RODIMUR

8

Bucataras
Minunat

PIATRA NEAMȚ

Bucataras din 05.04.2017

RETETE990
PRIETENI129
Retete

Desert tort Diplomat, cu stafide si fructe exotice

In Torturi la 3 Ian 2019

Mai întâi se pregătesc stafidele. Se opăresc timp de 1 minut în apă clocotită și apoi se pun la înmuiat în siropul pregătit din: rom, esență de rom și sirop de la compotul de ananas. Tot în acest sirop se vor umezi puțin și pișcoturile, la montarea...

Aperitiv rosii cherry umplute

In Aperitive / Garnituri la 2 Ian 2019

Se spală roșiile, se decupează de la baza fiecăreia câte un căpăcel și se golesc, cu atenție, de conținut. Se umplu roșiile cu cremă de brânză, cu salată de vinete, sau cu alte umpluturi, după preferință. Se spală și se zvântă câteva frunze de...

Desert fursecuri cu nuci si visine din dulceata

In Prajituri la 31 Dec 2018

Vișinele se scot din borcan și se pun într-o strecurătoare, ca să se scurgă de sirop. Se mixează bine untul cu: zahărul, vanilia, esența și gălbenușul de ou. Se încorporează făina, amestecată cu sarea și se frământă până ce aluatul este uniform....

Desert salam de biscuiti cu unt, visine, nuca de cocos si alune de padure

In Dulciuri la 31 Dec 2018

Alunele se pregătesc din timp (se sparg și se opăresc, pentru a fi curățate de pielițe) după care se rumenesc ușor în cuptor. Se mărunțesc biscuiții, iar rahatul se taie cubulețe, cu laturile de aproximativ 1 cm. Se face un sirop/sos bine legat din: apă, zahăr și cacao,...

Supa de rosii, cu morcovi si galuste de faina

In Supe la 30 Dec 2018

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală și se dau pe răzătoarea fină, după care se pun la fiert, cu 3 litri de apă. Când se ridică spumă deasupra, se adună și se aruncă. Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se...

Aperitiv tartine cu branzeturi

In Aperitive / Garnituri la 29 Dec 2018

Cum toate ingredientele sunt gata preparate, nu rămâne decât să începem deja  preparativele pentru decorare. Se fierb tare două ouă. Când sunt gata fierte, se răcesc și se taie cu feliatorul de ouă. Se taie fiecare pâiniță în două și se...

Tartine cu pasta din file de hering

In Peste la 29 Dec 2018

Mai întâi se prepară pasta de pește, mixând bine fileul de hering cu: ceapa galbenă, tăiată foarte fin, untul, sarea și zeama de lămâie. Se taie fiecare pâiniță în două și în timp ce unele se ung cu pastă de pește, altele se ung cu unt....

Ciocolata de casa, cu alune de padure

In Dulciuri la 22 Dec 2018

Dacă alunele sunt în coajă, va trebui să vă ocupați mai întâi de ele. Se sparg alunele, se îndepărtează cojile, după care se opăresc timp de 10 minute, pentru a le decoji mai ușor. Alunele se pot folosi și astfel, crude, dar sunt mult mai bune, dacă sunt...

Supa de legume, cu galuste de gris

In Supe la 21 Dec 2018

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert cu 2 litri de apă rece și boabele de piper. Când se ridică spumă deasupra, se culege și se aruncă. Se completează cu apă, când scade. Se curăță ceapa, se spală, se...

Salata de ardei copti cu dovlecei

In Salate la 21 Dec 2018

Ardeii se spală, se coc uniform pe toate fețele, cu grijă, ca să nu se ardă. Când sunt copți, se presară cu sare și se lasă 15-20 de minute într-un vas acoperit cu capac. După acest interval de timp, ardeii se curăță mai ușor și mai repede. Dovlecelul se spală, se...

Cartofi cu rasol afumat de porc

In Porc la 20 Dec 2018

Rasolul se spală bine, se feliază și se pune la fiert, cu apă rece. Când se ridică spuma deasupra, se culege și se aruncă. Între timp se pregătesc celelalte ingrediente. Se curăță rădăcinoasele (morcovul și pătrunjelul) se spală și se taie rondele, sau semirondele,...

Tocana de legume

In Mancaruri de post la 16 Dec 2018

Mai întâi se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală și se taie sub formă de rondele, sau de triunghiuri, dar de dimensiuni mai mari. (Toate legumele se vor tăia mai mari decât pentru alte mâncăruri). Se sotează rădăcinoasele timp...

Tort aperitiv, pentru zilele cu dezlegare la pește

In Peste la 15 Dec 2018

Se taie blatul (pâinița) în trei felii. Se curăță și se spală cele două cepe. Una din ele se taie foarte mărunt, pentru pasta de pește, iar cealaltă se taie rondele/felii. Se face o pastă de pește din fileul de hering, amestecat cu ceapa tăiată mărunt și cu...

Supa de post, cu legume si chimen

In Supe la 14 Dec 2018

Rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se curăță, se spală, se taie (rondele sau semirondele) și se pun la fiert cu 3 litri de apă rece, la foc iute. Când se ridică spumă deasupra, se culege și se aruncă. Între timp se pregătesc celelalte legume. Se...

Turtite cu magiun, la tigaia grill

In Piine la 13 Dec 2018

Se pune făina albă amestecată cu sarea în vasul pentru frământat și în adâncitura făcută în mijloc se pune drojdia mărunțită și zahărul. Se adaugă treptat apa caldă și se amestecă drojdia cu zahărul, până ce se dizolvă. Apoi se...

Iahnie de fasole boabe in chifla, cu muraturi

In Mancaruri de post la 12 Dec 2018

Fasolea boabe, fiind proaspătă, fierbe foarte ușor și nu are nevoie să stea la înmuiat. Eu am folosit fasolea pusă la congelator încă din vară. Așadar, fasolea se spală, se pune la fiert cu apă rece și separat, pe un alt ochi de aragaz se va pune o altă oală cu apă la...

Desert prajitura din foi cu bulion si creme de caramel si de lamaie (de post)

In Prajituri la 10 Dec 2018

Pentru foi , se amestecă mai întâi ingredientele solide: zahărul, sarea și bicarbonatul, se încorporează pasta de tomate și apoi se adaugă treptat, ingredientele lichide (uleiul și apa). Se încorporează puțin câte puțin, făina și la urmă se adaugă și...

Supa de rosii cu legume

In Supe la 9 Dec 2018

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se mărunțesc și se pun la fiert în oală, cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra, se culege și se aruncă. Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor, numai...

Placinte cu cartofi, la tigaie

In Mancaruri de post la 9 Dec 2018

Mai întâi se face aluatul. Se pune făina amestecată cu sare în vasul pentru frământat și în mijlocul ei se face o adâncitură în care se adaugă drojdia mărunțită și zahărul. Se adaugă, puțin câte puțin apa caldă, până ce se...

Dovlecei cu sos tomat

In Mancaruri de post la 6 Dec 2018

Dovleceii se spală foarte bine (căci se vor prepara cu tot cu coajă), se feliază în rondele cu grosimea de maxim 1 cm și se sotează la foc mediu pe ambele fețe, în ulei suficient, până ce se înmoaie și se rumenesc ușor, după care se scot cu o paletă pe un...

Salata din icre de crap, cu gris

In Salate la 4 Dec 2018

Icrele se curăță de pielițe, se pun într-o sită cu un tifon curat și se spală de sânge, la un jet slab de apă. Se lasă icrele în strecurătoare, ca să se scurgă bine de apă. Separat se pune la fiert apa și când fierbe, se diminuează focul de la aragaz și...

Ciorba de legume, cu ciuperci champignon

In Ciorbe la 3 Dec 2018

Ciupercile se curăță de pielițe și de filamente, se spală în mai multe ape și se feliază. Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie mărunt și se pun la fiert cu 3 litri de apă rece. Când se adună spumă deasupra, se culege și...

Desert salam de biscuiti, de post

In Dulciuri la 2 Dec 2018

Biscuiții se sfărâmă în bucățele mici, iar rahatul se taie în cubulețe cu laturile de 1 cm. Se amestecă bine zahărul cu cacaua, se adaugă apa și se fierbe compoziția  1-2 minute, până ce dă în clocot și se leagă. Se adaugă margarina și se...

Pilaf cu masline

In Mancaruri de post la 2 Dec 2018

Se spală orezul foarte bine și se pune la fiert cu apă suficientă și o frunză de dafin, la foc mic, timp de 15-20 de minute. Atenție să nu se prindă de fundul cratiței, când scade apa. Când orezul e fiert, se acoperă cratița cu un capac și se lasă puțin, să se...

Pizza de casa - Reteta gustoasa de post

In Pizza la 30 Noi 2018

Cum se prepara Pizza de casa - Reteta gustoasa de post Pentru aluat, se pune făina albă amestecată cu sarea în vasul de frământat. Se face o adâncitură în mijlocul ei, în care se pune drojdia mărunțită și zahărul. Se adaugă puțin câte puțin apa...

Foccacia cu masline si oregano

In Piine la 29 Noi 2018

Se pune făina amestecată cu sarea în vasul pentru frământat și se face în mijlocul ei o adâncitură în care se pun drojdia fărâmițată și zahărul tos. Se adaugă, puțin câte puțin apa caldă, ca să se dizolve, mai întâi, drojdia și...

Pilaf cu morcovi si ceapa

In Mancaruri de post la 26 Noi 2018

Orezul se alege, se spală bine în 3-4 ape și se pune la fiert, la foc mediu. Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce se pătrund și devin transparente. Se curăță morcovii, se spală, se...

Salata de cartofi, cu file de macrou in sos tomat

In Salate la 25 Noi 2018

Se spală bine cartofii și se pun la fiert în coajă. Se curăță ceapa, se spală și se taie rondele. Se curăță usturoiul, se spală și se taie foarte fin. Se taie rondele o jumătate de lămâie, iar cealaltă jumătate se storce pentru a obține zeama. Când...

Desert clatite de post, cu dulceata de gutui

In Dulciuri la 23 Noi 2018

Mai întâi se amestecă bine ingredientele uscate (făina cu: sarea, bicarbonatul, vanilia și zahărul.) Se adaugă apa de flori de portocal, uleiul și apoi apa minerală, puțin câte puțin, până ce se încorporează toată făina. Se mixează până ce...

Dovlecei sotati, cu pesmet si usturoi

In Mancaruri de post la 22 Noi 2018

Dovleceii se spală foarte bine și se taie rondele, cu tot cu coajă, după care fiecare felie se taie în câte patru bucăți. Se curăță usturoiul se spală și se taie foarte fin, sau se pisează. Se toarnă uleiul în cratiță și când este încins se pun...

Afisate 541 - 570 din 990 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

”Cand o sa mai slabesti si tu?”

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]