Vin brulè

de retetele_tinei in Bauturi, 4 Oct 2014 | 4917 vizualizari

 

Vinul brulè este nemaipomenit, iarna, pentru ca se consuma imediat dupa ce e luat de pe foc. Imi place sa-l pregatesc pentru ca este foarte aromat si foarte dulce. Dupa mine, este una dintre acele retete care se poate pregatii in orice moment pentru ca in principiu, toata lumea are vin si arome, in casa.

 

INGREDIENTE

  • 1 litru vin rosu sec
  • 200 g zahar
  • 10 cuisoare
  • 1 tija de scortisoara
  • 1/2 lingurita de scortisoara pudra
  • 1/2 lingurita de nucsoara rasa
  • coaja de la 2 portocale ( coaja trebuie sa fie intreaga, nu rasa)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vin brulè:

Se pregatesc ingredientele.Se pun toate la fiert intr-o craticioara.Vinul, dupa ce a inceput sa clocoteasca se mai lasa pe foc inca 5 minute. Apoi se strecoara si se poate servii.Daca nu se consuma imediat cand e cald, in momentul servirii, trebuie infierbantat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vin brulè" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vin fiert cu gutuie