Am pregatit tortul acesta de Craciun, cu decorul caracteristic, si l-am dedicat nepotelului meu, care insa nu il poate gusta caci are doar 3 luni. Noua , adultilor, ne-a placut!
Avem nevoie de doua zile:
Incepem cu prepararea fondantului, din cantitatea de mai sus iese cam 1 kg, il puteti folosi si mai tarziu daca il puneti la pastrare la rece.
Am topit Marsmollow ( se gasesc de cumparat albe sau colorate , cam peste tot...) in cuptorul cu microunde intr-un vas inalt in care am mai pus 4 linguri de apa. Reteta o am de pe blogul Antoninei, care nu mai e activa demult, cred ca a avut un necaz mare, imi pare tare rau, "Dulcegarii culinare" este un deliciu de citit.
Peste pasta de Marsmollow am pus zaharul praf, margarina sau untul, amidonul si am amestecat bine in robot. Se poate framanta si cu mana desi la inceput este cam lipicios. A iesit o pasta ca plastelina, ce poate fi colorata in diferite culori, si pe care am lasat-o in dulap, acoperita cu o folie pana a doua zi, caci are nevoie sa se odihneasca.
Pentru blat am amestecat ouale intregi cu zahar si ulei, am adaugat sucul de portocale, iar apoi ingredientele solide, faina, amidonul si praful de copt, apoi aromele. L-am copt 45 minute la 180 g intr-o forma de 24 cm. L-am lasat sa se raceasca, pana a doua zi, sub un servet.
Pentru crema ganache: am pus la fiert smantana de frisca si cand s-a incalzit am adaugat ciocolata. Am lasat pe foc foarte mic pana s-a topit ciocolata apoi am amestecat totul bine, luind vasul de pe foc, sa l-am pus la rece sa se intareasca crema.
A doua zi am taiat tortul in 2 felii, pe care le-am uns cu gemul de prune, merge foarte bine si magiun, si L-am iimbracat uniform cu crema ganache pe care am amestecat-o vartos dupa ce am scos-o din frigider. Trebuie amestecata bine pEntru ca e tare cand o scoatem din frigider, nu se poate intinde.
Am folosit cam jumatate din fondant. Am presarat un strat uniform de zahar praf pe care am intins o foaie de fondant destul de mare ca sa imbrac tortul. Foaia trebuie sa aiba 5 mm altfel se rupe. La torturile cu fondant e important sa fie in prealabil invelite in crema ca sa iasa frumos netede. Am uniformizat fondantul pe suprafata tortului, l-am taiat pe margine si din alte bucatele pe care le-am colorat diferit am realizat decorul pe care l-am lipit cu albus de ou.
Am uitat sa fac o poza cu sectiunea....dar va asigur ca este un tort zemos, si ca gemul merge perfect cu aroma de scortisoara.