Zeama de pui

de vero_closca in Supe/Ciorbe, 9 Iul 2010 | 6323 vizualizari

 

zeama calda de pui alina foamea,pofta si raceala... este o reteta pe care am preluat-o din "Bucatarul tau". delicioasa...

 

INGREDIENTE

  • 1 pui
  • 2 morcovi
  • o telina mica
  • 1 ardei sau un gogosar
  • 1 ceapa
  • 2 oua
  • 50 ml ulei
  • 100g smantana
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • 1 lamaie
  • piper
  • 1/2 legatura patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zeama de pui:

puiul se curata,se spala,se portioneaza si se pune la fiert in apa cu putina sare.

se spumeaza bine.

zarzavatul se curata,se spala si se taie cubulete apoi se caleste in ulei pana se inmoaie iar uleiul se coloreaza, apoi se adauga in oala unde fierbe puiul.

se fierb impreuna pana ce carnea aproape se desprinde de pe oase.

se adauga usturoiul zdrobit,zaharul si sarea,se ia de pe foc si se drege cu smantana amestecata cu galbenusurile,se acreste cu zeama de lamaie si se presara patrunjel tocat.

este foarte gustoasa!

TIPS-URI

1

eu am pus si galuste din faina fierte separat(pt ca baietii mei sunt innebuniti dupa galuste) si am adaugat un praf de chilli in farfurie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Zeama de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

ieri la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

Mic dejun buzunar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 30.06 la 15:08

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de gaina cu galuste imperiale