Vargabeles

de gatitdemine in Dulciuri, 27 Feb 2011 | 10094 vizualizari

 

Bucătăria ungurească după părerea mea se poate descrie în trei cuvite "Totul are gust". Vargabeles este una dintre reţetele care poate confirma asta.

 

INGREDIENTE

  • Tăieţei laţi
  • 500gr brânză de vacă
  • 500gr zahăr pudră
  • 9 linguri stafide
  • 50-100 gr zahăr vanilat sau esenţă de vanilie 
  • pesmet
  • 4 ouă
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vargabeles:

1.Stafidele se pun în apă călduţă cu puţin zahăr şi rom lăsându-se cam 1-2 ore .
2.Tăieţeii se fierb cu sare şi se răcesc.
3. Gălbenuşurile se freacă cu 4 linguri de zahăr pudră, zahăr vanilat sau esență de vanilie şi cu braza iar albuşurile se bat spumă cu 5 linguri de zahăr .
4.Se amestecă bine tăieţeii cu braza,stafidele şi gălbenuşurile după care intraga compoziţie se pune peste albuşurile bătute spumă , amestecând mai încet că să nu se lase spuma şi turnăm totul într-o tavă care în prealabil a fost unsă cu unt sau ulei şi tapetată cu pesmet.
5.Tava se pune la cuptor pentru aproximativ o oră . Cam după 30 de minute se presară pesmetul amestecat cu zahăr tos în proporţii egale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vargabeles" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vargabeles sau taitei cu branza