Tortellini cu prosciuto, ciuperci si sos de rosii, la cuptor

de Rocsi in Tortellini, 28 Sep 2016 | 10122 vizualizari

 

Este pentru prima data cand gatesc tortellini. Am ales sa cumpar pe cei umpluti cu prosciuto, sa ii pregatesc intr-un sos de rosii si sa ii gratinez putin. A iesit totul atat de bun si gustos, ca vreau sa repet reteta.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr tortellini cu prosciuto proaspeti (sunt in vid la Lidl)
  • 1 ceapa
  • 1 borcan ciuperci taiate
  • 1 catel de usturoi
  • 550 gr rosii decojite in suc de rosii
  • 3 linguri ulei
  • oregano uscat
  • sare
  • piper
  • 3 linguri parmezan ras
  • 4 linguri cascaval ras
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortellini cu prosciuto, ciuperci si sos de rosii, la cuptor:

Curatam ceapa si o tocam marunt.
Ciupercile le spalam bine si le punem intr-o sita la scurs.
Incingem uleiul intr-o tigaie, punem ceapa si ciupercile.
Le innabusim 2-3 minute, apoi punem circa o cana cu apa.
Lasam sa fiarba 10-15 minute.
Rosiile decojite le trecem prin blender, le punem in tigaie.
Adaugam usturoiul curatat si taiat in doua.
Amestecam bine, presaram sare si piper, apoi oregano uscat.

Lasam sa fiarba 5-7 minute sosul, sa se ingroase putin, apoi tragem tigaia de pe foc.
Intr-o cratita punem apa cu sare, le transferam pe foc.
Cand apa clocoteste, dam drumul pastelor, le fierbem 7-8 minute.
Cand sunt gata, le scurgem bine, le turnam peste sos si le amestecam bine.
In doua vase potrivite de ceramica, punem pastele cu sos, in mod egal.
Cascavalul il amestecam cu parmezanul, presaram din el in ambele vase.

Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana branzeturile se topesc.
Cand sunt gata le scoatem din cuptor si le servim calde.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortellini cu prosciuto, ciuperci si sos de rosii, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Merisor 1

30.09.2016, 07:50

Papa bun de la Rocsi drag si scump!

simona72 1

30.09.2016, 09:00

Ia sa ma duc si eu la Lidl Imi place maxim ce ai facut!

Rocsi 1

30.09.2016, 20:47

Merisor, Simona, multumesc mult

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tortellini ( bicolori ) de casa, cu ciuperci si cascaval