Tortulete la pahar

de Miha in Torturi, 14 Ian 2010 | 7078 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 1/2 cana faina
  • 2 linguri cacao
  • esenta de rom
  • Pentru crema de fragi:
  • 30 g ciocolata alba
  • 75 ml frisca lichida
  • 50 ml lichior de fragi
  • 1/2 lingurita gelatina
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 150 ml frisca lichida
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortulete la pahar:

Sau tort Ioana reloaded. :)))

Blat:

Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare dupa care incorporam treptat faina si cacaoa amestecand de jos in sus.

Compozitia o punem intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt so dam la cuptorul incins la foc mediu, timp de 10-15 minute.

Crema de ciocolata amaruie:

Ciocolata rupta bucatele o punem la topit impreuna cu frisca. Aducem la punctul de fierbere, apoi dam deoparte si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam la racit.Cand incepe sa se intareasca o mixam pana obtinem o crema pufoasa.

Crema de fragi:

Gelatina o punem la inmuiat in apa rece.

Ciocolata o topim impreuna cu  frisca. Lasam la racit si cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina hidratata si amestecam pana la dizolvare. Dam la frigider si cand este complet rece mixam pana incepe sa se intareasca.La sfarsit incorporam si lichiorul de fragi.

Cu gura unui pahar decupam cerculete din blatul copt si racit.

Se aseaza un blat pe fundul unui pahar, apoi un strat de crema, se acopera cu blat si iarasi crema. Se repeta operatiunea pana la umplerea paharului.

Se orneaza cu frisca si se da la frigider pentru cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulete la pahar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de Paste