Zacusca

de Gicuta in Zacusca, 7 Sep 2015 | 12820 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 kg vinete
  • 2 kg ardei kapia
  • 1 kg gogosari
  • 1 kg ceapa
  • 1 litru suc de rosii
  • 750 ml ulei
  • 3-4 frunze de dafin
  • sare
  • piper
Portii: 23
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca:

Vinetele, gogosarii si ardeiul capia le-am copt si curatat si le-am lasat la scurs.

Ceapa curatata si spalata am taiat-o solzisori.

Am pus uleiul la incins si am adaugat ceapa.

Cand ceapa s-a inmuiat am  adaugam ardeiul taiat si vinetele tocate.

Am pus fruzele de dafin,putina sare si piper apoi am dat cratita la cuptor.

Din cand in cand am scos cratita si am amestecat sa nu se lipeasca legumele.

Cand uleiul s-a ridicat deasupra am adaugat sucul de rosii ,am gustat , am potrivit de sare si am mai lasat la fiert cca 30 de minute.

Am scos frunzele de dafin si am pus zacusca fierbinte in borcanele sterilizate. Le-am pus la bain-marie  pentru cca 30 minute. Cand timpul s-a scurs, le-am acoperit cu prosoape groase si am lasat asa pana a doua zi cand s-au racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

pe 07.02 la 16:05

Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoară

pe 07.02 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Zacuscă cu ciuperci,morcovi şi ţelină