Triple Chocolate Toffifee Cheescake

de Lavinia in Prajituri, 16 Mai 2013 | 20575 vizualizari

 

M-a cucerit de cand am vazuto prima data :x Multumesc Paula pentru reteta ,este mai mult decat minunata!Ce-i drept am facut mici modificari la ea dar e una dintre cele mai bune prajituri mancate/facute de mine vreodata!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 350 g biscuiti de calitate(macinati)
  • 90 g ciocolata amaruie topita
  • 150 g unt topit
  • 1 lingura de cacao
  • 3-4 linguri frisca lichida
  • lapte(optional daca vi se pare ca e compozitia prea tare/sfaramicioasa)
  • 1 vf lingurita scortisoara
  • 1/2 pastaie de Tonka razuita(optional)
  • Caramel:
  • 200 g zahar
  • 4 linguri de apa
  • 1 praf de sare
  • 70 g unt
  • 70 g frisca lichida
  • 100 g arahide tocate
  • Strat 1 de ciocolata:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 3-4 linguri de frisca lichida
  • Crema:
  • 300 g mascarpone
  • semintele de la o pastaie de vanilie
  • 150 g frisca lichida indulcita
  • 100 g ciocolata alba
  • 2 lingurite gelatina granule
  • Strat 2 de ciocolata:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 3-4 linguri de frisca lichida
  • Decor:
  • Bomboane Toffifee
  • frisca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Triple Chocolate Toffifee Cheescake:

Blat/Crusta:

Punem intr-un bol mai mare biscuitii macinati ,cacaua ,scortisoara ,pastaia de Tonka(optional) si amestecam usor. Adaugam si restul ingredientelor si omogenizam bine.(La nevoie mai adaugam putin lapte). Tapetam o tava(20 cm) cu folie si punem compozitia de biscuiti tapetand bine si peretii formei. Dam forma la rece si intre timp pregatim caramelul.

Caramel:

Punem intr-o craticioara zaharul cu apa si lasam pe foc pana se caramelizeaza usor (culoarea chihilimbarului). Adaugam praful de sare si frisca lichida si amestecam energic.Adaugam untul si arahidele tocate si mai lasam pe foc pana se topeste untul. Punem caramelul usor racit peste crusta de biscuiti si dam la rece pana se intareste.

Stratul 1 de ciocolata:

Topim ciocolata cu frisca lichida si o distribuim uniform peste caramel.

Crema:

Mixam mascarponele cu vanilia si frisca. Hidratam gelatina in 40 ml apa rece timp de 5 minute apoi o adaugam peste ciocolata alba topita in prealabil si amestecam pana se topeste complet gelatina. Adaugam ciocolata peste frisca si omogenizam bine. Peste stratul de ciocolata punem crema si dam din nou la rece pana se intareste crema.

Stratul 2 de ciocolata:

Topim ciocolata cu frisca lichida si o punem peste crema .

Decoram cu frisca si bomboane Toffifee.

Daca ti-a placut reteta noastra "Triple Chocolate Toffifee Cheescake" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake spiralat cu ciocolata