Irina

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 13.12.2008

RETETE291
PRIETENI283
Retete

Icre de stiuca

In Aperitive / Garnituri la 29 Sep 2011

Punem icrele intr-un vas, le stropim cu zeama de lamaie si le amestecam usor, usor. Adaugam treptat uleiul si spre final apa minerala pentru a iesi mai pufoase.  La final adaugam ceapa tocata si amestecam usor. Le putem servi pe o felie de paine prajita si cu o feliuta de lamaie....

Portofele cu sunca si mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 29 Sep 2011

Foietajul se lasa la dezghetat la temperatura camerei. Intre timp taiem sunca in cubulete iar mozzarella o dam pe razatoare. Taiem dreptunghiuri sau patrate din foietaj si pe o jumatate punem sunca si mozzarella. Impaturim, apasam usor marginile si presaram si pe deasupra putina mozzarella....

Salata de telina cu pere by Jamie Oliver

In Salate la 29 Sep 2011

Intai spalam bine legumele, verdeata si perele.Curatam telina, o dam pe razatoare, o asezam intr-un bol si o stropim cu zeama de lamaie pentru a ramane alba. Perele le dam pe razatoare si le amestecam cu telina. Adaugam cele doua lingurite de mustar, ardeiul iute tocat marunt si condimentam cu...

Tort cu mousse de fructe de padure

In Torturi la 9 Iul 2011

Am inceput cu prepararea mousse-ului. Fructele si zaharul le-am pus intr-o cratita la foc moale si le-am lasat pana au inceput sa fiarba.  Gelatina inmuiata in cateva linguri de apa am scurs-o si am adaugat-o la fructe amestecand bine. Am lasat la racit dupa care am adaugat frisca si am...

Ficatei de pui

In Ficat la 8 Iul 2011

Ficateii se spala si se curata, apoi se usuca intr-un prosop. Intr-o tigaie se topeste untul, se adauga ficateii si se intorc cu grija din cand in cand. Se adauga usturoiul taiat si putin cimbru pentru aroma si se lasa sa se patrunda binisor. Se poate adauga si putin vin alb daca va e pe plac....

Paste cu ciuperci

In Mancaruri de post la 8 Iul 2011

Se fierb pastele 8-9 minute, se scurg si se amesteca cu o lingura de unt.  Hribii se spala bine sub jet puternic de apa si se taie cubulete. La fel si usturoiul. Se pun ciupercile si usturoiul la calit intr-o tigaie si se amesteca cu grija. Cand ciupercile sunt aproape gata se adauga...

Pastai cu mujdei de usturoi

In Mancaruri de post la 8 Iul 2011

Pastaile, unul din roadele cu care ne-a binecuvantat pamantul, sunt pline de vitamine si minerale. Sursa buna de proteine, nu mai au nevoie de vreo bucata de carnita pe langa ele, cel putin vara. Iata reteta mea preferata, de la mama de acasa:  Am spalat pastaile bine, le-am curatat si...

Dovlecei pane cu mujdei de usturoi

In Mancaruri de post la 8 Iul 2011

Spalam bine dovlecelul si il curatam de coaja. Il taiem rondele, nu foarte subtiri, pentru a nu se inmuia prea tare (asta pentru ca mie imi place usor crocant).  Condimentam, dam prin faina fiecare feliuta si apoi prin oul batut in prealabil.  Punem ulei intr-o tigaie si cand s-a...

Pilaf cu piept de pui

In Pui la 15 Dec 2010

Pilaful l-am facut special pentru Mati, caruia ii place "orezul alunecos". Asa manca el la gradi si asa ma stradui mereu sa-i fac. Mai des bunicile si din cand in cand si eu... Pieptul de pui l-am dezosat si l-am taiat cubulete. L-am pus intr-o cratita in ulei incins si l-am intors...

Ciorbita de pui

In Ciorbe la 15 Dec 2010

Am pus carnea de pui la fiert in apa rece. Am indepartat spuma (ce-i drept nu a avut prea multa, deci a fost destul de curat puiul) si dupa ce s-a patruns nitel carnea am adaugat pe rand ceapa, morcovul, cartofii si ardeiul taiate cubulete. Spre final am pus suc de rosii (fiecare adauga...

Prajitura cu crema ganache

In Prajituri la 14 Dec 2010

Am asezat piscoturile pe un platou si le-am insiropat. Intr-un vas am topit untul si am adaugat smantana. "Nu lasati amestecul sa fiarba, pentru ca s-ar putea arde si sa-i imprime cremei gustul de ars." Asa scrie la carte. Ce bine m-am documentat, ati bagat de seama? Am adaugat...

Budinca de broccoli cu morcovi

In Mancaruri de legume la 13 Dec 2010

Broccoli taiat in buchetele, morcovii curatati si taiati i-am pregatit la aburi. Pana s-au racit nitel am amestecat intr-un castron smantana, branza, ouale si putin parmezan ras. Legumele le-am asezat in cateva vase mititele, am turnat peste ele compozitia din castron, am stropit cu ulei de...

Tarta cu afine

In Prajituri la 12 Dec 2010

Puneti 100 ml apa intr-un vas cu afinele, zaharul si sucul de lamaie. Se lasa la foc mic timp de 15 minute amestecand din cand in cand pana scade siropul. Se opreste focul si se da la racit. Incalziti cuptorul pana la 180 grade Celsius. Biscuitii se sfarama si se amesteca cu untul, se pun...

Legume la cuptor

In Mancaruri de post la 12 Dec 2010

Legumele se spala si se curata de coaja. Dovleceii si vanata se taie rondele si se asaza impreuna cu toate legumele intr-o tava. Usturoiul se arunca peste legume cu tot cu coaja (are un gust nemaipomenit), se condimenteaza cu sare, piper si se stropeste cu putin ulei de masline. Se introduce tava...

Penne cu sunca si sos de masline si capere

In Penne la 19 Noi 2010

Pastele se pun la fiert in apa clocotita cu un praf de sare cam 8 minute. Cand sunt gata se scurg, se adauga untul si se amesteca. Sunca se taie cubulete, ciupercile felii (eu prefer proaspete, dar de data asta nu am avut decat la cutie), iar mozarella se da pe razatoare. Pennele le pun...

Tort mousse de ciocolata

In Torturi la 16 Noi 2010

M-am orientat rapid spre niste piscoturi de sampanie pentru a inlocui blatul de tort. Le-am asezat pe un platou, le-am insiropat si le-am dat forma de inimioara, evident cu ...o forma de inimioara. Am pus intr-o craticioara 150 ml frisca lichida cu ciocolata cu lapte si am amestecat pana s-a...

Salata de somon cu ananas si legume

In Salate la 14 Noi 2010

Somonul file l-am pus la cuptor cu putin suc de lamaie, busuioc si un praf de sare. Intre timp am desfacut brocolli in buchetele si l-am pus pentru cinci minute intr-un vas cu apa clocotita, dupa ce am oprit focul, ramanand astfel crocant. Ardeiul l-am taiat fideluta, iar ananasul l-am taiat in...

Salata de rosii cu masline

In Salate la 14 Noi 2010

Rosiile se taie in sferturi, se adauga maslinele, parmezanul dat pe razatoare, migdalele tocate si busuioc tocat marunt. Se picura putin ulei de masline pe deasupra. Cateva bastonase de paine prajita alaturi, un pahar cu vin si o muzica buna...  

Salata de creveti si avocado

In Salate la 1 Noi 2010

Crevetii se spala, se condimenteaza cu sare, piper, busuioc si se stropesc cu putin ulei de masline. Se pun la rumenit pe gratar sau intr-un vas termoizolant. Cand sunt gata se scot intr-un bol si se lasa la racit. Intre timp se pregatesc legumele: ceapa se toaca marunt, la fel ardeii iuti,...

Rata pe varza

In Rata la 25 Oct 2010

Rata gata curatata am asezat-o in vasul de lut (tinut in prealabil in apa), am condimentat-o, am adaugat sucul de la o portocala, vinul si am stropit-o cu sos de soia. Am acoperit-o si am pus-o in cuptorul incalzit in prealabil la 230 grade vreme de 1 ora si jumatate, avand grija din cand in cand...

Tocanita de pui

In Pui la 25 Oct 2010

Am taiat pieptul de pui in cubulete, am tocat ceapa, cartoful l-am taiat felii, iar ardeiul rosu fasii. Puiul l-am inabusit putin in ulei, am adaugat ceapa, cartoful, ardeiul rosu si cel iute. Le-am lasat nitel la sporovait si iata ce-a iesit...

Macaroane cu branza

In Mancare copii la 24 Iul 2010

Am pus macaroanele la fiert in apa clocotita si am aruncat peste ele putina sare. Branza rasa am amestecat-o cu ouale, cu 3 lg zahar si cu zaharul vanilat. Nu am trecut o cantitate exacta nici la macaroane, nici la branza pentru ca intotdeauna le pun din ochi.  Cand pastele au fiert le-am...

Hribi cu mamaliguta

In Mancaruri de legume la 24 Iul 2010

Am incins putin ulei intr-o tigaie, am adaugat usturoi pisat( fiecare pune cat pofteste) si hribii taiati cubulete. Am amestecat cu grija, sa nu se prinda de tigaie, am adaugat sare, piper si-n final marar tocat. Intre timp am pregatit si mamaliguta si le-am combinat fumos pe o farfurie. Nu-i asa...

Mancare de ardei

In Mancaruri de legume la 24 Iul 2010

Am pus ardeii si rosiile la copt iar ceapa am taiat-o pestisori si am calit-o putin in ulei de masline, cat sa devina aurie. Am curatat ardeii de coji si seminte si i-am rupt in fasii avand grija sa le pastrez zeama. La fel am procedat si cu rosiile pe care le-am taiat in patru. Intr-un vas am...

Sufleu de spanac

In Aperitive / Garnituri la 27 Apr 2010

Am topit untul intr-o tigaie, am adaugat spanacul, am condimentat cu sare, piper si nucsoara si l-am lasat la inabusit. Apoi am adaugat smantana, parmezanul si am lasat  putin la racit spanacul. In continuare am incorporat galbenusurile, albusurile batute spuma le-am amestecat usor in...

Legume preparate la aburi

In Mancaruri de post la 29 Mar 2010

Potrivite ca garnitura la orice friptura sau consumate ca atare, cu un simplu dressing, va pot garanta ca sunt delicioase. Am curatat morcovii si i-am taiat pe lungime, iar sparanghelului i-am taiat partea mai groasa (cam 2 cm). Am aranjat legumele intr-o sita deasupra unui vas Zepter in care...

Chiftelute marinate

In Mancaruri cu carne la 17 Mar 2010

Am pus la fiert cartoful, morcovul si ceapa, dupa care le-am pasat. Am amestecat carnea cu piureul de legume, cu oul, mararul, baza mirodenia pana am obtinut un amestec omogen. Am format chiftelutele, le-am tavalit prin faina si le-am pus in tigaie, in uleiul incins. Le-am intors cu grija pe...

Tort de mere

In Torturi la 17 Mar 2010

Merele se curata de coaja, de cotor si se taie felii, iar portocala se taie rondele. 2 linguri de zahar se caramelizeaza in vasul Zepter, apoi se adauga feliile de mere si rondelele de portocale. Eu cu portocala am umplut pana la urma doar spatiile goale. Albusurile se bat spuma, se adauga...

Chifle gustoase

In Piine la 16 Mar 2010

Se pun ingredientele in ordinea mentionata in masina de paine, unde isi fac de cap 1h si 35min. Se scoate aluatul din vas, se imparte in 8 bile egale ca dimensiuni si se intinde fiecare bila pentru a obtine o forma dreptunghiulara. Pe fiecare dreptunghi am asezat masline taiate felii,...

Mucenici moldovenesti

In Prajituri la 16 Mar 2010

Aluatul l-am facut la masina de paine, drept care am pus intai faina in masina. Am facut plamada din drojdie, 1 lgt zahar si putin lapte caldut si i-am facut culcus in faina. Am lasat-o la crescut 15 min. Am batut galbenusurile cu zahar si le-am adaugat in vas, apoi esenta de rom si zaharul...

Afisate 211 - 240 din 291 retete    

Postari recente

publicat la 04.04.2016

Pui umplut cu spanac si feta

publicat la 15.03.2016

Supa de rosii cu branza

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Te simti ca un fluture viu colorat in aceasta perioada. Singura problema- Gura are tendinta de a functiona inaintea restului corpului.

 
 
 
Retete preferate
Macarons

Voturi:65

Chec cu portocale

Voturi:25

Toate retetele preferate
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]