Varza dulce a la Cluj

de cristeena20 in Mancaruri cu carne, 15 Noi 2014 | 37359 vizualizari

 

De obicei fac varza a la Cluj cu varza murata, dar, cum aici gasesc mai greu, am facut cu varzza dulce. Si a iesit un fel de musaca minunata. Este foarte important sa dam atentie si gust fiecarui strat din acest fel .

 

INGREDIENTE

  • 2 verze medii proaspete
  • cimbru verde, sare, piper,ulei de masline
  • 300 gr carne tocata de porc
  • 1 ceapa
  • 1 cana pasta de rosii;
  • 1 lingura pasta de ardei rosu, 1 lingura pasta de legume (vezi reteta mea)
  • 1 pahar de vin alb
  • concentrat de pui (tip knorr)
  • 3 catei de usturoi
  • 1 foaie de dafin
  • 2 cani de orez cu bob rotund
  • 1 pahar smantana
  • 1 ou
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza dulce a la Cluj:

- Varza o taiem nu foarte marunta si o saram putin. Dupa cca 10 minute o stoarcem de apa lasata si o punem intr-o cratita la calit cu ulei de masline. Amestecam si adaugam cimbru proaspat si piper alb macinat. Cand s-a inmuiat si a scazut lichidul adaugam 2 linguri de pasta de rosii. Dam deoparte.

- Intr-o cratita punem ceapa tocata fin si pasta de legume . Calim in ulei de masline si  dupa 2 minute adaugam si usturoiul pisat. Lasam 1 minut sa prinda gust si culoare si aduagam carnea tocata. Amestecam bine si lasma sa se prajeasca putin. Punem sare, piper, pasta de ardei si turnam vinul alb. Lasma sa scada zeama si apoi aduagam pasta de rosii, dafin si cimbru verde. Turnam apa fierbinte in care am topit 1/2 cub concentrat de carne. acoperim si lasam sa fiarba bine. Cand  carnea e fiarta, descoperim si lasam sa scada si sa se ingroase putin sosul. 

- Orezul se fierbe in 4 cani de apa cu sare . Apoi strecuram si dam deoparte. 

Intr-un vas termorezitent punem un strat de varza, punem cateva linguri din compozitia de smantana cu ou , adaugam orez si apoi un strat de carne. Repetam cu varza-smantana-orez-carne si la urma resutl de varza. Deasupra turnam restul de smantana cu ou si putin suc de rosii. Dam la cuptorul incalzit pt cca 30 minute, cand se rumeneste deasupra. Stingem cuptorul si lasam vasul acolo, lasand si usa itnredeschisa. Cand s-a mai racit acoperim cu o folie de aluminiu si lasma pana vrem sa servim. La servire doar dam drumul la cuptor sa se incalzeasca . Este mai buna fiind facuta inainte cu cateva ore de a fi servita.

Servim cu smantana!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza dulce a la Cluj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Varza a la Cluj, o reteta traditionala plina de savoare