Rocsi

9

Bucataras
Suprem

Falticeni

Bucataras din 18.12.2009

RETETE1631
PRIETENI297
Retete

Dulceata de cirese

In Dulceata / Gem la 20 Iun 2014

Borcanele le spalam bine cu apa fierbinte, la fel si capacele, si le punem la scurs pe un prosop curat, cu gura in jos. Ciresele le spalam bine, bine sub jetul de apa rece. Indepartam coditele si scoatem samburii. Ciresele curatate le punem intr-o oala de tuci, adaugam zaharul si le lasam...

Fresh de cirese

In Bauturi la 18 Iun 2014

Spalam bine ciresele, le indepartam coditele si le scoatem samburii. Le rasturnam in blender, adaugam zaharul si le zdrobim. Intr-un bol punem piureul de cirese si apa. Un sfert din lamaie o stoarcem, iar restul o taiem felii. Amestecam totul cu o lingura de lemn, dam drumul si stelutelor de...

Prajitura cu cirese

In Prajituri la 16 Iun 2014

Spalam bine ciresele, indepartam coditele si le scoatem samburii. Ouale, de la temperatura camerei, le separam. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam uleiul, apoi laptele. Faina o amestecam cu praful de copt si le...

Paste cu ficatei in sos de rosii

In Ficat la 15 Iun 2014

Ficateii ii lasam 10 minute in apa rece, apoi ii spalam si ii punem intr-o sita la scurs. Intr-o tigaie topim untul, adaugam ficateii, ii rumenim pe ambele parti si ii presaram cu sare si piper. Cand sunt gata ii scoatem cu paleta pe o farfurie. Curatam ceapa, o tocam marunt, ardeiul...

Tarta cu capsuni si ciocolata alba

In Prajituri la 13 Iun 2014

Incepem cu umplutura:  Spalam capsunile, le indeparatam coditele apoi le taiem in 4-6 bucati, depinde cat sunt de mari. Le punem intr-o cratita, presaram zaharul, semintele de la pastaia de vanilie si le transferam pe foc. Amestecam in ele usor si le lasam sa fiarba 15 minute. Dupa acest...

Paste cu branza, verdeturi si crusta de smantana

In Paste la 9 Iun 2014

Punem o oala de apa cu un praf de sare pe foc. Cand clocoteste, dam drumul pastelor si le lasam sa fiarba 8-10 minute, apoi le scurgem. Intr-un vas amestecam branza de vaci cu crema de branza, 3 oua, sare si piper dupa gust. Ceapa verde o spalam, o curatam si o taiem rondele, mararul il...

Sufleu de cartofi - Reteta unui preparat gustos la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 8 Iun 2014

Cum se prepara Sufleu de cartofi - Reteta unui preparat gustos la cuptor Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert cu sare si unt. Din momentul in care incep sa fiarba ii lasam circa 20 de minute pe foc, apoi ii scurgem. Galbenusurile le mixam cu un praf de sare, piper, smantana...

Prajitura cu ganache de ciocolata alba si dulceata de capsuni

In Prajituri la 2 Iun 2014

Ganache de ciocolata alba: Incepem cu prepararea cremei pentru ca trebuie sa stea macar cateva ore la frigider. Intr-un vas cu fundul mai gros punem frisca lichida si ciocolata alba rupta bucatele. Le transferam pe foc pana ciocolata se topeste, atentie sa nu fiarba, tragem deoparte, lasam...

Capsunata

In Bauturi la 31 Mai 2014

Capsunile le spalam foarte bine, cu multa apa rece. Le indepartam cozile, capsunile cele mai mari le taiem in sferturi iar cele mai potrivite in jumatati. Luam un borcan de sticla, cam de 5 litri, il spalam bine si il punem la scurs cu gura in jos. In el punem un rand de capsuni, unul zahar...

Pasca cu branza

In Dulciuri la 29 Mai 2014

Aluatul: Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Untura, cu untul si zaharul le mixam pana obtinem o crema. Adaugam ouale, mixam, apoi praful de copt, coaja rasa de lamaie si iaurtul. Incorporam faina treptat, framantam pana obtinem un aluat omogen si nelipicios....

Galuste din urda cu sos de rosii

In Mancaruri de legume la 26 Mai 2014

Galustele:  Intr-un bol punem urda framata, ouale, cascavalul dat pe razatoarea mica, sare, piper si busuiocul uscat. Le amestecam cu mana, apoi incorporam faina. Vom obtine un aluat usor lipicios. Intr-o oala punem apa, un praf de sare si le trasferam pe foc. Cand da in clocot,...

Gogosele din ecler cu crema de vanilie si capsuni

In Dulciuri la 24 Mai 2014

Gogoselele: Intr-o cratita punem apa, uleiul si le trasferam pe foc. Cand da in clocot tragem cratita deoparte si incorporam toata faina deodata. Mixam bine (sau puteti amesteca cu un tel), apoi incorporam ouale, unul cate unul, amestecand dupa fiecare si albusul. La fainal adaugam...

Cartofi noi cu marar trasi la tigaie

In Mancaruri de post la 22 Mai 2014

Cartofii ii punem sub jetul de apa si ii radem de coaja fie cu dosul unui burete de vase nou ori cu un cutitas. Ii spalam, ii punem intr-o oala cu apa, un praf de sare la fiert pentru 10-15 minute, nu mai mult si le scurgem apa cand sunt gata. Intr-o tigaie mai mare (eu am folosit un wok de...

Escalop de porc cu ciuperci

In Porc la 21 Mai 2014

Spalam bucata de carne, o tamponam cu un servetel apoi o taiem felii potrivit de subtiri. Le batem putin cu ciocanul de snitele, apoi le condimentam cu sare si piper. Intr-o tigaie incingem uleiul, curatam usturoiul, il taiem feliute si ii dam drumul in tigaie. Cand s-a rumenit il scoatem...

Tocana de cartofi cu piept de pui

In Pui la 19 Mai 2014

Spalam puiul, il tmponam cu un servetel apoi il taiem bucati potrivite. Ceapa verde o taiem roondele, ardeiul kapia il curatam de seminte si il taiem fasii potrivite, iar morcovul il decojim si il taiem bucatele. Intr-o tigaie incingem uleiul, inabusim bucatile de pui apoi punem legumele...

Prajitura cu branza si jeleu de capsuni

In Prajituri la 17 Mai 2014

Blaturile: Luam 3 oua, le separam, mixam galbenusurile cu zaharul, un plic de zahar vanilat, 3 linguri faina si 1 lingurita praf de copt. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, apoi le incorporam cu o paleta de silicon in compozitia de galbenusuri. Ungem o tava cu margarina, o...

Drob de porc cu verdeata si slanina

In Aperitive / Garnituri la 15 Mai 2014

Spalam organele si le punem la fiert. Dupa ce s-au fiert le scurgem, le lasam sa se racoreasca, doar limba cat este fierbinte o decojim de pielita. Le taiem bucati mari si le trecem prin robot, dar nu le facem pasta ci sa aiba aspect de tocat. Slanina tot prin robot o trecem. Ceapa verde...

Cornuri Bratislava

In Dulciuri la 13 Mai 2014

Aluatul: Laptele il punem pe foc pana devine caldut, apoi adaugam drojdia, amestecam si lasam 5 minute sa dospeasca. Untul il topim apoi il lasam sa se raceasca. Intr-un bol turnam faina, adaugam zaharul, ouale, sarea, untul, coaja rasa de lamaie si zaharul cu pastai de vanilie....

Prajituri cu menta, crema de vanilie si capsuni

In Prajituri la 11 Mai 2014

Blatul: Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul, apoi cu uleiul. Adaugam faina, praful de copt, cacaoa si le incorporam, iar la final esenta de menta. Ungem o tava mare de aragaz cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si turnam compozitia. Nivelam si introducem blatul in cuptor pentru...

Oua umplute cu pate si ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 8 Mai 2014

Punem ouale la fiert cu un praf de sare pentru 8-10 minute din momentul in care incepe sa fiarba apa din oala. Le scurgem cand sunt gata, le bagam sub jetul de apa rece sa se racoreasca apoi le decojim. Le taiem pe jumatate si scoatem galbenusurile. Ciupercile le spalam si le fierbem circa...

Placintele cu carne si ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 6 Mai 2014

Aluatul: Topim untul si il lasam sa se raceasca. Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva. Intr-un bol punem faina, un praf de sare, drojdia si amestecam. Punem apa treptat si framantam, pana aluatul devine omogen, iar la final incoporam untul. Acoperim cu un prosop curat si lasam sa...

Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

In Porc la 3 Mai 2014

Spalam varza, scoatem cotorul si o lasam putin in apa rece sa se mai desareze. O scurgem cand este scoasa suficient din sare si o tocam. Carnea de porc o spalam si o taiem bucati potrivite. Curatam ceapa, o tocam, iar pe cea verde o facem rondele. Ardeiul rosu si morcovul curatat le...

Ciulama de hribi

In Mancaruri de legume la 1 Mai 2014

Hribii ii punem la dezghetat intr-o sita ca sa se scurga de zeama. Daca folositi hribi proapeti ii curatati, spalati si ii opariti putin inainte sa pregatiti ciulamaua. Curatam ceapa, o tocam marunt, usturoiul il curatam si il taiem feliute. Intr-o tigaie incingem uleiul, punem ceapa,...

Prajitura Valurile Dunarii

In Prajituri la 29 Apr 2014

Blatul:  Scoatem visinele din borcan si le asezam pe cateva servetele de bucatarie sa absoarba siropul din ele. Intr-un bol mixam untul (de la temperatura camerei) cu zaharul, apoi adaugam ouale unul cate unul si mixam dupa fiecare. Incorporam faina, praful de copt si esenta de rom....

Friptura din pulpa de porc la cuptor

In Porc la 27 Apr 2014

Spalam bucata de pulpa apoi o taiem felii grose cam de un deget. Ceapa verde o spalam, o taiem rondele, iar cozile de usturoi le spalam si le tocam. Intr-un bol punem mustarul, pasta de tomate, ceapa, usturoiul verde si le frecam. Adaugam vinul, boiaua de ardei, cimbrul, sare si piper dupa gust,...

Rulada de pui cu carne tocata - Reteta cu numarul 800

In Pui la 24 Apr 2014

Curatam ceapa uscata, o tocam, iar pe cea verde o spalam si o taiem rondele. Morcovul il curatam, il dam pe razatoarea mica, rosiile decojite le tocam, usturoiul verde il tocam. Intr-o tigaie incingem uleiul, inabusim ceapa uscata cu morcovul, apoi punem restul de legume taiate mai sus. Adaugam...

Cozonac cu nuca

In Dulciuri la 22 Apr 2014

Aluatul: In primul rand, nu uitati sa scoateti toata ingredientele de seara de la rece si le lasati la temperatura camerei. Laptele il punem pe foc pana devine caldut, iar untul il topim. Intr-un lighean punem faina cernuta si facem in mijloc o gaura. Drojdia o frecam cu 2 linguri de...

Pasca cu branza si smantana

In Dulciuri la 20 Apr 2014

Aluatul: Intr-un vas punem untul taiat cubulete cu un praf de sare, zaharul si le frecam pana obtinem o crema. Adaugam ouale si mixam, apoi iaurtul. Incorporam praful de copt, coaja rasa de lamaie si la final faina cernuta. Framantam cu mana pana obtinem un aluat omogen. Formam o bila...

Fursecuri cu dulceata de visine si ciocolata

In Dulciuri la 15 Apr 2014

Margarina o taiem cuburi intr-un bol, punem zaharul, ciocolata data pe razatoarea mica si le frecam bine pana se face o pasta. Adaugam zaharul cu pastai de vanilie, praful de copt si coaja de lamaie pudra. Faina o cernem si o incorporam treptat, pana obtinem un aluat nelipicios si usor de...

Paste cu porc si ghebe

In Paste la 14 Apr 2014

Ghebele le spalam apoi le fierbem pana se desareaza. Le punem intro sita sa se scruga apoi le tocam, dar nu marunt. Spalam bucata de cotlet, o tamponam cu un servetel de bucatarie apoi o taiem bucatele mai lunguiete. Ceapa o curatam, o tocam, morcovul il decojim si il taiem cubulete....

Afisate 811 - 840 din 1631 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Că-ţi faci declaraţia de venituri în versuri n-ar fi chiar o problemă. Dar sacul de cartofi pe care încerci să-l îndeşi prin gura ghişeului de la “taxe şi impozite”, strigând în gura mare “haideţi, doamnă, o mică atenţie, că m-aţi ajutat şi trimestrul trecut…” e posibil să te bage în bucluc

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]