Vinete umplute

de alldayspice in Mancaruri de legume, 30 Sep 2013 | 3368 vizualizari

 

minunate!

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete (cca 500 g buc)
  • 3-4 rosii cherry
  • 1 ardei gras (rosu/galben)
  • 1 ceapa rosie mare
  • ardei chili
  • 1 cutie rosii (puteti folosi rosii proaspete)
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute:

Pentru inceput, spalam si taiem  in doua, pe lungime, vinetele. Daca aveti un cutit cu lama ceramica, folositi-l, astfel vinetele nu se oxideaza.

Scobim vinetele iar miezul il taiem bucatele pentru a le pune in umplutura.

Pe aragaz punem o oala/tigaie, adaugam ulei de masline (3-4 linguri), ceapa tocata marunt, ardei chili (cat doriti), sare si punem capac. Lasam cca 5 minute pentru a se gati ceapa la foc mic. Adaugam miezul taiat, ardei gras si lasam la gatit pentru cca 10 minute. Amestecam destul de constant pentru a nu se lipi continutul de fundul oalei/tigaii.

Cand observam ca amestecul este destul de gatit, adaugam conserva de rosii si mai lasam cca 5 minute. Condimentam cu piper.

Asezam intr-o tava/vas yena (uns in prealabil cu ulei de masline) vinetele, punem putin ulei de masline peste ele, adaugam umplutura, mozzarella rupta bucati, patrunjel tocat, rosii cherry taiate jumatati, stropim inca putin cu ulei de masline si dam la cuptorul preincalzit la 200 grade celsius pentru cca 40 minute ori pana cand se observa ca vinetele sunt gatite.

Le servim calde ori reci. Sunt la fel de bune :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Melanzane alla Parmigiana