Vitel in sos tomat

de Sidy in Vita, 13 Aug 2011 | 5284 vizualizari

 

O idee excelenta pentru masa de pranz, vitel in sos tomat

 

INGREDIENTE

  • 800 g carne macra vitel
  • 1 cana vin alb
  • 4 catei usturoi
  • zeama de la 1 lamaie
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 linguri otet
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri faina
  • ulei de masline
  • 200 g rosii la cutie ( cu sos cu tot)
  • sare
  • piper
  • boia iute
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vitel in sos tomat:

Preparare vitel in sos tomat:

Carnea se taie felii subtiri de 5 mm si se bate ca la snitel, apoi se tavaleste prin faina, scuturandu-se de surplus.

Se incinge ulei in tigaie si se prajesc bucatile de carne pe toate partile.

Adaugam usturoiul taiat felii , vinul si otetul.Se da in clocot la foc mic pina ce se evapora sosul. Se acopera carnea cu apa , se adauga scortisoara si zaharul si se fierbe la foc mic pina ce se fragezeste carnea. Adaugam rosiile cu sosul, sare, piper si boia.

Lasam sa fiarba pina se ingroasa sosul. Adaugam la sfarsit zeama de lamaie.

Mancarea de vitel in sos tomat se serveste cald.

Pofta buna !

TIPS-URI

1

Se poate servi cu piure de cartofi sau cu pilaf de orez...

Daca ti-a placut reteta noastra "Vitel in sos tomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

vergi 1

14.08.2011, 18:04

ce papa bun

Ubulika 1

15.08.2011, 18:01

bun bunnnnn

alinutzika 1

15.08.2011, 22:51

delicios

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra

pe 01.11 la 17:28

Prăjitura cu pere și cacao - Delicioasă și pufoasă

pe 01.11 la 10:09

Chec cu nutella - Un desert delicios și ușor de făcut

pe 01.11 la 09:18

Pastă de fasole cu ceapă și bacon - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 31.10 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]