • Pt. blat: 
  • 8 oua mari
  • 8 lg zahar
  • 16 lg faina
  • 1 praf de copt
  • 3 lg ulei
  • 2 lg apa rece
  • Pt. crema:
  • 180g ciocolata amaruie
  • 220 ml frisca lichida
  • visine din compot curatate si bine scurse
  • Pt. insiropat: sucul din compotul de visine
  • Pt. decor: 
  • frisca batuta
  • spuma de visine
  • o papusica
  • bombonele
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Printesa:

Blatul: Se separa ouale. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul pe rand batand bine dupa fiecare, apoi se pun galbenusurile pe rand, uleiul, apa si faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca cu o lingura de jos in sus. Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pt. 35 minute (testul cu scobitoarea). Dupa ce s-a racit blatul se taie in trei, de cea din mijloc folosindu-ne pentru a crea suportul rochitei.

Crema: Se pun pe foc frisca lichida si ciocolata rupta bucati si se aduce la punctul de fierbere. Se amesteca pana la omogenizare si ciocolata este topita in intregime.

Se aseaza primul blat pe un platou si se insiropeaza cu zeama de la compotul de visine. Se unge cu crema de ciocolata iar deasupra se pun visinele curatate. Se pune si celalalt blat insiropat.

Din blatul din mijloc pastrat se decupeaza cu forme de diferite marimi cerculete care vor fi asezate deasupra tortului (insiropate si unse cu crema), in mijlocul lor introducandu-se papusica fara picioare si ambalata cu folie de aluminiu partea care vine in interiorul tortului. 

Se orneaza cu frisca si spuma de visine, se orneaza si rochita dupa imaginatie, se presara bombonele, etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Printesa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

ieri la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Printesa