RODIMUR

8

Bucataras
Minunat

PIATRA NEAMȚ

Bucataras din 05.04.2017

RETETE990
PRIETENI143
Retete

Aperitiv omleta turceasca (Menemen)

In Aperitive / Garnituri la 2 Feb 2019

Ceapa se curăță, se spală, se taie și se călește ușor în ulei, la foc mic. Se spală ardeii, se curăță de semințe și de cotoare și se taie julienne, sau cubulețe, după preferință. Se adaugă ardeii în tigaie, peste ceapă și se călesc ușor, 1-2 minute,...

Aperitiv rulouri Svaiter

In Aperitive / Garnituri la 1 Feb 2019

Mai întâi se prepară umplutura, din ouă fierte tari, telemea de vaci și unt, conform rețetei: https://www.bucataras.ro/retete/aperitiv-pasta-tartinabila-cu-oua-si-telemea-89432.html După preparare, umplutura se dă 10-15 minute la frigider, ca să se întărească...

Desert guguluf cu albusuri si fructe confiate

In Prajituri la 1 Feb 2019

Albușurile se mixează cu un praf de sare, până ce încep să crească. Atunci se adaugă zahărul pudră, puțin câte puțin, vanilia și apoi coaja de lămâie, mixând întruna. Când compoziția a crescut mult și este bine legată, consistentă, iar...

Ciorba de varza rosie, cu afumatura

In Ciorbe la 31 Ian 2019

Mai întâi se curăță varza, se spală, se elimină cotorul și nervurile groase, se taie fideluțe și se freacă bine cu 1 linguriță de sare, după care se lasă 10 minute să se înmoaie. Între timp se pregătesc legumele pentru călit. Se curăță ceapa, se...

Aperitiv pasta tartinabila, cu oua si telemea

In Aperitive / Garnituri la 28 Ian 2019

Mai întâi se fierb tare ouăle, în apă cu sare și oțet, ca să nu se spargă în timpul fierberii. Când au fiert, ouăle se pun în apă rece, ca să se răcească, după care se curăță de coji. Se dau pe răzătoarea mică ouăle și telemeaua și se...

Ficat de porc in sos de vin, cu legume natur

In Ficat la 27 Ian 2019

Ficatul se curăță de eventualele pielițe, se spală bine, se feliază (felii cam de 2-2,5 cm) și se pune în lapte dulce, pentru 30 minute. După acest interval de timp, feliile de ficat se scot din lapte, se șterg cu prosoape absorbante de hârtie și se prăjesc în...

Budinca dulce, cu paste, branza de vaci si stafide

In Mancare copii la 26 Ian 2019

Mai întâi se opăresc stafidele timp de 1 minut și apoi se pun la înmuiat, în esență de rom. Pastele făinoase se fierb, conform recomandărilor, în apă clocotită cu sare (în general, cam 7-8 minute). Între timp se pregătesc celelalte...

Ciorba de fasole verde, cu smantana si afumatura

In Ciorbe la 25 Ian 2019

Mai întâi se pune fasolea verde cu 2-3 litri de apă rece la foc iute, ca să dea un clocot. Când se ridică spumă la suprafață, se adună și se aruncă. După un clocot, fasolea verde se strecoară și se pune în vasul în care se va face ciorbița, cu alți 3...

Desert fursecuri cu stafide

In Dulciuri la 24 Ian 2019

Mai întâi se pun stafidele (opărite în prealabil 1 minut, în apă fierbinte) în rom, pentru a se înmuia și impregna, în timp ce se pregătește aluatul. Se mixează spumă zahărul cu untul și apoi se adaugă pe rând gălbenușurile,...

Conopida impanata cu cascaval, la cuptor

In Mancaruri de legume la 23 Ian 2019

Conopida se curăță de foile groase și de cotorul de la bază și se spală bine sub jet de apă.  Se pune conopida la fiert cu apă rece și sare, pentru 8-10 minute, maxim. Între timp se pregătesc celelalte ingrediente. O jumătate din cantitatea de cașcaval se taie felii...

Salata Curcubeu

In Salate la 23 Ian 2019

Ouăle se fierb tare și când sunt gata, se scot din apa fierbinte, se răcesc, se curăță de coji și se feliază. Țelina se curăță, se spală, se feliază și se pune la fiert cu apă rece și sare, pentru 5-7 minute. Salata verde se spală, se zvântă și se taie...

Desert fursecuri cu lamaie

In Prajituri la 20 Ian 2019

Se mixează untul cu zahărul tos, până se face spumă, după care se adaugă albușurile bătute cu praful de sare și apoi gălbenușurile. Când compoziția este omogenă, se adaugă făina albă,  amestecată cu praful de copt și la urmă: esența, coaja și zeama de...

Desert sarlota Diplomat, cu portocale

In Torturi la 19 Ian 2019

Mai întâi se amestecă ingredientele uscate (zahărul tos, amidonul alimentar și vanilia). Se adaugă apoi gălbenușurile și treptat, puțin câte puțin, laptele cald. Se dă compoziția la bain-marie, amestecând în ea din când în când,...

Cartofi umpluti cu telemea, la cuptor

In Mancaruri de legume la 18 Ian 2019

Se aleg cartofi roz, fără defecte și de dimensiune medie. Se spală bine și se pun la fiert, în apă rece cu sare. Când sunt fierți, se scot din apa fierbinte și se lasă să se răcească. Se taie câte un ”capac” din fiecare cartof rămas ”în...

Ciorba cu ciuperci pleurotus si smantana

In Ciorbe la 17 Ian 2019

Cum se prepara reteta Ciorba cu ciuperci pleurotus si smantana Se curăță cepele și cățeii de usturoi, se spală, se taie mărunt și se călesc în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă, ci doar să se înmoaie. Se spală ardeii, se curăță de cotoare și de...

Sandvis ovo-lacto-vegetarian

In Sandvisuri la 17 Ian 2019

Se pune oul la fiert, cu apă rece și sare, ca să preveniți spargerea cojii. Se spală și se zvântă frunzele de salată, iar roșia se spală, se șterge cu un prosop de hârtie și se feliază. Se feliază brânzeturile, dacă nu sunt deja gata feliate. Când...

Salata asortata, cu varza rosie

In Salate la 16 Ian 2019

Se fierb tare cele două ouă. Varza roșie se spală, se taie fideluță, se frământă cu sare și apoi i se adaugă un dressing făcut din ulei de măsline și zeamă de lămâie. Se lasă varza în acest dressing câteva minute și se amestecă ușor. Se spală și...

Vegan Club Sandwich

In Sandvisuri la 16 Ian 2019

Mai întâi se spală și se zvântă salata verde și varza, iar roșia, ardeiul capia și castravetele se spală, se șterg cu un prosop de hârtie absorbantă și se feliază. Se taie varza roșie fideluță, se presară cu sare și se frământă câteva...

Cheese Club Sandwich

In Sandvisuri la 15 Ian 2019

Se spală și se zvântă frunzele de salată, iar roșia se spală, se șterge cu un prosop de hârtie și se feliază. Se pun feliile de pâine toast la prăjitor și se pregătesc celelalte ingrediente. Se unge cu unt o felie de pâine, peste care se suprapun: o...

Sandwich Club Gourmet

In Sandvisuri la 14 Ian 2019

Mai întâi se spală salata și se zvântă, iar roșiile se spală, se șterg cu un prosop de hârtie și se feliază. Se feliază celelalte ingrediente (mușchiul file, salamul și cașcavalul) dacă nu sunt gata feliate. Se taie chifla în două părți egale...

Ciorba din pulpa de porc, acrita cu moare de varza

In Ciorbe la 13 Ian 2019

Carnea se spală, se curăță de pielițele nedorite, se taie pătrățele, ca pentru gulaș și se pune la fiert cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra se adună și se aruncă. Când scade apa, se completează, dar cu apă fierbinte. Se curăță ceapa, se...

Desert fursecuri dalmatiene

In Dulciuri la 11 Ian 2019

Se mixează untul spumă, cu 100 grame de zahăr pudră, adăugat puțin câte puțin și cu vanilia. Se mixează spumă și albușurile cu sarea și după ce cresc, se adaugă treptat zahărul pudră ramas. Se amestecă cele două compoziții, ușor, ca să nu se lase și se adaugă...

Salata de cartofi si file de hering

In Salate la 10 Ian 2019

Cartofii se spală bine și se pun la fiert, în apă rece. Se pregătesc celelalte ingrediente: roșiile se spală și se taie felii, la fel și lămâia. Se curăță ceapa, se spală și se taie, o jumătate în felii, iar cealalată jumătate, mărunt. Se spală și se...

Taitei cu kaiser, unt si cașcaval, la tigaie

In Paste la 9 Ian 2019

Cât timp se fierb tăițeii (8-9 minute) în apă clocotită cu sare, se răzuiește cașcavalul pe răzătoarea mică și se feliază subțire kaiserul. Când tăițeii au fiert, se strecoară, se clătesc cu apă rece și se lasă la scurs. În tigaia încinsă...

Desert fursecuri cu bobite de ciocolata

In Dulciuri la 9 Ian 2019

Se face un aluat fraged din: unt, făină, zahăr pudră, vanilie, cele două gălbenușuri și coaja răzuită de la o lămâie. Când ingredientele s-au încorporat uniform și aluatul este legat și nelipicios, se dă la frigider pentru 30 minute, ca să se...

Taitei cu cascaval si telemea, la cuptor

In Paste la 7 Ian 2019

Se răzuiește cașcavalul pe răzătoarea fină, iar telemeaua se taie cubulețe. Se fierb tăițeii în apă clocotită cu sare și când sunt gata, se strecoară, se clătesc cu apă rece și se lasă să se scurgă bine de apă. Între timp se unge o tavă...

Supa crema de cartofi, cu smantana, unt si afumaturi

In Supe la 6 Ian 2019

Se curăță cartofii, se spală, se taie cubulețe și se pun într-o oală, la fiert, cu 3 litri de apă rece. Se curăță și rădăcinoasele (morcovul, pătrunjelul și țelina) se spală, se taie rondele și se adaugă în oală, ca să fiarbă odată cu cartofii.  Se...

Aperitiv oua umplute cu crema de branza si jambon

In Aperitive / Garnituri la 5 Ian 2019

Se pun ouăle la fiert în apă rece cu sare. După timpul recomandat pentru fierberea ouălor tari, se iau de pe foc și se pun la răcit, după care se curăță de coji. Se taie ouăle fierte și o parte din gălbenușuri se vor folosi la umplutură, iar din celelalte se va face maioneza...

Aperitiv rulouri de jambon, umplute cu branza

In Aperitive / Garnituri la 5 Ian 2019

Se face crema de brânză mixând bine brânza de vaci cu: smântâna, untul și uleiul de floarea soarelui. Se adaugă zahărul, sarea, ceapa tăiată mărunt și mărarul tocat fin,  potrivindu-se de gust, conform preferințelor. Se pun 2 lingurițe...

Aperitiv oua umplute cu file de hering

In Aperitive / Garnituri la 4 Ian 2019

Se pun ouăle la fiert cu apă rece, sare și 1-2 linguri de oțet. Când sunt gata fierte, se ia vasul de pe foc și se lasă ouăle să se răcorească, în apă rece. Între timp, se scoate fileul de hering din conserve, se mărunțește grosier și se adaugă ceapa roșie...

Afisate 511 - 540 din 990 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Nu fi preocupat de evitarea tentatiilor, caci pe masura ce imbatranesti incep ele sa te evite pe tine.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]