Cum se prepara Piept de pui cu cartofi la tigaie reteta gustoasa si rapida
Pieptul de pui il spalam, il tamponam cu un servet de bucatarie si il taiem bucati potrivite.
Ardeiul kapia il curatam de seminte si il taiem fasii pe lung.
Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Cartofii ii curatam,...
Spalam cartofii si ii punem la fiert cu tot cu coaja.
Cand s-au fiert ii lasam sa se racoreasca, ii decojim apoi ii dam pe razatoarea mica.
Drojdia o dizolvam cu o lingurita de zahar si o lasam 10 minute sa stea la loc cald.
Apa o punem intr-un ibric si o asezam pe foc pana devine calduta....
Scoatem foietajul la dezghetat cu cateva ore inainte sa il pregatim. Spalam perele, le curatam de coaja si le taiem cubulete. Le punem intr-un ceaunel, le stropin cu zeama de lamaie, adaugam zaharul si le punem la foc mic. Amestecam usor pana se topeste zaharul, apoi adaugam amidonul desfacut in...
Pieptul de pui:
Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servet de bucatarie si il batem putin cu ciocanul de snitele, dar nu foarte tare deoarece se va usca in timpul gatirii. Curatam usturoiul si il pisam.
Intr-un bol amestecam uleiul, vinul, sarea, piperul, boiaua de ardei dulce,...
Mai intai scoatem toate ingredientele necesare sa fie la temperatura camerei. Laptele il punem intr-un ibric pana devine caldut. Drojdia o dizolvam cu o lingurita zahar, apoi 5-6 linguri lapte caldut, 2 linguri faina, amestecam si lasam intr-un loc cald sa cresca putin.
Intr-un bol punem 600...
Curatam hribii si ii spalam bine.
Intr-o oala punem niste apa la fiert si cand incepe sa clocoteasca punem hribii si ii fierbem putin, dar nu foarte mult.
Dupa ce s-au fiert, ii punem intr-o sita sa se scurga de apa, ii lasam sa se racoreasca, apoi ii taiem bucati potrivite.
Ceapa o...
Blatul:
Separam ouale, mixam albusurile spuma cu 2 linguri de zahar. Galbenusurile le batem impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul.
Peste galbenusuri punem uleiul, laptele, praful de copt, esenta si apoi cacaoa trecuta prin sita amestecand dupa fiecare ingredient. La final incoporam...
Aluatul:
Punem laptele intr-un ibric si il tinem pe foc pana devine caldut.
Drojdia o dizolvam impreuna cu zaharul.
Punem faina intr-un bol impreuna cu untul si le amestecam.
Adaugam oul si galbenusul, apoi drojdia dizolvata, zaharul vanilat si sarea.
Laptele il punem treptat pana...
Spalam cateva stricle de la Prigat daca aveti si borcane mici cu apa fierbinte, apoi le punem la scurs cu gura in jos pe un prosop curat de bucatarie.
Gogosarii si ardeii kapia ii spalam bine sub jetul de apa.
Ii taiem in doua si ii curatam de toate semintele.
Ii taiem bucati potrivite apoi...
Mai intai pregatim umplutura: Spalam merele, le curatam de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Punem merele intr-o tigaie impreuna cu zaharul, scortisoara si zaharul vanilat. Le punem pe foc si le lasam pana scade toata zeama, iar la final adaugam pesmetul. Le dam deoparte cand...
Blatul:
Intr-un bol punem untul, smantana, oul, putina sare si le amestecam bine. Adaugam praful de copt, macul, apoi faina ( la mine 230 gr au fost suficiente) si framantam pana toate ingredientele sunt bine incorporate si obtinem o bila de aluat nelipicioasa. Invelim aluatul in folie...
Spalam dovleceii si ii curatam de coaja. Daca sunt mai micuti si subtiri ii taiem in doua pe lungime, daca sunt mai mari ii taiem intai pe jumatate, apoi pe lungime. Cu ajutorul unei lingurite scobim miezul.
Batem ouale spuma cu un praf de sare. Intr-o cratita punem branza de vaci, ouale...
Mai intai pregatim crema de ciocolata:
Crema poate fi pregatita chiar si cu o seara inainte. Intr-o cratita, eu de obicei folosesc un ceaunel, punem frisca lichida, ciocolata rupta bucatele si cappucino. Trasferam totul la foc mic si invartim continuu pana ciocolata se topeste complet, dar...
Spalam ardeii, le scotem capacele ( dar le pastram) si ii scuturam da toate semintele.
Dovleceii ii decojim, ii taiem in doua sau trei bucati (depinde cat sunt de mari) sa aiba cam aceeasi marime ca si a ardeilor.
Ii scobim in interior cu o lingurita dar le lasam o baza.
Curatam ceapa si o...
Mai intai pregatim budinca de vanilie:
Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul.
Adaugam cateva linguri de lapte, amidonul, 2 lingurite zahar vanilat si amestecam bine.
Punem restul de lapte la fiert si cand da in clocot turnam amestecul de amidon.
Dam focul la mic si lasam sa fiarba...
Briosele:
Intr-un bol mixam ouale impreuna cu zaharul, pe care il punem treptat, pana devin spuma. Adaugam si uleiul in fir subtire mixand la viteza mica, apoi iaurtul. Incorporam praful de copt, cacaoa pe care o trecem prin sita si faina.
La final aromatizam compozitia cu esenta de rom....
Blatul:
Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana devine o bezea. Galbenusurile le frecam cu uleiul si le punem peste albusuri impreuna cu zaharul pudra cu pastai de vanilie. Le mixam usor, incorporam faina, praful de copt iar la final cacaoa pe care o trecem prin...
Curatam ceapa si o tocam marunt. Ardeiul kapia il curatam de seminte si il taiem bucati potrivite. Usturoiul il curatam si il taiem feliute.
Incingem uleiul intr-o tigaie, adaugam ceapa, usturoiul si le inabusim 1-2 minute. Punem ardeiul kapia peste, lasam sa se inmoaie si acesta putin, apoi...
Pestele il curatam, il spalam bine si il tamponam cu servetele de bucatarie.
Il taiem in doua bucati si-l condimentam pe ambele parti cu sare si piper.
Rosiile le coacem intr-o tigaie grill si le decojim.
Curatam ceapa si o tocam.
Incingem uleiul intr-o tigaie si rumenim usor ceapa....
Cernem faina intr-un bol impreuna cu sarea.
Mixam untul cu zaharul si zaharul pudra cu pastai de vanilie, la viteza mare, pana devine o crema.
In compozitia de unt punem oul si il incorporam.
Tot peste crema de unt punem faina, nuca macinata, bombonelele si coaja rasa de lamaie.
Amestecam...
Spalam dovlecelul, il curatam si il taiem felii rotunde potrivit de groase. Le saram iar apa ce o lasa o tamponam cu niste servetele. Rosiile le spalam, scoatem cotoarele si le feliem.
Mozzarela o taiem bucati potrivite. Ungem un vas termorezistent cu unt. Asezam o felie rosie, una de...
Aluatul:
Laptele il punem si il incalzim putin.
Untul il topim si il lasam sa se raceasca.
Oul il mixam cu uleiul, zaharul, sarea, zaharul cu pastai de vanilie si laptele.
Peste amestecul cu ou adaugam putina faina amestecata cu drojdia uscata, apoi putin unt topit, iar faina, iar unt...
Curatam dovleceii si ii dam pe razatoarea mare. Ii punem intr-o tigaie antiaderenta si ii lasam la foc potrivit pana scade toata zeama invartind din cand in cand in ei. Il luam de pe foc si ii rasturnam intr-o sita.
Sosul bechamel:
Untul il punem intr-un vas la topit, adaugam faina,...
Pieptul de pui il spalam si il taiem bucati potrivite.
Ciupercile le spalam si le taiem feliute.
Curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt.
Morcovul il decojim si il facem rondele.
Rosiile le decojim apoi le taiem cubulete.
Intr-o tigaie punem uleiul la incins, sotand puiul impreuna cu...
Blatul:
Intr-un bol punem untul, oul, zaharul si le amestecam bine cu mana. Adaugam praful de copt, sarea, apoi faina in ploaie si framantam pana obtinem un aluat omogen. Formam o bila din el, il invelim in folie alimentara si il dam la frigider pentru 30 de minute. Dupa ce a stat la...
Muschiul file si pastrama le taiem cubulete.
Maslinele le taiem rondele.
Ardeiul rosu si kapia il curatam de seminte si il taiem bucati potrivite.
Luam cateva fire de marar verde, le spalam, indepartam cozile si le tocam marunt.
Punem ouale intr-un bol si le batem spuma cu un praf de...
Blatul: Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi punem zaharul treptat pana ajung la consistenta unei bezele. Incorporam galbenusurile, apoi praful de copt si zaharul cu pastai de vanilie. Adaugam faina in ploaie. Miezul de nuca il taiem bucatele, il adaugam peste compozitia de mai...
Punem untul intr-un bol si il topim.
Separam ouale, mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi punem zaharul treptat si le batem pana nu se mai desprind de pe bol.
Incorporam galbenusurile unul cate unul, apoi uleiul, untul topit dar racit inainte.
Amestecam bine, adaugam esenta, coaja...
Curatam cartofii, morcovul, ii spalam, ii taiem cuburi potrivit de mari si ii punem la fiert 15 minute, din momentul in care incep sa fiarba, cu putina sare.
Cand sunt gata ii scurgem si ii lasam sa se racoreasca putin.
Curatam ceapa si o tocam marunt.
Pieptul de pui il spalam, il tamponam...
Aluatul:
Laptele il punem pe foc pana devine caldut. Untul il topim si il lasam sa se raceasca. Drojdia o dizolvam cu o lingura de zahar si 1-2 linguri de lapte. Intr-un bol punem faina, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie, praful de sare. Galbenusurile le batem spuma impreuna cu zaharul si...
Piept de pui cu cartofi la tigaie reteta gustoasa si rapida
Cum se prepara Piept de pui cu cartofi la tigaie reteta gustoasa si rapida Pieptul de pui il spalam, il tamponam cu un servet de bucatarie si il taiem bucati potrivite. Ardeiul kapia il curatam de seminte si il taiem fasii pe lung. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Cartofii ii curatam,...
Paine cu cartofi
Spalam cartofii si ii punem la fiert cu tot cu coaja. Cand s-au fiert ii lasam sa se racoreasca, ii decojim apoi ii dam pe razatoarea mica. Drojdia o dizolvam cu o lingurita de zahar si o lasam 10 minute sa stea la loc cald. Apa o punem intr-un ibric si o asezam pe foc pana devine calduta....
Foietaj cu pere si stafide
Scoatem foietajul la dezghetat cu cateva ore inainte sa il pregatim. Spalam perele, le curatam de coaja si le taiem cubulete. Le punem intr-un ceaunel, le stropin cu zeama de lamaie, adaugam zaharul si le punem la foc mic. Amestecam usor pana se topeste zaharul, apoi adaugam amidonul desfacut in...
Piept de pui cu sote de ghebe
Pieptul de pui: Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servet de bucatarie si il batem putin cu ciocanul de snitele, dar nu foarte tare deoarece se va usca in timpul gatirii. Curatam usturoiul si il pisam. Intr-un bol amestecam uleiul, vinul, sarea, piperul, boiaua de ardei dulce,...
Cornuri pufoase cu magiun
Mai intai scoatem toate ingredientele necesare sa fie la temperatura camerei. Laptele il punem intr-un ibric pana devine caldut. Drojdia o dizolvam cu o lingurita zahar, apoi 5-6 linguri lapte caldut, 2 linguri faina, amestecam si lasam intr-un loc cald sa cresca putin. Intr-un bol punem 600...
Tocanita de hribi cu legume
Curatam hribii si ii spalam bine. Intr-o oala punem niste apa la fiert si cand incepe sa clocoteasca punem hribii si ii fierbem putin, dar nu foarte mult. Dupa ce s-au fiert, ii punem intr-o sita sa se scurga de apa, ii lasam sa se racoreasca, apoi ii taiem bucati potrivite. Ceapa o...
Muffins cu cacao si branza
Blatul: Separam ouale, mixam albusurile spuma cu 2 linguri de zahar. Galbenusurile le batem impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Peste galbenusuri punem uleiul, laptele, praful de copt, esenta si apoi cacaoa trecuta prin sita amestecand dupa fiecare ingredient. La final incoporam...
Beigli cu nuca
Aluatul: Punem laptele intr-un ibric si il tinem pe foc pana devine caldut. Drojdia o dizolvam impreuna cu zaharul. Punem faina intr-un bol impreuna cu untul si le amestecam. Adaugam oul si galbenusul, apoi drojdia dizolvata, zaharul vanilat si sarea. Laptele il punem treptat pana...
Pasta de gogosari cu kapia
Spalam cateva stricle de la Prigat daca aveti si borcane mici cu apa fierbinte, apoi le punem la scurs cu gura in jos pe un prosop curat de bucatarie. Gogosarii si ardeii kapia ii spalam bine sub jetul de apa. Ii taiem in doua si ii curatam de toate semintele. Ii taiem bucati potrivite apoi...
Invartita cu mere
Mai intai pregatim umplutura: Spalam merele, le curatam de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Punem merele intr-o tigaie impreuna cu zaharul, scortisoara si zaharul vanilat. Le punem pe foc si le lasam pana scade toata zeama, iar la final adaugam pesmetul. Le dam deoparte cand...
Tarta cu branza si mac
Blatul: Intr-un bol punem untul, smantana, oul, putina sare si le amestecam bine. Adaugam praful de copt, macul, apoi faina ( la mine 230 gr au fost suficiente) si framantam pana toate ingredientele sunt bine incorporate si obtinem o bila de aluat nelipicioasa. Invelim aluatul in folie...
Dovlecei umpluti cu branza
Spalam dovleceii si ii curatam de coaja. Daca sunt mai micuti si subtiri ii taiem in doua pe lungime, daca sunt mai mari ii taiem intai pe jumatate, apoi pe lungime. Cu ajutorul unei lingurite scobim miezul. Batem ouale spuma cu un praf de sare. Intr-o cratita punem branza de vaci, ouale...
Prajitura cu visine si crema de ciocolata
Mai intai pregatim crema de ciocolata: Crema poate fi pregatita chiar si cu o seara inainte. Intr-o cratita, eu de obicei folosesc un ceaunel, punem frisca lichida, ciocolata rupta bucatele si cappucino. Trasferam totul la foc mic si invartim continuu pana ciocolata se topeste complet, dar...
Dovlecei si ardei umpluti cu sos de rosii
Spalam ardeii, le scotem capacele ( dar le pastram) si ii scuturam da toate semintele. Dovleceii ii decojim, ii taiem in doua sau trei bucati (depinde cat sunt de mari) sa aiba cam aceeasi marime ca si a ardeilor. Ii scobim in interior cu o lingurita dar le lasam o baza. Curatam ceapa si o...
Prajitura cu budinca si prune
Mai intai pregatim budinca de vanilie: Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul. Adaugam cateva linguri de lapte, amidonul, 2 lingurite zahar vanilat si amestecam bine. Punem restul de lapte la fiert si cand da in clocot turnam amestecul de amidon. Dam focul la mic si lasam sa fiarba...
Briose cu budinca de vanilie
Briosele: Intr-un bol mixam ouale impreuna cu zaharul, pe care il punem treptat, pana devin spuma. Adaugam si uleiul in fir subtire mixand la viteza mica, apoi iaurtul. Incorporam praful de copt, cacaoa pe care o trecem prin sita si faina. La final aromatizam compozitia cu esenta de rom....
Prajitura cu crema de branza si sos de fructe
Blatul: Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana devine o bezea. Galbenusurile le frecam cu uleiul si le punem peste albusuri impreuna cu zaharul pudra cu pastai de vanilie. Le mixam usor, incorporam faina, praful de copt iar la final cacaoa pe care o trecem prin...
Spaghete cu sos de ton
Curatam ceapa si o tocam marunt. Ardeiul kapia il curatam de seminte si il taiem bucati potrivite. Usturoiul il curatam si il taiem feliute. Incingem uleiul intr-o tigaie, adaugam ceapa, usturoiul si le inabusim 1-2 minute. Punem ardeiul kapia peste, lasam sa se inmoaie si acesta putin, apoi...
Plachie de peste
Pestele il curatam, il spalam bine si il tamponam cu servetele de bucatarie. Il taiem in doua bucati si-l condimentam pe ambele parti cu sare si piper. Rosiile le coacem intr-o tigaie grill si le decojim. Curatam ceapa si o tocam. Incingem uleiul intr-o tigaie si rumenim usor ceapa....
Cornulete spritate cu nuci
Cernem faina intr-un bol impreuna cu sarea. Mixam untul cu zaharul si zaharul pudra cu pastai de vanilie, la viteza mare, pana devine o crema. In compozitia de unt punem oul si il incorporam. Tot peste crema de unt punem faina, nuca macinata, bombonelele si coaja rasa de lamaie. Amestecam...
Dovlecel cu rosii si mozzarela
Spalam dovlecelul, il curatam si il taiem felii rotunde potrivit de groase. Le saram iar apa ce o lasa o tamponam cu niste servetele. Rosiile le spalam, scoatem cotoarele si le feliem. Mozzarela o taiem bucati potrivite. Ungem un vas termorezistent cu unt. Asezam o felie rosie, una de...
Placinta cu branza dulce
Aluatul: Laptele il punem si il incalzim putin. Untul il topim si il lasam sa se raceasca. Oul il mixam cu uleiul, zaharul, sarea, zaharul cu pastai de vanilie si laptele. Peste amestecul cu ou adaugam putina faina amestecata cu drojdia uscata, apoi putin unt topit, iar faina, iar unt...
Sufleu de dovlecel
Curatam dovleceii si ii dam pe razatoarea mare. Ii punem intr-o tigaie antiaderenta si ii lasam la foc potrivit pana scade toata zeama invartind din cand in cand in ei. Il luam de pe foc si ii rasturnam intr-o sita. Sosul bechamel: Untul il punem intr-un vas la topit, adaugam faina,...
Tocanita de piept de pui cu ciuperci si rosii
Pieptul de pui il spalam si il taiem bucati potrivite. Ciupercile le spalam si le taiem feliute. Curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt. Morcovul il decojim si il facem rondele. Rosiile le decojim apoi le taiem cubulete. Intr-o tigaie punem uleiul la incins, sotand puiul impreuna cu...
Tarta cu jeleu de zmeura si mascarpone
Blatul: Intr-un bol punem untul, oul, zaharul si le amestecam bine cu mana. Adaugam praful de copt, sarea, apoi faina in ploaie si framantam pana obtinem un aluat omogen. Formam o bila din el, il invelim in folie alimentara si il dam la frigider pentru 30 de minute. Dupa ce a stat la...
Chec aperitiv cu cabanos
Muschiul file si pastrama le taiem cubulete. Maslinele le taiem rondele. Ardeiul rosu si kapia il curatam de seminte si il taiem bucati potrivite. Luam cateva fire de marar verde, le spalam, indepartam cozile si le tocam marunt. Punem ouale intr-un bol si le batem spuma cu un praf de...
Prajitura cu nuca si crema de cacao
Blatul: Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi punem zaharul treptat pana ajung la consistenta unei bezele. Incorporam galbenusurile, apoi praful de copt si zaharul cu pastai de vanilie. Adaugam faina in ploaie. Miezul de nuca il taiem bucatele, il adaugam peste compozitia de mai...
Prajitura cu nuci si prune
Punem untul intr-un bol si il topim. Separam ouale, mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi punem zaharul treptat si le batem pana nu se mai desprind de pe bol. Incorporam galbenusurile unul cate unul, apoi uleiul, untul topit dar racit inainte. Amestecam bine, adaugam esenta, coaja...
Cartofi Dauphinoise cu pui si ciuperci
Curatam cartofii, morcovul, ii spalam, ii taiem cuburi potrivit de mari si ii punem la fiert 15 minute, din momentul in care incep sa fiarba, cu putina sare. Cand sunt gata ii scurgem si ii lasam sa se racoreasca putin. Curatam ceapa si o tocam marunt. Pieptul de pui il spalam, il tamponam...
Mini cozonacei cu nuca
Aluatul: Laptele il punem pe foc pana devine caldut. Untul il topim si il lasam sa se raceasca. Drojdia o dizolvam cu o lingura de zahar si 1-2 linguri de lapte. Intr-un bol punem faina, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie, praful de sare. Galbenusurile le batem spuma impreuna cu zaharul si...