Turte rupte

de mihaelam90 in Dulciuri, 23 Dec 2013 | 11350 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru turte avem nevoie de:
  • faina
  • apa
  • un praf de sare
  • o lingura de ulei
  • pentru sirop avem nevoie de
  • 1.5 l apa
  • 1/2 kg zahar
  • coaja de lamaie si de portocala
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  • Pentru umplutura:
  • nuca
  • migdale
  • zahar
  • coaja de portocala
  • coaja de lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte rupte:

Framantam aluatul pentru turte si le coacem in cuptor pe fundul tavii.

Punem la fiert pentru sirop apa impreuna cu zaharul si coaja de lamaie si portocala, pentru a se raci.

Pentru a inmuia turtele, punem intr-o oala apa la incalzit. Turtele trebuiesc "spalate" de faina in apa calduta.

Migdalele si nucile se toaca la blander marunt si se amesteca cu zahar. De asemenea, coaja de lamaie si portocala se amesteca cu zahar.

Intr-un lighean mai mare se presara un strat de nuca si putina coaja de lamaie si portocala, dupa care se adauga un strat de turte peste care adaugam sirop, inca un strat de nuca si coaja rasa. Se repeta procedeul pana terminam de asezat toate turtele.

Se servesc dupa cum traditia spune in dimineata de Ajun.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte rupte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

babi5 1

24.12.2013, 18:53

Rocsi 1

24.12.2013, 19:40

Pushaa 1

27.12.2013, 13:05

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Turte - Pelincile lui Isus