Rocsi

9

Bucataras
Suprem

Falticeni

Bucataras din 18.12.2009

RETETE1631
PRIETENI313
Retete

Piept de pui cu cartofi la tigaie reteta gustoasa si rapida

In Pui la 7 Oct 2013

Cum se prepara Piept de pui cu cartofi la tigaie reteta gustoasa si rapida Pieptul de pui il spalam, il tamponam cu un servet de bucatarie si il taiem bucati potrivite. Ardeiul kapia il curatam de seminte si il taiem fasii pe lung. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Cartofii ii curatam,...

Paine cu cartofi

In Piine la 5 Oct 2013

Spalam cartofii si ii punem la fiert cu tot cu coaja. Cand s-au fiert ii lasam sa se racoreasca, ii decojim apoi ii dam pe razatoarea mica. Drojdia o dizolvam cu o lingurita de zahar si o lasam 10 minute sa stea la loc cald. Apa o punem intr-un ibric si o asezam pe foc pana devine calduta....

Foietaj cu pere si stafide

In Dulciuri la 4 Oct 2013

Scoatem foietajul la dezghetat cu cateva ore inainte sa il pregatim. Spalam perele, le curatam de coaja si le taiem cubulete. Le punem intr-un ceaunel, le stropin cu zeama de lamaie, adaugam zaharul si le punem la foc mic. Amestecam usor pana se topeste zaharul, apoi adaugam amidonul desfacut in...

Piept de pui cu sote de ghebe

In Pui la 2 Oct 2013

Pieptul de pui: Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servet de bucatarie si il batem putin cu ciocanul de snitele, dar nu foarte tare deoarece se va usca in timpul gatirii. Curatam usturoiul si il pisam. Intr-un bol amestecam uleiul, vinul, sarea, piperul, boiaua de ardei dulce,...

Cornuri pufoase cu magiun

In Dulciuri la 28 Sep 2013

Mai intai scoatem toate ingredientele necesare sa fie la temperatura camerei. Laptele il punem intr-un ibric pana devine caldut. Drojdia o dizolvam cu o lingurita zahar, apoi 5-6 linguri lapte caldut, 2 linguri faina, amestecam si lasam intr-un loc cald sa cresca putin. Intr-un bol punem 600...

Tocanita de hribi cu legume

In Mancaruri de post la 25 Sep 2013

Curatam hribii si ii spalam bine. Intr-o oala punem niste apa la fiert si cand incepe sa clocoteasca punem hribii si ii fierbem putin, dar nu foarte mult. Dupa ce s-au fiert, ii punem intr-o sita sa se scurga de apa, ii lasam sa se racoreasca, apoi ii taiem bucati potrivite. Ceapa o...

Muffins cu cacao si branza

In Prajituri la 24 Sep 2013

Blatul: Separam ouale, mixam albusurile spuma cu 2 linguri de zahar. Galbenusurile le batem impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Peste galbenusuri punem uleiul, laptele, praful de copt, esenta si apoi cacaoa trecuta prin sita amestecand dupa fiecare ingredient. La final incoporam...

Beigli cu nuca

In Dulciuri la 21 Sep 2013

Aluatul: Punem laptele intr-un ibric si il tinem pe foc pana devine caldut. Drojdia o dizolvam impreuna cu zaharul. Punem faina intr-un bol impreuna cu untul si le amestecam. Adaugam oul si galbenusul, apoi drojdia dizolvata, zaharul vanilat si sarea. Laptele il punem treptat pana...

Pasta de gogosari cu kapia

In Conserve la 19 Sep 2013

Spalam cateva stricle de la Prigat daca aveti si borcane mici cu apa fierbinte, apoi le punem la scurs cu gura in jos pe un prosop curat de bucatarie. Gogosarii si ardeii kapia ii spalam bine sub jetul de apa. Ii taiem in doua si ii curatam de toate semintele. Ii taiem bucati potrivite apoi...

Invartita cu mere

In Mancaruri de post la 17 Sep 2013

Mai intai pregatim umplutura: Spalam merele, le curatam de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Punem merele intr-o tigaie impreuna cu zaharul, scortisoara si zaharul vanilat. Le punem pe foc si le lasam pana scade toata zeama, iar la final adaugam pesmetul. Le dam deoparte cand...

Tarta cu branza si mac

In Aperitive / Garnituri la 14 Sep 2013

Blatul: Intr-un bol punem untul, smantana, oul, putina sare si le amestecam bine. Adaugam praful de copt, macul, apoi faina ( la mine 230 gr au fost suficiente) si framantam pana toate  ingredientele sunt bine incorporate si obtinem o bila de aluat nelipicioasa. Invelim aluatul in folie...

Dovlecei umpluti cu branza

In Mancaruri de legume la 12 Sep 2013

Spalam dovleceii si ii curatam de coaja. Daca sunt mai micuti si subtiri ii taiem in doua pe lungime, daca sunt mai mari ii taiem intai pe jumatate, apoi pe lungime. Cu ajutorul unei lingurite scobim miezul. Batem ouale spuma cu un praf de sare. Intr-o cratita punem branza de vaci, ouale...

Prajitura cu visine si crema de ciocolata

In Prajituri la 10 Sep 2013

Mai intai pregatim crema de ciocolata: Crema poate fi pregatita chiar si cu o seara inainte. Intr-o cratita, eu de obicei folosesc un ceaunel, punem frisca lichida, ciocolata rupta bucatele si cappucino. Trasferam totul la foc mic si invartim continuu pana ciocolata se topeste complet, dar...

Dovlecei si ardei umpluti cu sos de rosii

In Mancaruri cu carne la 8 Sep 2013

Spalam ardeii, le scotem capacele ( dar le pastram) si ii scuturam da toate semintele. Dovleceii ii decojim, ii taiem in doua sau trei bucati (depinde cat sunt de mari) sa aiba cam aceeasi marime ca si a ardeilor. Ii scobim in interior cu o lingurita dar le lasam o baza. Curatam ceapa si o...

Prajitura cu budinca si prune

In Prajituri la 7 Sep 2013

Mai intai pregatim budinca de vanilie: Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul. Adaugam cateva linguri de lapte, amidonul, 2 lingurite zahar vanilat si amestecam bine. Punem restul de lapte la fiert si cand da in clocot turnam amestecul de amidon. Dam focul la mic si lasam sa fiarba...

Briose cu budinca de vanilie

In Prajituri la 4 Sep 2013

Briosele: Intr-un bol mixam ouale impreuna cu zaharul, pe care il punem treptat, pana devin spuma. Adaugam si uleiul in fir subtire mixand la viteza mica, apoi iaurtul. Incorporam praful de copt, cacaoa pe care o trecem prin sita si faina. La final aromatizam compozitia cu esenta de rom....

Prajitura cu crema de branza si sos de fructe

In Prajituri la 31 Aug 2013

Blatul: Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana devine o bezea. Galbenusurile le frecam cu uleiul si le punem peste albusuri impreuna cu zaharul pudra cu pastai de vanilie. Le mixam usor, incorporam faina, praful de copt iar la final cacaoa pe care o trecem prin...

Spaghete cu sos de ton

In Spaghete la 29 Aug 2013

Curatam ceapa si o tocam marunt. Ardeiul kapia il curatam de seminte si il taiem bucati potrivite. Usturoiul il curatam si il taiem feliute. Incingem uleiul intr-o tigaie, adaugam ceapa, usturoiul si le inabusim 1-2 minute. Punem ardeiul kapia peste, lasam sa se inmoaie si acesta putin, apoi...

Plachie de peste

In Peste la 27 Aug 2013

Pestele il curatam, il spalam bine si il tamponam cu servetele de bucatarie. Il taiem in doua bucati si-l condimentam pe ambele parti cu sare si piper. Rosiile le coacem intr-o tigaie grill si le decojim. Curatam ceapa si o tocam. Incingem uleiul intr-o tigaie si rumenim usor ceapa....

Cornulete spritate cu nuci

In Prajituri la 25 Aug 2013

Cernem faina intr-un bol impreuna cu sarea. Mixam untul cu zaharul si zaharul pudra cu pastai de vanilie, la viteza mare, pana devine o crema. In compozitia de unt punem oul si il incorporam. Tot peste crema de unt punem faina, nuca macinata, bombonelele si coaja rasa de lamaie. Amestecam...

Dovlecel cu rosii si mozzarela

In Mancaruri de legume la 23 Aug 2013

Spalam dovlecelul, il curatam si il taiem felii rotunde potrivit de groase. Le saram iar apa ce o lasa o tamponam cu niste servetele.  Rosiile le spalam, scoatem cotoarele si le feliem. Mozzarela o taiem bucati potrivite. Ungem un vas termorezistent cu unt. Asezam o felie rosie, una de...

Placinta cu branza dulce

In Prajituri la 20 Aug 2013

Aluatul: Laptele il punem si il incalzim putin. Untul il topim si il lasam sa se raceasca. Oul il mixam cu uleiul, zaharul, sarea, zaharul cu pastai de vanilie si laptele. Peste amestecul cu ou adaugam putina faina amestecata cu drojdia uscata, apoi putin unt topit, iar faina, iar unt...

Sufleu de dovlecel

In Aperitive / Garnituri la 17 Aug 2013

Curatam dovleceii si ii dam pe razatoarea mare. Ii punem intr-o tigaie antiaderenta si ii lasam la foc potrivit pana scade toata zeama invartind din cand in cand in ei. Il luam de pe foc si ii rasturnam intr-o sita. Sosul bechamel: Untul il punem intr-un vas la topit, adaugam faina,...

Tocanita de piept de pui cu ciuperci si rosii

In Pui la 15 Aug 2013

Pieptul de pui il spalam si il taiem bucati potrivite. Ciupercile le spalam si le taiem feliute. Curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt. Morcovul il decojim si il facem rondele. Rosiile le decojim apoi le taiem cubulete. Intr-o tigaie punem uleiul la incins, sotand puiul impreuna cu...

Tarta cu jeleu de zmeura si mascarpone

In Prajituri la 11 Aug 2013

Blatul: Intr-un bol punem untul, oul, zaharul si le amestecam bine cu mana. Adaugam praful de copt, sarea, apoi faina in ploaie si framantam pana obtinem un aluat omogen. Formam o bila din el, il invelim in folie alimentara si il dam la frigider pentru 30 de minute. Dupa ce a stat la...

Chec aperitiv cu cabanos

In Aperitive / Garnituri la 8 Aug 2013

Muschiul file si pastrama le taiem cubulete. Maslinele le taiem rondele. Ardeiul rosu si kapia il curatam de seminte si il taiem bucati potrivite. Luam cateva fire de marar verde, le spalam, indepartam cozile si le tocam marunt. Punem ouale intr-un bol si le batem spuma cu un praf de...

Prajitura cu nuca si crema de cacao

In Prajituri la 6 Aug 2013

Blatul: Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi punem zaharul treptat pana ajung la consistenta unei bezele. Incorporam galbenusurile, apoi praful de copt si zaharul cu pastai de vanilie. Adaugam faina in ploaie. Miezul de nuca il taiem bucatele, il adaugam peste compozitia de mai...

Prajitura cu nuci si prune

In Prajituri la 3 Aug 2013

Punem untul intr-un bol si il topim. Separam ouale, mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi punem zaharul treptat si le batem pana nu se mai desprind de pe bol. Incorporam galbenusurile unul cate unul, apoi uleiul, untul topit dar racit inainte. Amestecam bine, adaugam esenta, coaja...

Cartofi Dauphinoise cu pui si ciuperci

In Pui la 1 Aug 2013

Curatam cartofii, morcovul, ii spalam, ii taiem cuburi potrivit de mari si ii punem la fiert 15 minute, din momentul in care incep sa fiarba, cu putina sare. Cand sunt gata ii scurgem si ii lasam sa se racoreasca putin. Curatam ceapa si o tocam marunt. Pieptul de pui il spalam, il tamponam...

Mini cozonacei cu nuca

In Dulciuri la 30 Iul 2013

Aluatul: Laptele il punem pe foc pana devine caldut. Untul il topim si il lasam sa se raceasca. Drojdia o dizolvam cu o lingura de zahar si 1-2 linguri de lapte. Intr-un bol punem faina, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie, praful de sare. Galbenusurile le batem spuma impreuna cu zaharul si...

Afisate 931 - 960 din 1631 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Astazi reusesti sa iti uiti iarasi PIN-ul. Noroc cu astrele ca te ajuta si ti-l zic. Acesta este ****.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]