Rocsi

9

Bucataras
Suprem

Falticeni

Bucataras din 18.12.2009

RETETE1631
PRIETENI313
Retete

Paste cu sos de vanilie si nuca

In Paste la 12 Apr 2014

Intr-o cratita punem apa la fiert cu un praf de sare. Cand da in clocot dam drumul pastelor si le fierbem circa 8 minute. Cand sunt gata le scurgem bine de apa. Cat timp fierb pastele pregatim sosul. Intr-un castron punem zaharul, amidonul, extractul de vanilie si cateva linguri din lapte. Le...

Gogosi pufoase cu mere

In Dulciuri la 10 Apr 2014

Frecam drojdia cu o lingura de zahar. Merele le spalam, le decojim si le dam pe razatoarea mica. Intr-un bol punem faina cernuta, zaharul, drojdia dizolvata, sarea, coaja rasa de portocala si merele rase. Le amestecam bine cu mainile, apoi picuram apa cate putina pana obtinem un aluat elastic si...

Supa de rosii cu paste

In Supe la 9 Apr 2014

Curatam morcovul, pastarnacul si il dam pe razatoarea mica. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Rosiile decojite le matunrim. Intr-o cratita incingem uleiul, adaugam ceapa, morcovul, pastarnacul, usturoiul curatat si taiat pe jumatate, 5-6 linguri de apa si inabusim legumele la foc potrivit...

Chiftele de cartofi cu bureti

In Mancaruri de post la 8 Apr 2014

Spalam ghebele apoi le punem la fiert ca sa iese sarea din ele. Schimbam apa o data in timpul fierberii. Dupa ce s-au desarat, le scurgem de apa, le lasam la racorit si le trecem prin masina de tocat sau prin robot dar nu le facem pasta. Cartofii ii curatam, ii spalam si ii trecem prin...

Tarta cu fructe de padure si visine

In Dulciuri la 5 Apr 2014

Aluatul: Intr-un bol punem margarina taiata cuburi, zaharul, praful de copt, zaharul cu pastai de vanilie si le amestecam cu mana. Incorporam toata faina, apoi cele doua linguri de apa si framantam pana obtinem o bila de aluat. Il invelim in folie si il dam la frigider pana pregatim...

File de pui cu piure gratinat

In Pui la 3 Apr 2014

Puiul: Spalam fileul de pui apoi il stergem cu un servet. Intr-un vas amestecam uleiul, boiaua de ardei, vinul, patrunjelul si busuiocul uscat, sare, piper dupa gust si catelul de usturoi curatat si taiat feliute. Le amestecam bine, punem bucata de pui si il tavalim bine prin aceasta...

Ciuperci umplute cu ceapa verde si rosii

In Mancaruri de post la 1 Apr 2014

Spalam ciupercile, le stergem cu un prosop curat si indepartam coditele. Foile de ceapa verde le spalam, le taiem rondele, iar coditele de ciuperci le tocam. Rosiile decojite le facem cubulete. Intr-o tigaie punem uleiul al incins, adaugam ceapa verde si coditele de ciuperci. Le inabusim...

Cozonac cu Fanta (de post)

In Dulciuri la 29 Mar 2014

Aluatul: Punem sucul intr-un ibric pe foc pana devine caldut. Drojdia o frecam cu o lingura de zahar. Cernem faina intr-un bol, punem un praf de sare, drojdia, zaharul, coaja rasa de lamaie, zaharul cu pastai de vanilie si le amestecam. De acum turnam suc, putin cate putin, uleiul si...

Bors de cocos

In Ciorbe la 28 Mar 2014

Cocosul il parlim putin la flacara aragazului sa indepartam eventualul puf care a mai ramas pe el dupa ce a fost curatat. Il spalam bine apoi il transam. Intr-o oala punem ceva mai multa apa, carnea si cand clocoteste adunam spuma ce o formeaza deasupra. Spumam de mai multe ori, eu am...

Pancakes cu mere si nuca de post

In Mancaruri de post la 26 Mar 2014

Intr-un bol punem apa minerala, sarea, zaharul, uleiul si le amestecam cu un tel. Incorporam faina cernuta, treptat, apoi stingem praful de copt cu zeama de lamaie si il punem in comcpozitie. Spalam merele, le decojim si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Le adaugam peste aluat, apoi...

Placinta cu ciuperci

In Mancaruri de post la 25 Mar 2014

Aluatul:  Frecam drojdia cu zaharul. Intr-un bol punem faina cernuta, drojdia, sarea. Amestecam cu mana, apoi turnam apa minerala dar calduta, treptat, si framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. La final punem uleiul, mai framantam 2-3 minute, acoperim bolul cu un prosop...

Paste cu legume la cuptor

In Penne la 21 Mar 2014

Curatam dovlecelul si il taiem bucati mai maricele, ciupercile le spalam si le feliem. Morcovul il curatam si il facem julienne, ceapa o curatam si o tocam, iar rosia o decojim si o taiem bucati mai mari. Intr-o tigaie incingem uleiul, adaugam ceapa, morcovul si le inabusim 2-3 minute. Punem...

Tocanita de porc cu cartofi si mazare

In Porc la 19 Mar 2014

Spalam pulpa de porc, o tamponam cu un servet de bucatarie apoi o taiem bucati potrivite. Cartofii ii curatam si ii taiem in sferturi, ceapa o curatam si o tocam marunt. Rosiile le facem cubulete, iar morcovul il curatam si il taiem rondele. Intr-o cratita incingem uleiul, punem bucatile de...

Ciorba de urzici cu orez

In Ciorbe la 18 Mar 2014

Curatam urzicile de eventualele mizerii, apoi le spalam bine sub jetul de apa si le punem la scurs. Curatam ceapa si o tocam, morcovul il curatam si il dam pe razatoarea mare. Ardeiul rosu il facem cubulete, la fel si rosiile decojite. Intr-o oala punem uleiul la incins, adaugam legumele...

Pariziene cu crema de vanilie si visine de post

In Dulciuri la 16 Mar 2014

Aluatul: Topim margarina, iar laptele il punem pe foc pana devine caldut. Frecam drojdia cu o lingura de zahar, punem 2 linguri lapte de soia, 1 lingura de faina, amestecam bine si lasam 10 minute la loc ferit de curent. Intr-un bol cernem faina. Peste adaugam zaharul, margarina topita,...

Negresa cu gem si nuca de post

In Mancaruri de post la 14 Mar 2014

Intr-un bol punem faina, pe care mai intai o cernem, zaharul, cacaoa, nuca macinata, praful de sare si le amestecam. Adaugam apa, uleiul, gemul de capsuni si le incorporam bine. Stingem bicarbonatul cu putina zeama de lamaie, il punem in compozitia de mai sus si la final coaja confiata de...

Salata de ravioli cu branza si ton

In Salate la 12 Mar 2014

Intr-o oala punem apa la fiert cu un praf de sare. Cand clocoteste punem ravioli, le lasam sa fiarba cat este necesar, apoi le scurgem de apa, adaugam uleiul de masline si le lasam sa se racoreasca. Maslinele le taiem rondele, iar ardeiul kapia il curatam de seminte si il taiem bucati...

Mucenici de post

In Dulciuri la 8 Mar 2014

Aluatul: Drojdia o frecam cu o lingura de zahar, iar apa o punem intr-un ibric pe foc pana devine calduta. Cernem faina intr-un bol, presaram sarea, restul de zahar, zaharul cu pastai de vanilie, drojdia si le amestecam usor cu mana. Adaugam coaja rasa de portocala, apa treptat si framantam...

Prajitura cu mere si bezea, o reteta delicioasa

In Prajituri la 6 Mar 2014

Cum se prepara  Prajitura cu mere si bezea, o reteta delicioasa Umplutura:  Spalam merele, le curatam de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ungem o tigaie antiaderenta cu ulei si punem merele pe care le stoarcem intre maini. Adaugam zaharul si lasam merele pe...

Sandwich tort

In Aperitive / Garnituri la 5 Mar 2014

Painea: Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva. Intr-un bol punem faina cernuta, sarea, drojdia si amestecam. Turnam apa cate putin si framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. La final punem uleiul si mai framantam 2-3 minute. Acoperim vasul, il dam la loc cald si lasam la...

Prajitura cu jeleu si crema de fructe de padure

In Prajituri la 2 Mar 2014

Blatul: Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si zaharul. Incorporam galbenusurile, praful de copt, zaharul cu pastai de vanilie, iar la sarsit faina pe care o cernem inainte. Ungem o tava detasabila cu unt, o tapetam cu faina si turnam compozitia in ea. O introducem in cuptorul incins...

Placinta cu carne si ghebe

In Aperitive / Garnituri la 27 Feb 2014

Aluatul: Drojdia o frecam cu zaharul, iar apa o punem pe foc sa devina calduta. Intr-un bol punem faina, un praf de sare, drojdia si incepem sa framantam. Turnam apa treptat, iar cand obtinem un aluat elastic si nelipicios nu mai punem. La final adaugam uleiul si mai framantam 2-3 minute....

Supa italiana cu legume

In Supe la 25 Feb 2014

Curatam telina, o taiem bucatele mici. Ceapa o curatam si o tocam, iar morcovul il decojim, il taiem in jumatate pe lungime apoi rondele. Dovlecelul il curatam de coaja, il taiem bucati potrivite, ciupercile le spalam si le facem felii, iar rosiile decojite le taiem marunt.  Intr-o...

Prajitura Deliciu

In Prajituri la 22 Feb 2014

Miezul de nuca il tocam marunt cu un cutit. Intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu hartie de copt punem nuca si o nivelam ( am folosit o tava de 24 pe 37). Blatul: Batem toate albusurile spuma, inclusiv cel de la oul ingreg, adaugam un praf de sare, zaharul treptat, galbenusul si...

Supa de rosii cu tagliatelle si chipsuri de parmezan

In Supe la 21 Feb 2014

Curatam ceapa si o tocam. Morcovul il decojim, il taiem in doua pe lungime apoi il facem rondele. Rosia o curatam de pielita, o tocam, ciupercile le spalam, le taiem marunt, iar ardeiul kapia il curatam de seminte si il facem cubulete. Pastaile le taiem bucati potrivite, iar rosiile decojite le...

Japoneze

In Piine la 19 Feb 2014

Dizolvam drojdia cu zaharul, adaugam 3 linguri lapte, 1 lingura faina si lasam 10 minute sa stea la loc cald, sa cresca putin. Untul il topim, il lasam sa se raceasca, iar laptele il facem caldut. Punem faina intr-un bol, presaram putina sare iar in mijloc facem o gaura unde rasturnam...

Brownies cu nuci si mix de fructe

In Prajituri la 17 Feb 2014

Rupem ciocolata bucatele, o topim pe baie de aburi apoi o lasam sa se raceasca. Mixam ouale spuma impreuna cu zaharul, praful de sare, adaugam coaja rasa de portocala, untul de la temperatura camerei si le amestecam bine. Incorporam usor ciocolata topita, faina impreuna cu praful de copt....

Cornuri cu branza

In Dulciuri la 15 Feb 2014

Aluatul: Laptele il punem pe foc pana devine caldut. Drojdia o dizolvam cu o lingura de zahar, 2-3 linguri lapte, o lingura faina, le amestecam bine si lasam sa stea 10 minute intr-un loc cald. Untul il topim si il lasam sa se raceaca. Faina o punem intr-un bol, peste adaugam drojdia, ouale,...

Mamaliga in straturi

In Porc la 11 Feb 2014

Prima data pregatim mamaliga: Punem apa la fiert cu sare si o lingura de malai. Cand da in clocot turnam malai in ploaie, amestecam continuu cu un tel, lasam sa fiarba bine apoi o luam de pe foc. Mamaliga trebuie sa fie mai moale. Ungem un vas de ceramica cu unt. Punem un strat de...

Chec pufos cu nuci

In Dulciuri la 10 Feb 2014

Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare apoi cu zaharul pana obtinem o bezea. Stingem praful de copt cu zeama de lamaie, il punem peste albusuri, apoi incorporam faina cernuta, zaharul cu pastai de vanilie si coaja rasa de lamaie cu ajutorul unei palete de silicon. Galbenusurile le...

Afisate 841 - 870 din 1631 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Că-ţi faci declaraţia de venituri în versuri n-ar fi chiar o problemă. Dar sacul de cartofi pe care încerci să-l îndeşi prin gura ghişeului de la “taxe şi impozite”, strigând în gura mare “haideţi, doamnă, o mică atenţie, că m-aţi ajutat şi trimestrul trecut…” e posibil să te bage în bucluc

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]