Unt de casa

de ancuta_25 in Aperitive / Garnituri, 5 Iul 2013 | 3693 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • smantana grasa, de preferabil cea de tara
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Unt de casa:

Se pune smanatana intr-un bol, se bate cu telul in forma de para pana apar mici particule de unt amestecate cu zer. Se continua cu telul pana se alege zerul, se scurge si apoi se amesteca cu o lingura de lemn pana devine o masa compacta fara zer. Se da la rece.

TIPS-URI

1

Toata operatiunea nu ar trebui sa dureze mai mult de 30 de min, dar aici depinde si de cantitatea de smantana folosita si de gradul de fermentare

2

Nu folositi smantana acra deoarece si gustul untului va fi la fel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Unt de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Unt de casa