Tzatzichi

de MotanLaOale in Salate, 1 Iun 2011 | 11939 vizualizari

 

La pastrav gandind sa fac un mujdei cu smantana m-a dus gandul la vacanta si a iesit aceasta bunaciune greceasca. In Grecia orice masa incepea cu tzatzichi si orice mancam era insotit de tzatzichi.

 

INGREDIENTE

  • 500g iaurt gras
  • 3 castraveti mari
  • 4-5 catei usturoi
  • 3 linguri ulei masline
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tzatzichi:

Iaurtul se pune la scurs in tifon in mai multe straturi (eu am un saculet din panza de in) cel putin 6-8 ore.

Castravetii se curata de coaje si se rad pe razatoarea mica. Se presara cu sare si se lasa la scurs in strecuratoare.

Usturoiul se curata si se piseaza cu sare pana devin pasta.

Intr-un castron se pune iaurtul scurs cu uleiul de masline si se amesteca pana se incorporeaza.

Se adauga usturoiul si castravetii storsi de zeama si se amesteca bine bine.

Se potriveste de sare si este gata.

Se poate servi ca atare cu paine proaspata sau garnitura la orice fel de carne.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tzatzichi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata turceasca cu morcovi si iaurt