Uscatele

de LUK in Dulciuri, 21 Ian 2011 | 49566 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 450gr faina
  • o jumatate de plic de praf de copt
  • un varf de cutit de bicarbonat de sodiu
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • 100ml lapte
  • 1 ou
  • 4 linguri de zahar pudra
  • un plic de zahar vanilat
  • o lingura de smantana
  • ulei pt prajit
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Uscatele:

 Se omogenizeaza bine cele 4 linguri de zahar pudra cu oul intreg,zaharul vanilat si smantana.Se adauga laptele,praful de copt si bicarbonatul stinse in zeama de lamaie, apoi faina.Va rezulta un aluat mai tare,potrivit pentru a putea fi intins si modelat.

 Se intinde o foaie pe blatul uns cu ulei.Se taie fasii pe lung,apoi pe diagonala obtinindu se romburi.In mijlocul fiecarui romb se face o gaura.Prin aceasta gaura se intorc extremitatile rombului de sus si de jos..Se prajesc in uleiul incins pe ambele parti pana se rumenesc.Fierbinti se pudreaza cu zahar pudra..

Daca ti-a placut reteta noastra "Uscatele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

LUK 1

23.01.2011, 23:43

Kamy..imi pare rau ca mama ta nu mai e.. ...poti sa mananci d aici oricand

MotanLaOale 1

24.01.2011, 09:02

bune bune asociate cu mama si copilaria

LUK 1

24.01.2011, 14:47

Motane..se pare ca toata lumea le asociaza cu mama..

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]