Vinete umplute cu paste

de deyutzky in Paste, 29 Oct 2015 | 4152 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca. 150 g paste Barilla
  • 2 vinete
  • 1 ceapa
  • 5 catei de usturoi
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 rosie decojita
  • 1 cana suc de rosii
  • 2-3 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute cu paste:

Vinetele le spalam si le stergem de apa cu un servetel.

Le taiem in jumatate, pe orizontala. Cu o lingura scoatem miezul vinetelor, presaram vinetele cu sare si le lasam deoparte pentru aprox.20 de minute, apoi le punem intr-o tava si le dam la cuptorul preincalzit pentru 20 de minute. Le tinem la foc mediu.

Intre timp ne ocupam de umplutura.

Fierbem pastele conform instructiunilor de pe pachet.

Intr-o tigaie incingem uleiul si adaugam ceapa si usturoiul tocate marunt, iar peste ele putina apa si le calim 2-3 minute.

Adaugam ardeiul, vinetele si rosia taiate cubulete, putina sare, apoi amestecam si lasam pe foc pana cand compozitia scade.

Adaugam sucul de rosii si potrivim cu sare si piper dupa gust. Mai lasam cateva minute pe foc mic. 

Inchidem focul, adaugam pastele fierte si amestecam. 

Scoatem vinetele din cuptor si le umplem cu compozitia de paste (o sa mai ramaneti cam cu o portie de paste pe care o puteti consuma separat).

Dam tava la cuptor la foc mic-mediu pentru maxim 20 de minute. Daca nu faceti reteta de post, puteti presara deasupra si niste cascaval ras.

Le scoatem din cuptor, presaram patrunjel verde si le servim.

Pofta buna! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute cu paste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

CameliaR 1

30.10.2015, 15:56

Rahela Velicu 1

07.02.2016, 14:49

o reteta deosebita

Panacris 1

17.07.2023, 13:57

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]