Bucataras

6

Bucataras
suprem

Bucuresti

Bucataras din 19.07.2008

RETETE945
PRIETENI
Retete / Pizza

Prescura reteta de paine folosita în cadrul ritualurilor liturgice

In Piine la 31 Oct 2014

Prescura reteta de paine folosita în cadrul ritualurilor liturgice Ritualurile practicate la înmormântare sunt menite să ușureze trecerea în viața de dincolo. De aceea sunt completate de ritualuri folosite la parastase și la pomeniri, fiind astfel combinate cu...

Aluat de foietaj

In Piine la 29 Sep 2014

Se taie untul in cubulete aproximativ egale si se lasa la temperatura camerei (20-22C) timp de 15 minute). Apoi se pune faina Arpis 000 intr-un bol Dekassa si se presara cuburile de unt deasupra.   Se amesteca faina Arpis cu untul astfel incat cuburile sa fie acoperite de faina....

Colacii nasului

In Piine la 24 Sep 2014

 Se pregatesc 2 sau mai multi colaci mari, dulci, din faina de grau de calitate superioara Gold Maya si se dau cadou nasilor in timpul nuntii (la final) sau a doua zi dupa nunta.  Numarul colacilor difera, in functie de regiune: in unele zone se dau 2 colaci pentru cei 2 nasi, in timp...

Jemne - Pâinea mirilor

In Piine la 2 Sep 2014

Atunci când se asează la masa mare, mirelui și miresei li se aduc 2 colaci frumosi împodobiți cu flori (jemne), pregătiți din aluat de cozonac. Mirele și mireasa trebuie să-l rupă aplicând doar o mână. Cine rupe partea mai mare din colac, acela va avea mai mare...

Colacul Mirelui

In Piine la 2 Sep 2014

În Moldova există obiceiul schimbului de colaci între mire și mireasă: vornicelul îi întinde miresei colacul mirelui și în schimb primește colacul miresei. După acest schimb de colaci, vornicelul se îndreaptă spre suita mirelui, ţinând colacul...

Turta miresei sau Colacul miresei

In Piine la 20 Aug 2014

Forma pâinii de sărbătoare este colacul, o pâine albă ce se coace l a sărbători  din făină de grîu de calitate superioară. Pâinea coaptă pentru sărbători se deosebeşte de cea de zi cu zi după conţinutul aluatului, după forma ce i se dă și după felul...

Baghete cu branza, ceapa si marar

In Piine la 11 Mai 2014

 Am pregatit intai aluatul pentru paine. In vasul mixerului am pus cam 150 g faina alba impreuna cu sarea si drojdia, am mixat cateva secunde, dupa care am adaugat uleiul si apa calduta. Am mixat si am adaugat si restul de faina alba si cea de secara. Daca aluatul se lipeste de maini...

Pizza cu mozzarella, sunca si ciuperci

In Pizza la 10 Ian 2014

Cautand printre poze, iata ca am gasit si o reteta de pizza! In caz ca va vine sa intrebati, nu e de dieta! :)) Desi noi am facut 2 pizza, ingredientele le-am trecut doar pentru una. Am pus aluatul de pizza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Am presarat putin cimbru, Cu oul batut am...

Pizza cu branzeturi

In Pizza la 5 Oct 2013

Chiar credeati ca nu facem si noi o pizza?  Pentru aluat ne-am inspirat de la voi, ca am avut de unde, iar branzeturile ne strigau din frigider... Nu stiu daca ati incercat vreodata sa faceti blatul de pizza cu faina de secara, noi am facut-o pentru prima data, dar a iesit foarte bun si...

Paine cu cascaval si usturoi

In Piine la 19 Apr 2013

E prima data cand folosesc KitchenAid pentru a framanta aluatul de paine, asa ca sunt curios si nerabdator sa vad rezultatul. Am pus faina, drojdia si sarea in bolul robotului (mai putin 150 g faina, pe care le voi adauga mai tarziu). Am pornit robotul pe treapta 2 si am amestecat 15 secunde...

“Mini pizza”

In Pizza la 28 Apr 2009

Mod de peparare blat mini-pizza: Intr-un castron se amestecă făina cu untul tăiat bucăţele, se frământă bine până se obţine un amestec nisipos, la care se adaugă oul și puţină apă. Se strânge aluatul bulgăre și se dă la rece cel puţin 2 ore. Aluatul se...

Pizza cu sarmale

In Pizza la 11 Apr 2009

Din ingredientele pentru aluat se va obtine o cantitate de 750 grame, 1:30 ore timp de lucru. Stiti cind se zice ca s-a facut prima pizza? In anul 6 inainte de Hristos! Soldatii lui de Darius cel Mare (521-486 î.Hr.) intindeau aluatul pe scuturile incinse de soare si adaugau pe el,...

Afisate 31 - 42 din 42 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Te-ai trezit fara chef si ti-ai zis ca azi nu faci nimic. Problema e ca n-o sa stii cand ai terminat.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]