Trandafiri cu mere

de adnia in Prajituri, 11 Ian 2013 | 7164 vizualizari

 

M-au fascinat acesti trandafiri de cand i-am vazut si am tot amanat sa-i prepar, in ciuda faptului ca se realizeaza extrem de simplu. Insa cum mi-au ramas in minte, nu m-am lasat pana nu i-am scos din cuptor!

 

INGREDIENTE

  • -1 aluat foietaj decongelat
  • -5-6 mere
  • -zahar
  • -scortisoara macinata (eu am pus amestec de vin fiert macinat)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trandafiri cu mere:

Se taie merele pe sferturi, se scot semintele si cotoarele, apoi se taie in felii foarte subtiri si se plonjeaza intr-o craticioara cu apa si zeama de lamaie, sa nu se oxideze. Se pun pe foc 10 min, atat cat sa se inmoaie merele, apoi se scug bine.

Intre timp se pudreaza aluatul cu zahar si amestec de vin fiert macinat si se taie fasii late de cca 3 degete. Pe fiecare fasie se pozitioneaza felii de mar, una langa alta, pe una din margini, in asa fel incat merele sa iasa pe lateral (acestea vor fi petalele), apoi se incepe rularea fasiilor de aluat, cu mere cu tot, de la un capat la altul. In final vom obtine trandafirii, care se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se coc la foc mediu.

Se pudreaza cu zahar.Nu-i asa ca e simplu si de efect?

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafiri cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 60 %
999.99 lei
399.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 1000 lei
1499.99 lei
499.99 lei

COMENTARII (19)

ianculubita 1

12.01.2013, 12:02

Sunt deliciosi;si eu fac asa ceva

iry-gabriela 1

12.01.2013, 12:40

frumosi trandafiri

mamaieelena 1

12.01.2013, 16:09

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

Rondele de ceapa pane, la tigaie – delicioase si simplu de facut

de vasimur 4

pe 21.11 la 11:23

Mini rulade de cotlet de porc - Savoare maximă într-un preparat excelent

pe 21.11 la 11:02

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]