Visina in sucul ei ( metoda de conservare )

de anisoara in Dulceata / Gem, 9 Iun 2010 | 29973 vizualizari

 

Visina se foloseste foarte mult in patiserie. Ea da un gust aparte la toate dulciurile, tartele, biscuitii, cremele, placinte, invartite. . De aceea in fiecare an , conservez foarte multa visina, pana la 30-40 kg. Se pare ,ca e o reteta banala si se prepara in orice mod , ca tot visina in sucul ei va fi. Dar oricum , daca vreti ca visina sa-si pastreze forma dupa fierberea si conservarea ei, urmariti urmatoarele sfaturi.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de visine
  • 200 gr de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Visina in sucul ei ( metoda de conservare ):

Visina se spala si se scot samburii. Zaharul se adauga in visina si se amesteca . Se lasa pentru 30 de min- 1 ora ca visina sa lase putin suc.

Vasul cu visina se pune la foc sa fiarba. Se amesteca din cand in cand. Din momentul cand incepe sa fiarba , - fierbeti visina numai 5 minute , numai mult deoarece se faramiteaza  mult. Si inca un aspect , nu lasati sa clocoteasca la foc mare , deoarece pe urma sucul ei se tulbura tare. Din momentul cand incepe sa fiarba, scadeti temperatura.

Se inlatura cu atentie spuma . In borcanele sterilizate se toarna cu un polonic visina cu sucul ei fiert. Se umple bine borcanul , ca sa nu ramana spatiu, aer.

Capacul sterilizat se pune pe borcan si se trage capacul strans. Se pune pe o panza calda cu capacul in jos si se inveleste cu o panza de lana. Se procedeaza la fel cu toata visina . Se tine 2-3 zile sub panza calda pana ce se racesc. Se pastreaza la racoare.

Vreau sa atrag atentia la cantitatea de zahar. Cantitatea de zahar poate varia , mai multa sau mai `putina, sau nimic.  Visina va fi mai acra sau mai dulce, depinde cu  ce gust doriti rezultatul finit. In orice mod ea se va pastra pe iarna , deoarece are destula acreala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Visina in sucul ei ( metoda de conservare )" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]