DinDragostePentruGatit

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 02.04.2012

RETETE142
PRIETENI143
Retete / Aperitive / Garnituri

Mămăligă Souffle - Bûche de chèvre

In Aperitive / Garnituri la 9 Feb 2013

Prima dată se face o mămăliga, în care se pune şi ceapă: - se pun la fiert circa 1.5 L apă; - se adaugă 1 lgţ sare, 50 g unt şi 2 cepe tocate mărunt; - după ce dă în clocot apa, se adaugă mălaiul în ploaie şi se amestecă energic pentru a nu permite...

Omletă cu jumări, ceapă şi oregano

In Aperitive / Garnituri la 2 Feb 2013

  Se bat ouăle, se adaugă oregano, piper şi sare.  Jumările şi ceapa se trag într-o tigaie, fără altă sursă de grăsime. Se toarnă ouăle deasupra iar după ce omleta s-a închegat bine se întoarce precum o clătită. Se serveşte cu brânză,...

Untură de porc aromată, tartinabilă

In Aperitive / Garnituri la 31 Ian 2013

Grăsimea lichidă rămasă de la pregătirea jumărilor, se lasă puţin la răcit, se strecoară şi se pune de-o parte să se solidifice, la temperatura camerei. Ceapa, usturoiul şi chili se  toacă foarte mărunt. Se amestecă untura cu ceapă, usturoi, chili, rozmarin, cimbru,...

Omletă cu ardei, ceapă şi brânză de capră

In Aperitive / Garnituri la 22 Iun 2012

Se încinge tigaia, se pune untul şi un strop de ulei de floarea soarelui, se căleşte 1-2 minute ceapa, apoi se adaugă ardeii. Se amestecă ouăle cu brânza, oregano, sare (după gust) şi piper proaspăt măcinat.  Se toarnă peste legumele uşor călite.  Se...

Omletă cu telemea de capră şi şuncă de pui

In Aperitive / Garnituri la 11 Apr 2012

Obişnuiesc să spăl ouăle înainte de a le găti. Se bat ouăle, se adaugă laptele, smântâna, telemeaua tăiată mărunt, condimentele (oregano, busuioc, sare - dacă e necesar, piper).  Se încinge tigaia, se unge cu unt. Se toarnă ouăle în tigaie,...

Saleuri cu susan din foietaj - de post

In Aperitive / Garnituri la 6 Apr 2012

  Se decongelează aluatul, se taie (L x l - 6 cm x 1 cm), se presară susan. Saleurile se pun în cuptorul bine încălzit, timp de 15-20 minute. PS. Merge și-o bere, așa-i? :D Poftă bună!    

Orez sote cu legume în stil chinezesc (de post)

In Aperitive / Garnituri la 4 Apr 2012

Se fierbe orezul în apă cu sare (1 parte orez, 2 + 1/2 părți apă). Se strecoară, se trece sub un jet de apă rece. Se pune de-o parte până se fac legumele. Se călește ceapa, se adaugă ghimbirul, morcovii, dovleceii, vinetele, ardeii, sosul de soya, iar la final orezul...

Tartine cu icre de crap și hering

In Aperitive / Garnituri la 3 Apr 2012

Într-un bol se mixează cele două tipuri de icre și se adaugă câte puțin ulei de floarea soarelui până se obține o pastă.  Se adaugă apoi oțetul iar mai apoi 1-2 linguri apă minerală, astfel icrele devin albe și ”pufoase”. Se ung feliile de...

Pate de casă din ficat de pui

In Aperitive / Garnituri la 3 Apr 2012

Se curăță foarte bine ficățeii (pielițe, etc), se spală și se pun la fiert;  - se adaugă ceapa tocată, condimentele (cimbru, foi de dafin, piper boabe, semințe de muștar, sare) și uleiul; se fierb 15-20 minute. Se scot ficățeii, condimentele (fără foi de dafin) și se...

Pampushki (Plăcinte lipoveneşti cu brânză)

In Aperitive / Garnituri la 2 Apr 2012

Se cerne făina într-un vas mare. În mijloc se pun: ouăle, smântâna, iaurtul, untul, drojdia, sarea şi zahărul. Se lasă timp de 15 minute, acoperit, în loc cald. După 15 minute se omogenizează totul, se adaugă lapte călduţ cât să se formeze aluatul...

Afisate 1 - 10 din 10 retete    

Postari recente

publicat la 10.03.2015

Plăcintă de dovleac

publicat la 06.03.2015

Gogoşi umplute, de post

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Noptile tale de insomnie se vor termina curand. Sigur e posibil ca leacul sa fie mai rau decat boala, dar nu conteaza. Te va intepa o musca dintr-o specie ciudata, necunoscuta. Asta te va face sa te imbraci numai in roz bombon si bleu ciel. Vei observa poate ca oamenii rad dar nu-ti va pasa prea mult.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 12

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

ieri la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]