Tort Savarina

de Lavinia in Torturi, 3 Noi 2013 | 25259 vizualizari

 

Motanel e de vina pentru deliciosenia asta dulce si pufoasa :)

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 300 ml lapte caldut
  • 3 oua
  • 3 plicuri de zahar vanilat
  • 4 linguri de zahar
  • 60 ml ulei

Sirop:

  • 250 g zahar
  • 500 ml apa
  • esenta de rom

Umplutura:

  • 400 g smantana
  • 500 ml frisca lichida

In plus:

  • 1 borcan gem/dulceata de caise
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Savarina:

Intr-un bol incapator cerne faina cu un praf de sare .

Adauga zaharul vanilat si 2 linguri de zahar si amesteca bine.

Dizolva drojdia cu laptele caldut si 2 linguri de zahar apoi adaug-o peste faina.

Adauga si ouale si incepe sa amesteci usor aluatul.

Adauga uleiul putin cate putin si amesteca aluatul pana ce acesta este perfect incorporat.

Lasa aluatul la crescut pana isi dubleaza volumul.

Tapeteaza o tava (26 cm) cu unt si hartie de copt si mai lasa aluatul la dospit in tava aprox. 15 minute.

Coace blatul in cuptorul preincalzit pentru 25 de minute sau pana ce este usor rumenit.

Lasa blatul la racit apoi cu un cutit ascutit sau un taietor special pentru blaturi taie-l in 3 .

Pune apa cu zaharul la fiert si lasa sa dea 2-3 clocote.

Cand este rece adauga esenta de rom dupa gust.

Mixeaza smantana cateva secunde apoi adauga treptat din frisca lichida si mixeaza pana devine o frisca tare.(in cazul in care frisca devine prea tare adauga 2-3 linguri de lapte si amesteca usor pana se mai inmoaie putin)

Pe un platou rotund pune prima foaie de blat si insiropeaza.

Unge blatul cu dulceata de caise,pune 1/3 din frisca,iar blat/sirop/dulceata/frisca si acopera cu ultimul blat insiropat in prealabil si uns cu dulceata.

Imbraca marginile tortului cu restul de frisca si decoreaza dupa preferinte.

Lasa tortul la frigider pentru cateva ore(ideal ar fi peste noapte)

TIPS-URI

1

Puteti inlocui dulceata de caise cu dulceata de capsuni sau zmeura .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Savarina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

Cornulețe fragede cu migdale - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 19.12 la 15:06

Rețeta de gogoși pufoase, bune ca la mama acasă

pe 19.12 la 12:51

Rulouri cu cremă de brânză și somon - Aperitiv rapid și gustos

pe 19.12 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]