Tortul ingerilor

de anca_rm in Torturi, 28 Noi 2014 | 8465 vizualizari

 

Acum doua saptamani a fost ziua mamei mele si cum ii plac prajiturile cu mai putina crema si cat mai pufoase am zis sa incerc aceasta reteta . Reteta am vazut-o pe TvPaprika la o emisiune cu o doamna tare draguta , dar pe care habar nu am cum o cheama .
Oricum a iesit o bunatate de tort pe care l-am aranjat cum m-am priceput eu :d.

 

INGREDIENTE

  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 1praf de copt
  • 5 linguri faina
  • extract de vanilie
  • cateva picaturi zeama lamaie
  • Pt crema :
  • 200 gr mascarpone
  • 3 linguri zahar pudra
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • Pt ornat:
  • cirese confiate
  • fulgi de migdale
  • 50 gr ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortul ingerilor:

Pregatim o tava rotunda cu diametru de 20cm pe care o ungem bine cu unt si o tapetam cu faina , sau punem hartie de copt

Albusurile le batem spuma tare cu zaharul , extractul de vanilie si zeama de lamaie. Cand este tare (daca rasturnati castronul nu curge) adaugam faina amestecata in prealabil cu praful de copt .

Omogenizam prin rasturnare si turnam in tava .

Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade si lasam cam 30 minute . Facem testul cu scobitoarea si daca ramane curata oprim focul si mai lasam blatul inca 10 minute la caldura in cuptor.

Lasam la racit .

Mascarponele il batem cu zahar pudra( gustati , poate nu este sufficient de dulce pentru voi) , batem si frisca si le amestecam .

Ungem bine blatul cu crema de mascarpone si ornam .

 

Lasam la rece pana la momentul servirii . 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortul ingerilor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Frankfurter Kranz by Amalia (pt toti prietenii de pe bucataras)