Am separat albusurile de galbenusuri. Albuusrile cu un praf de sare le-am mixat bine apoi am adaugat 100 g zahar si am continuat s amixez pana am obtinut o bezea ferma. Separat am mixat galbenusurile cu 100 g zahar si 2 lingurite de zahar. Am incorporat galbenusurile in albusuri, cu miscari lente...
Cum am spus si in descriere, am adunat rand pe rand trandafirii infloriti si i-am pastrat la frigider pana am strans cantitatea de 150 g de petale. Nu am spalat petalele, le-am adunat una cate una si le-am scuturat de eventualele gazulite si impuritati ( e o munca de chinez mic, dar merita...
Blat : Am folosit o tava cu dimensiuni de 35/25 cm, tapetata cu hartie de copt. Am mixat albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma. Am incorporat nuca macinata si faina, cu miscari lente de jos in sus. Am...
Mai intai am portionat capul de miel si bucata de gat, am pus bucatile intr-o oala cu 3 l de apa cu putina sare, am asezat oala pe foc si am lasat sa fiarba carnea, din cand in cand am adunat spuma formata.
Pentru ca am avut morcovul si pastarnacul conservat cu sare, am spalat legumele la jet...
Am spalat coastele de miel dupa ce s-au dezghetat, le-am taiat in doua parti, le-am presarat cu sare, le-am uns cu ulei de masline si condimentat. Apoi le-am pus intr-o tigaie cu putin ulei incins si le-am calit cate 6-7 min pe fiecare parte. Le-am scos din tigaie , le-am asezat intr-o tava, am...
Mi-am scos ingredientele cu cateva ore inainte sa ma apuc de framantat, le-am lasat la temperatura camerei. Am cernut faina intr-un castron incapator. Intr-un bol de sticla am pus drojdia cu o lingura de zahar si am amestecat bine, apoi am adaugat o lingura de faina, am diluat cu putin lapte...
Mai intai am pregatit sosul de carne. Am taiat ceapa marunt, morcovul l-am ras, am razuit si cateii de usturoi ,am dat la blender amestecul de rosii cu ardei pe care l-am amestecat cu pasta de rosii. Am pus la incins uleiul intr-un tuci incapator, am adaugat ceapa morcovul si...
Cartofii i-am pus la fiert, dupa ce au fiert i-am curatat de coaja, i-am lasat putin sa se raceasca apoi i-am taiat cuburi mai maricele. Am curatat ceapa verde am spalat-o si taiat-o marunt. Kaizerul l-am taiat cubulete mai mici. Am pus un tuciulet pe foc, am adaugat putin ulei, am adaugat...
Blat : Intr-un castron de inox am pus nuca macinata, zaharul si apa, am amestecat si am pus castronul pe baie de abur. Am amestecat pana am obtinut un amestec ca o ciulama, am lasat sa se raceasca bine asest amestec, apoi am incorporat galbenusurile si cacao. Separat am mixat albusurile cu un...
Supa concentrata de vita : Am pus la fiert 1 kg de oase de vita cu maduva si cca2 l apa, le-am fiert la foc mic pana a scazut foarte mult apa, avem nevoie de o supa concentrata. Am strecurat 250 ml supa si am lasat-o sa se raceasca bine, supa trebuie sa fie rece cand o amestecam cu carnea....
Acest desert se pregateste in etape. Prima data am luat foile de placinta , foaie cu foaie si le-am mototolit apoi le-am intins pe o tava si le-am lasat la uscat pana a doua zi. A doua zi le-am sfaramat.
Intr-un castron am pus ouale , am presarat un praf de sare si am adaugat zaharul, am mixat...
Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat, am adaugat 25 g indulcitor. Galbenusurile le-am mixat cu restul de 25 g de indulcitor. Am pus la topit banutii de ciocolata cu untul, apoi am incorporat in galbenusuri ciocolata topita, am adaugat esenta si cacao. La...
Mai intai am pus maruntaiele la fiert. Dupa ce au fiert l-am lasat sa se raceasca apoi le-am taiat cubulete mici.Apoi am curatat ceapa si usturoiul, le-am spalat si le-am taiat marunt. La fel am procedat cu verdeata. Am pus la incins uleiul, am pus ceapa, usturoiul si delikatul si le-am calit...
Blat : Am mixat ouale cu zaharul, am adaugat cacaua si am continuat sa mixez. Am adaugat uleiul, esenta, sarea si am incorporat totul cu ajutorul unei spatule, la final am incorporat faina. Am tapetat cu hartie de copt o tava cu dimensiunile de 35/25 cm, am turnat compozitia in tava, am introdus...
Foi de bezea : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez , am adaugat si amidonul, am mai mixat cca 2-3 min. La final am incorporat alunele prajite si taiate grosier. Am tapetat cu hartie de copt o tava cu dimensiunile de 36/26 cm, am intins...
Mai intai am spalat ouale, apoi le-am pus intr-o oala incapatoare, am adaugat apa, un pic de sare si un pic de otet ( sa nu se sparga ). Am pus apa fierbinte in 4 cutii mari de tabla, am adaugat o lingura de otet in fiecare cutie si apoi colorantii, am amestecat bine. Am bagat in fiecare cutie...
Aceste deserturi pregatite in forme Silikomart necesita timp mare de pregatire si multa rabdare, deoarece trebuie sa stea la congelator de la 3-4 ore pana la 12 ore sau mai mult.
Frisca : Smantana rece de la frigider am pus-o intr-un bol de inox pe care l-am tinut 30 min la frigider, am...
Sirop : Zaharul l-am pus sa se caramelizeze, apoi am adaugat apa rece ( atentie cand puneti apa rece ) si am pus pe foc sa fiarba pana se topeste zaharul caramelizat. Am lasat sa se raceasca.
Krant : Am pus sa se caramelizeze zaharul pana a capatat culoarea chihlimbarului, apoi am adaugat...
Mai intai am facut mouse-ul de kiwi pentru ca trebuie sa stea la congelator mai mult de 8 ore, ca sa poata sa iasa frumos din forma silikomart. Am curatat si cantarit fructele de kiwi cele mai coapte, apoi le-am blendat pana am obtinut un piure.Piureul impreuna cu 100 g zahar l-am pus sa fiarba...
Marinada: Intr-un castron am amestecat mustarul, uleiul de masline, sare, piper, cimbru, boia dulce si berea, am omogenizat. Coastele le-am spalat si apoi le-am asezat intr-un castron si am turnat marinata peste ele, le-am lasat la marinat cca 3 ore.Dupa 3 ore le-am asezat intr-o tava am turnat...
Intr-un castron am pasat bananele, am adaugat uleiul si zaharul si am amestecat bine. Am cernut faina si cacao, le-am incorporat in compozitia de banane, la final am adaugat nuca si stafidele. Am pus compozitia intr-o forma de silicon cu diametrul de 20 cm, am preincalzit cuptorul la 180 grade si...
Am pus intr-o craticioara zaharul, mierea si zeama de lamaie si le-am pus la fiert, cand a inceput sa fiarba si a atins 120 grade temperatura, am tras de pe foc. Cat timp am facut siropul am pus albusurile cu un praf de sare si am dat drumul la robot sa le mixeze, apoi am adaugat siropul...
Am pus apa cu sare la fiert, cand a inceput sa clocoteasca am adaugat pastele. Am taiat carnea de porc in bucatele mici si am pus-o la calit in tigaie. Amestecul de rosii si ardei l-am bagat la blender si l-am pasat . Cand carnea a inceput sa se albeasca am adaugat amestecul de rosii si ardei, am...
Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Aluat: Am cernut 500 g faina intr-un castron, am adaugat si drojdia uscata si am amestecat. Ouale impreuna cu zaharul , esenta de vanilie, sarea si coaja de lamaie le-am amestecat bine cu un tel. Laptele impreuna cu untul le-am pus sa se...
Foaie de bezea : Albusurile le-am dezghetat, am adaugat un praf de sare si apoi le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat faina, amidonul si alunele taiate grosier, cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat tava de la aragaz cu hartie de copt,...
Preparare reteta de ciorba de stevie cu orez
Mai intai am cules stevia, am taiat coditele, am lasat doar frunzele, am spalat bine, apoi le-am taiat marunt. Am curatat ceapa, morcovul si pastarnacul. Ceapa am taiat-o marunt, morcovul si pastarnacul le-am taiat cubulete mici. Am pus intr-o oala...
Cel mai migalos lucru este adunatul florilor. Dupa ce am adunata florile, fara codite, le-am trecut prin jet de apa de cateva ori, apoi le-am pus intr-un castron am presarat o lingura de zahar si am adaugat zeama de la o lamaie, am frecat intre degete florile, dar nu foarte mult, le-am vrut cat...
Blat : Albusurile le-am scos din congelator cu o zi inainte, sa se dezghete bine. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea ferma. Am amestecat faina cu amidonul si le-am cernut, apoi le-am incorporat in bezea impreuna cu alunele...
Am pus la incins o tigaie cu putin ulei, am luat bucata de ceafa si am prajit-o cate 5 min pe fiecare parte. Am crestat bucata de ceafa din loc in loc si am impanat-o cu catei de usturoi. Separat am facut un amestec din ulei de masline, sare, piper macinat, boia dulce si cimbru, am asezat bucata...
Aluat : Intr-un castron am cernut 500 g faina, am adaugat sare, zahar, praf de copt. Separat am amestecat apa, uleiu si zeama de lamaie. Am turnat amestecul lichid peste cel solid ai am inceput sa framant, aluatul a mai cerut cca 100 g faina. Am impartit aluatul in doua parti egale, l-am invelit...
Desert prajitura cu cirese, visine, s.a.m.d
Am separat albusurile de galbenusuri. Albuusrile cu un praf de sare le-am mixat bine apoi am adaugat 100 g zahar si am continuat s amixez pana am obtinut o bezea ferma. Separat am mixat galbenusurile cu 100 g zahar si 2 lingurite de zahar. Am incorporat galbenusurile in albusuri, cu miscari lente...
Sirop de trandafiri
Cum am spus si in descriere, am adunat rand pe rand trandafirii infloriti si i-am pastrat la frigider pana am strans cantitatea de 150 g de petale. Nu am spalat petalele, le-am adunat una cate una si le-am scuturat de eventualele gazulite si impuritati ( e o munca de chinez mic, dar merita...
Desert prajitura Denes
Blat : Am folosit o tava cu dimensiuni de 35/25 cm, tapetata cu hartie de copt. Am mixat albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma. Am incorporat nuca macinata si faina, cu miscari lente de jos in sus. Am...
Ciorba de miel cu stir rosu si zarzare rosii
Mai intai am portionat capul de miel si bucata de gat, am pus bucatile intr-o oala cu 3 l de apa cu putina sare, am asezat oala pe foc si am lasat sa fiarba carnea, din cand in cand am adunat spuma formata. Pentru ca am avut morcovul si pastarnacul conservat cu sare, am spalat legumele la jet...
Coaste de miel la cuptor cu varza dulce la tigaie
Am spalat coastele de miel dupa ce s-au dezghetat, le-am taiat in doua parti, le-am presarat cu sare, le-am uns cu ulei de masline si condimentat. Apoi le-am pus intr-o tigaie cu putin ulei incins si le-am calit cate 6-7 min pe fiecare parte. Le-am scos din tigaie , le-am asezat intr-o tava, am...
Desert cozonac cu 8 oua
Mi-am scos ingredientele cu cateva ore inainte sa ma apuc de framantat, le-am lasat la temperatura camerei. Am cernut faina intr-un castron incapator. Intr-un bol de sticla am pus drojdia cu o lingura de zahar si am amestecat bine, apoi am adaugat o lingura de faina, am diluat cu putin lapte...
Musaca duo
Mai intai am pregatit sosul de carne. Am taiat ceapa marunt, morcovul l-am ras, am razuit si cateii de usturoi ,am dat la blender amestecul de rosii cu ardei pe care l-am amestecat cu pasta de rosii. Am pus la incins uleiul intr-un tuci incapator, am adaugat ceapa morcovul si...
Cartofi noi la cuptor
Cartofii i-am pus la fiert, dupa ce au fiert i-am curatat de coaja, i-am lasat putin sa se raceasca apoi i-am taiat cuburi mai maricele. Am curatat ceapa verde am spalat-o si taiat-o marunt. Kaizerul l-am taiat cubulete mai mici. Am pus un tuciulet pe foc, am adaugat putin ulei, am adaugat...
Desert prajitura Steliana
Blat : Intr-un castron de inox am pus nuca macinata, zaharul si apa, am amestecat si am pus castronul pe baie de abur. Am amestecat pana am obtinut un amestec ca o ciulama, am lasat sa se raceasca bine asest amestec, apoi am incorporat galbenusurile si cacao. Separat am mixat albusurile cu un...
Pasta de mici
Supa concentrata de vita : Am pus la fiert 1 kg de oase de vita cu maduva si cca2 l apa, le-am fiert la foc mic pana a scazut foarte mult apa, avem nevoie de o supa concentrata. Am strecurat 250 ml supa si am lasat-o sa se raceasca bine, supa trebuie sa fie rece cand o amestecam cu carnea....
Desert Portokalopita
Acest desert se pregateste in etape. Prima data am luat foile de placinta , foaie cu foaie si le-am mototolit apoi le-am intins pe o tava si le-am lasat la uscat pana a doua zi. A doua zi le-am sfaramat. Intr-un castron am pus ouale , am presarat un praf de sare si am adaugat zaharul, am mixat...
Prajiturele fara zahar si faina
Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat, am adaugat 25 g indulcitor. Galbenusurile le-am mixat cu restul de 25 g de indulcitor. Am pus la topit banutii de ciocolata cu untul, apoi am incorporat in galbenusuri ciocolata topita, am adaugat esenta si cacao. La...
Drob cu maruntaie de vitel si pui
Mai intai am pus maruntaiele la fiert. Dupa ce au fiert l-am lasat sa se raceasca apoi le-am taiat cubulete mici.Apoi am curatat ceapa si usturoiul, le-am spalat si le-am taiat marunt. La fel am procedat cu verdeata. Am pus la incins uleiul, am pus ceapa, usturoiul si delikatul si le-am calit...
Desert prajitura cu jeleu de portocale
Blat : Am mixat ouale cu zaharul, am adaugat cacaua si am continuat sa mixez. Am adaugat uleiul, esenta, sarea si am incorporat totul cu ajutorul unei spatule, la final am incorporat faina. Am tapetat cu hartie de copt o tava cu dimensiunile de 35/25 cm, am turnat compozitia in tava, am introdus...
Desert prajitura cu foi de bezea si creme de ciocolata
Foi de bezea : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez , am adaugat si amidonul, am mai mixat cca 2-3 min. La final am incorporat alunele prajite si taiate grosier. Am tapetat cu hartie de copt o tava cu dimensiunile de 36/26 cm, am intins...
Aperitiv oua vesele pentru Paste
Mai intai am spalat ouale, apoi le-am pus intr-o oala incapatoare, am adaugat apa, un pic de sare si un pic de otet ( sa nu se sparga ). Am pus apa fierbinte in 4 cutii mari de tabla, am adaugat o lingura de otet in fiecare cutie si apoi colorantii, am amestecat bine. Am bagat in fiecare cutie...
Desert prajitura cu mure si mango sau Prajitura Zmeoaicei
Aceste deserturi pregatite in forme Silikomart necesita timp mare de pregatire si multa rabdare, deoarece trebuie sa stea la congelator de la 3-4 ore pana la 12 ore sau mai mult. Frisca : Smantana rece de la frigider am pus-o intr-un bol de inox pe care l-am tinut 30 min la frigider, am...
Desert prajitura cu piscoturi si doua creme
Sirop : Zaharul l-am pus sa se caramelizeze, apoi am adaugat apa rece ( atentie cand puneti apa rece ) si am pus pe foc sa fiarba pana se topeste zaharul caramelizat. Am lasat sa se raceasca. Krant : Am pus sa se caramelizeze zaharul pana a capatat culoarea chihlimbarului, apoi am adaugat...
Desert tort Gateste si Zambeste, 1500
Mai intai am facut mouse-ul de kiwi pentru ca trebuie sa stea la congelator mai mult de 8 ore, ca sa poata sa iasa frumos din forma silikomart. Am curatat si cantarit fructele de kiwi cele mai coapte, apoi le-am blendat pana am obtinut un piure.Piureul impreuna cu 100 g zahar l-am pus sa fiarba...
Coaste marinate-n bere
Marinada: Intr-un castron am amestecat mustarul, uleiul de masline, sare, piper, cimbru, boia dulce si berea, am omogenizat. Coastele le-am spalat si apoi le-am asezat intr-un castron si am turnat marinata peste ele, le-am lasat la marinat cca 3 ore.Dupa 3 ore le-am asezat intr-o tava am turnat...
Desert prajitura cu banane
Intr-un castron am pasat bananele, am adaugat uleiul si zaharul si am amestecat bine. Am cernut faina si cacao, le-am incorporat in compozitia de banane, la final am adaugat nuca si stafidele. Am pus compozitia intr-o forma de silicon cu diametrul de 20 cm, am preincalzit cuptorul la 180 grade si...
Desert nuga cu alune de padure
Am pus intr-o craticioara zaharul, mierea si zeama de lamaie si le-am pus la fiert, cand a inceput sa fiarba si a atins 120 grade temperatura, am tras de pe foc. Cat timp am facut siropul am pus albusurile cu un praf de sare si am dat drumul la robot sa le mixeze, apoi am adaugat siropul...
Paste la tigaie cu carne de porc
Am pus apa cu sare la fiert, cand a inceput sa clocoteasca am adaugat pastele. Am taiat carnea de porc in bucatele mici si am pus-o la calit in tigaie. Amestecul de rosii si ardei l-am bagat la blender si l-am pasat . Cand carnea a inceput sa se albeasca am adaugat amestecul de rosii si ardei, am...
Desert cornuri cu gem de prune
Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Aluat: Am cernut 500 g faina intr-un castron, am adaugat si drojdia uscata si am amestecat. Ouale impreuna cu zaharul , esenta de vanilie, sarea si coaja de lamaie le-am amestecat bine cu un tel. Laptele impreuna cu untul le-am pus sa se...
Desert prajitura cu foaie de bezea si crema de unt
Foaie de bezea : Albusurile le-am dezghetat, am adaugat un praf de sare si apoi le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat faina, amidonul si alunele taiate grosier, cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat tava de la aragaz cu hartie de copt,...
Reteta de ciorba de stevie cu orez
Preparare reteta de ciorba de stevie cu orez Mai intai am cules stevia, am taiat coditele, am lasat doar frunzele, am spalat bine, apoi le-am taiat marunt. Am curatat ceapa, morcovul si pastarnacul. Ceapa am taiat-o marunt, morcovul si pastarnacul le-am taiat cubulete mici. Am pus intr-o oala...
Dulceata de toporasi
Cel mai migalos lucru este adunatul florilor. Dupa ce am adunata florile, fara codite, le-am trecut prin jet de apa de cateva ori, apoi le-am pus intr-un castron am presarat o lingura de zahar si am adaugat zeama de la o lamaie, am frecat intre degete florile, dar nu foarte mult, le-am vrut cat...
Desert cu ciocolata, zmeura si caise
Blat : Albusurile le-am scos din congelator cu o zi inainte, sa se dezghete bine. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea ferma. Am amestecat faina cu amidonul si le-am cernut, apoi le-am incorporat in bezea impreuna cu alunele...
Ceafa de porc, gatita la cuptor la foc mic
Am pus la incins o tigaie cu putin ulei, am luat bucata de ceafa si am prajit-o cate 5 min pe fiecare parte. Am crestat bucata de ceafa din loc in loc si am impanat-o cu catei de usturoi. Separat am facut un amestec din ulei de masline, sare, piper macinat, boia dulce si cimbru, am asezat bucata...
Desert placinta cu mere, de post (varianta dama cu camelii)
Aluat : Intr-un castron am cernut 500 g faina, am adaugat sare, zahar, praf de copt. Separat am amestecat apa, uleiu si zeama de lamaie. Am turnat amestecul lichid peste cel solid ai am inceput sa framant, aluatul a mai cerut cca 100 g faina. Am impartit aluatul in doua parti egale, l-am invelit...