Turta dulce

de laura_n in Dulciuri, 10 Dec 2015 | 7883 vizualizari

 

Cu tot dragul pentru Mos Craciun!
Aceasta reteta am preluat-o partial de la Jamila Cuisine ( Geanina), ea fiind tag-uita intr-o postare pe FB...etc, poveste lunga, cert e ca reteta era vizibila doar pe jumate, deci daca ceva nu e conform, sa stiti de ce :))))) Da, Geanina? :))))
Reteta am vazut-o la ea si ii multumesc sincer, fiindca astfel salvez mult zahar si iese tare frageda inca de la inceput.
Pana acum am prestat doar reteta Bucatarului Maniac, (cu sirop de zahar) ca devenisem si eu maniaca :)))))))
Foarte buna, insa am incercat un mix de condimente, pentru mine dupa multe incercari si experimente, in sfarsit, am obtinut turta tulce cu gust exact pe placul meu!
 

 

INGREDIENTE

  • 200 ml miere
  • 70 g zahar brut
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 100 g unt
  • 200 ml lapte dulce
  • 1 vrf cutit bicarbonat de sodiu
  • 600 g faina
  • 2 lingurite scortisoara de Ceylon (macinata)
  • 1 lingurita anason (boabe, nu stelat)
  • 1 vrf cutit piper negru macinat
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 1/2 lingurita cuisoare
  • 1 lingurita pudra coaja de portocala
  • pentru glazura
  • 200 g zahar pudra
  • 1 albus
  • 3 linguri apa fierbinte
  • 1 zahar cu rom
  • 100 g ciocolata
  • ornamente colorate
Portii: 60
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce:

Eu am facutul mixul de condimente, le-am macinat intr-un mojar de marmura.

Intr-un vas, punem mierea, zaharul, untul moale, oul intreg + galbenusul, bicarbonatul si laptele . Amestecam cu un tel pana se omogenizeaza compozitia, apoi adaugam faina impreuna cu condimentele. Incepem sa framantam un aluat, insa nu prea mult, fiindca pe masura ce framantam, aluatul va mai cere faina, devenind lipicios. Il punem la rece o ora.

Aici, eu am impartit aluatul in suluri subtiri din care am taiat cu ajutorul unui cutit mici dreptunghiuri de aluat. Puteti face sub forma de bilute. Le asezam intr-o tava prevazuta cu hartie de copt, le lasam 5 minute doar, apoi le punem la copt, in cuptor, pentru 15-20 minute numai. Cand sunt rumene pe spate, le scoatem si le lasam sa se tempereze pe un gratar de fursecuri.

Separat mixam albusul cu un praf de sare pana devine alb si dens. Adaugam zaharul, zaharul cu rom, si mixam in continuare, adaugand la sfarsit apa fierbinte. Cu aceasta glazura, imbracam jumatate din cantitatea de turta dulce, restul de glazura o amestecam cu ciocolata topita in prealabil. Imbracam restul de turta dulce, lasand-o sa se usuce glazura. Presaram diverse ornamente pana nu se usuca glazura.

 

TIPS-URI

1

devine si mai frageda pe masura ce trece timpul.

2

Pastrati-o intr-o cutie metalica sau acoperita cu folie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Turta dulce