Vinete pane

de vasimur in Mancaruri de legume, 28 Sep 2017 | 3514 vizualizari

 

O mâncare ușoară și foarte gustoasă.
Din ingredientele de mai jos au rezultat 4 porții (1 porție este de 5-6 buc. de vinete pane la farfurie).

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete potrivite ca mărime
  • 5 ouă
  • 10 linguri rase de făină
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete pane:

Se spală vinetele, se șterg și se taie rondele de 5-6 mm grosime. Se presară cu sare fină și se lasă să se pătrundă.

Se bat ouăle, se încorporează făina, sare și piper, după gust. Se amestecă bine și se lasă 5-10 minute, ca să se omogenizeze.

Vinetele se șterg de zeama pe care au lăsat-o, cu un prosop de bucătărie, sau cu prosoape de hârtie.

Se toarnă ulei într-o cratiță, se tăvălesc vinetele prin compoziția preparată anterior și se pun la prăjit, în uleiul încins. Se rumenesc pe ambele părți și când sunt gata se scurg de ulei și se pun într-un vas.

Vinetele pane se pot servi cu cartofi piure și cu murături.

TIPS-URI

1

Uleiul să fie bine încins când puneți vinetele la prăjit.

2

Prăjiți vinetele la foc mediu spre mic, ca să nu le ardeți deoarece devin amare.

3

Rumeniți vinetele pentru a deveni ușor crocante și pentru a le conferi un aspect cât mai plăcut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete pane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

ieri la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

Mini pancakes cu mere - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 03.06 la 10:38

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

pe 02.06 la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 02.06 la 12:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada de vinete