Galbenusurile de la cele 10 oua se mixeaza cu zaharul, zaharul vanilat , iar apoi cu faina. Separat, amestecam 100 ml de lapte cu praful de budinca si incorporam compozitia in crema obtinuta din galbenusuri, zahar si faina, urmand ca la final sa adaugam si laptele ramas (900 ml).Punem...
Castanele se cresteaza in X sau pe o parte si pe alta, dar fara a ajunge la miez!
Se pun intr-o oala la fiert cca 45-50 minute, la foc potrivit. Se decojesc cand sunt calde, inclusiv coaja interioara, aceea mai subtire.
Se dau prin blender. Se mixeaza frisca in care se toarna treptat...
Dupa ce am facut jeleul de prune dupa reteta Bitzei, mi-au rezultat niste "reziduri".Prunele rezultate le-am decojit (foarte usor am dat coaja la o parte), apoi am curatat perele (tot de coji) si le-am pus in blender.
Am pus compozitia la fiert impreuna cu 1 kg de zahar. Se...
Pentru aluat se pune faina intr-un castron impreuna cu praful de copt.In mijloc se face o adancitura in care se pune coaja de lamaie, untul moale, la temperatura camerei si ouale batute impreuna cu zaharul si sarea.Se amesteca pana se obtine un aluat omogen care se intinde in tava unsa in...
Pentru aluat, se amesteca intr-un vas faina cu praful de copt, untul rece ras sau taiat cubulete, zaharul , sarea si oul. Se amesteca bine cu o lingura, dupa care se framanta rapid, la inceput cu mixerul apoi cu mana, se acopera cu o folie de aluminiu si se pune la figider pentru 30 de minute....
Se mixeaza zaharul , untul, praful de sare si cele 4 oua, pana devine o pasta, dar neomogena.Se adauga treptat faina pana cand compozitia se leaga si se desprinde de pe peretii vasului.Se pune la frigider pt 1/2 ora.La intins se foloseste multa faina, pentru ca este un aluat lipicios.Se aseaza...
Se mixeaza margarina cu jumatate din zahar (150 g) si cu galbenusurile.
Jumatatea cealalta de zahar se arde la foc mic, iar cand zaharul s-a topit se adauga nucile taiate.Dupa ce nucile s-au pus in zaharul topit, se pune cate o lingura din compozitia mixata de unt+oua+zahar, in timp ce...
Amesteci galbenusurile cu zaharul si le bati spuma cu mixerul , apoi pui faina, putin cate putin, piureul de portocale(sa fie mai subtire), sare, praful de copt stins cu un pic de zeama de lamaie, uleiul (turnat fir) si coaja razuita de la o portocala
Amesteci bine si pui albusurile ...
Reteta de preparare a papanasilor
Se amesteca branza, ouale, zaharul, zaharul vanilat si rahatul, iar praful de copt se stinge cu putina zeama de lamaie.Se amesteca toate ingredientele si se pune faina cat sa devina compozitia un aluat mai moale.
Se formeaza bastonase lungi de 2-25 cm si...
Se fierbe apa cu zaharul. Se separa albusurile de galbenusuri, iar albusurile se bat spuma.Se adauga siropul in albusuri (putin cate putin), iar galbenusurile unul cate unul. Se amesteca bine compozitia.Uleiul se pune cate o lingura, amestacand continuu.La final se adauiga faina.Se toarna...
Cremes
Galbenusurile de la cele 10 oua se mixeaza cu zaharul, zaharul vanilat , iar apoi cu faina. Separat, amestecam 100 ml de lapte cu praful de budinca si incorporam compozitia in crema obtinuta din galbenusuri, zahar si faina, urmand ca la final sa adaugam si laptele ramas (900 ml).Punem...
Piure de castane
Castanele se cresteaza in X sau pe o parte si pe alta, dar fara a ajunge la miez! Se pun intr-o oala la fiert cca 45-50 minute, la foc potrivit. Se decojesc cand sunt calde, inclusiv coaja interioara, aceea mai subtire. Se dau prin blender. Se mixeaza frisca in care se toarna treptat...
Gem de prune si pere
Dupa ce am facut jeleul de prune dupa reteta Bitzei, mi-au rezultat niste "reziduri".Prunele rezultate le-am decojit (foarte usor am dat coaja la o parte), apoi am curatat perele (tot de coji) si le-am pus in blender. Am pus compozitia la fiert impreuna cu 1 kg de zahar. Se...
Prajitura cu prune
Pentru aluat se pune faina intr-un castron impreuna cu praful de copt.In mijloc se face o adancitura in care se pune coaja de lamaie, untul moale, la temperatura camerei si ouale batute impreuna cu zaharul si sarea.Se amesteca pana se obtine un aluat omogen care se intinde in tava unsa in...
Tarta cu branza si fructe de padure
Pentru aluat, se amesteca intr-un vas faina cu praful de copt, untul rece ras sau taiat cubulete, zaharul , sarea si oul. Se amesteca bine cu o lingura, dupa care se framanta rapid, la inceput cu mixerul apoi cu mana, se acopera cu o folie de aluminiu si se pune la figider pentru 30 de minute....
Placinta cu dovleac
Se mixeaza zaharul , untul, praful de sare si cele 4 oua, pana devine o pasta, dar neomogena.Se adauga treptat faina pana cand compozitia se leaga si se desprinde de pe peretii vasului.Se pune la frigider pt 1/2 ora.La intins se foloseste multa faina, pentru ca este un aluat lipicios.Se aseaza...
Prajitura simpla cu foi de napolitana
Se mixeaza margarina cu jumatate din zahar (150 g) si cu galbenusurile. Jumatatea cealalta de zahar se arde la foc mic, iar cand zaharul s-a topit se adauga nucile taiate.Dupa ce nucile s-au pus in zaharul topit, se pune cate o lingura din compozitia mixata de unt+oua+zahar, in timp ce...
Prajitura cu portocale
Amesteci galbenusurile cu zaharul si le bati spuma cu mixerul , apoi pui faina, putin cate putin, piureul de portocale(sa fie mai subtire), sare, praful de copt stins cu un pic de zeama de lamaie, uleiul (turnat fir) si coaja razuita de la o portocala Amesteci bine si pui albusurile ...
Reteta de preparare a papanasilor copti
Reteta de preparare a papanasilor Se amesteca branza, ouale, zaharul, zaharul vanilat si rahatul, iar praful de copt se stinge cu putina zeama de lamaie.Se amesteca toate ingredientele si se pune faina cat sa devina compozitia un aluat mai moale. Se formeaza bastonase lungi de 2-25 cm si...
Chec cu visine
Se fierbe apa cu zaharul. Se separa albusurile de galbenusuri, iar albusurile se bat spuma.Se adauga siropul in albusuri (putin cate putin), iar galbenusurile unul cate unul. Se amesteca bine compozitia.Uleiul se pune cate o lingura, amestacand continuu.La final se adauiga faina.Se toarna...