RODIMUR

8

Bucataras
Minunat

PIATRA NEAMȚ

Bucataras din 05.04.2017

RETETE991
PRIETENI143
Retete / Dulciuri

Desert tort de biscuiti, cu crema de ciocolata

In Torturi la 18 Iul 2018

Mai întâi se face crema, chiar cu câteva ore înainte. Se amestecă zahărul cu amidonul și vanilia, se încorporează gălbenușurile și se adaugă, puțin câte puțin, laptele rece. Se omogenizează compoziția și se dă la foc mic (eventual la...

Fursecuri Arici - Reteta delicioasa pentru un desert fraged cu nuci

In Dulciuri la 10 Iul 2018

Cum se prepara Fursecuri Arici - Reteta delicioasa pentru un desert fraged cu nuci Se taie nuca în bucățele mai mari și se pregătește pentru decor. Se face un aluat fraged din: făină, unt, zahăr pudră, două gălbenușuri, vanilie și coajă răzuită de lămâie. Se dă...

Desert tort cu crema de cacao si nuci

In Torturi la 28 Iun 2018

Se face mai întâi blatul, chiar cu o zi înainte. Se mixează albușurile cu praful de sare și, când cresc în volum, se adaugă treptat: zahărul, vanilia, gălbenușurile, unul câte unul și la urmă făina, amestecată cu praful de copt. Se toarnă...

Desert bomboane Raffaello, cu arahide

In Dulciuri la 21 Iun 2018

În prealabil, se amestecă bine laptele praf cu 125 grame de nucă de cocos. Se mixează bine untul moale cu zahărul pudră, se adaugă esența de vanilie și apoi laptele praf amestecat cu 125 de grame de nucă de cocos. Când compoziția este omogenă, se iau două lingurițe...

Desert cheesecake cu visine, fara coacere

In Torturi la 19 Iun 2018

Mai întâi se prepară blatul. Se sfărâmă biscuiții și se mixează cu zahărul tos, și cu untul topit, până ce se obține o pastă omogenă, bine legată, care se pune și se nivelează într-o formă de copt cu pereții detașabili, după care se dă la...

Desert prajitura cu crema din gem de caise si cu alune

In Prajituri la 10 Iun 2018

Pentru blat se separă mai întâi albușurile de gălbenușuri. Se mixează albușurile cu sare, până ce încep să crească, apoi se adaugă treptat, mixând întruna, zahărul tos, vanilia, gălbenușurile, coaja răzuită de lămâie și la urmă făina,...

Desert briose cu cacao, nuci si stafide

In Dulciuri la 7 Iun 2018

Se scot albușurile din congelator, cu câteva ore înainte de preparare, ca să se dezghețe natural. Se mărunțesc nucile, iar stafidele se opăresc și se țin câteva minute în esență de rom, după care se scurg. Când albușurile s-au dezghețat complet, se...

Desert briose cu visine si pepite de ciocolata

In Prajituri la 4 Iun 2018

Se scot albușurile din congelator, cu câteva ore înainte de preparare.  Se scot vișinele din dulceață și se lasă să se scurgă de sirop. Când albușurile s-au dezghețat natural, complet, se mixează cu praful de sare și, după ce încep să crească, se...

Desert prajitura cu blat de albusuri si crema de cacao si visine

In Prajituri la 25 Mai 2018

Mai întâi se face blatul (chiar cu o zi înainte). Albușurile se mixează bine cu praful de sare și când începe să crească frumos, se adaugă treptat: zahărul tos fin, vanilia, coaja răzuită de lămâie și la urmă, făina presărată "în...

Desert biscuiti spritati

In Dulciuri la 20 Mai 2018

Se mixează untura cu: zahărul tos, vanilia, sarea, ouăle, smântâna și coaja răzuită de lămâie. Se amestecă făina cu praful de copt și se încorporează în compoziția cu untură, până ce rezultă un aluat elastic și legat. Se dă aluatul la...

Desert tarta cu branza dulce si gem de caise cu nuca

In Prajituri la 17 Mai 2018

Se face mai întâi aluatul fraged, chiar și cu o zi înainte. Se mixează zahărul cu: untul, sarea, vanilia și oul până ce se dizolvă complet, după care se încorporează făina, treptat, ca să rezulte un aluat legat și elastic care se pune într-o folie...

Desert tarta cu crema de lamaie si kiwi -reteta nr. 300

In Dulciuri la 14 Mai 2018

Mai întâi se face aluatul fraged pentru tartă. Se mixează bine zahărul cu untul moale, sare, oul și vanilia, până ce se dizolvă complet și conținutul se omogenizează. Se încorporează făina, puțin câte puțin și când aluatul devine elastic, se pune...

Desert tarta cu crema de vanilie si capsuni

In Dulciuri la 12 Mai 2018

Pentru aluat, se mixează bine zahărul cu untul moale, sarea, vanilia și oul, până ce se dizolvă complet. după care se încorporează făina, puțin câte puțin, ca să rezulte un aluat legat și elastic. Se pune aluatul în folie alimentară, se aplatizează și se dă...

Desert pandispan glazurat, economic, din albusuri

In Dulciuri la 11 Mai 2018

Se scot albușurile din timp de la congelator, ca să se dezghețe normal, până ce ajung la temperatura camerei, știind că dacă sunt reci, nu se mixează bine. La început se mixează albușurile cu praful de sare, după care, pe măsură ce albușurile cresc, se adaugă treptat...

Desert chec colorat, cu nuca si rahat

In Dulciuri la 6 Mai 2018

În prealabil se taie cubulețe nucile și rahatul. Se aleg albușurile de gălbenușuri și se mixează mai întâi bine cu sare, după care se adaugă treptat zahărul pudră, vanilia și coaja răzuită de lămâie. Când zahărul s-a dizolvat, iar aluatul este ca o...

Desert clafoutis cu visine

In Prajituri la 2 Mai 2018

Vișinele se scot din borcan, se scurg de sirop și se țin timp de o oră în kirsch (cireșată) sau coniac. Dacă folosiți vișine proaspete, trebuie să le scoateți sâmburii mai întâi, după care le veți ține, tot așa, în lichior de cireșe, sau în...

Desert tort cu capsuni si crema mousseline

In Torturi la 29 Apr 2018

Mai întâi se face blatul. Se mixează albușurile spumă, adăugându-se treptat zahărul tos și  vanilia. Când compoziția este legată, iar zahărul s-a dizolvat complet, se adaugă făina amestecată cu praful de copt, nucile răzuite și în final, uleiul de...

Desert crema de capsuni la cupa

In Dulciuri la 26 Apr 2018

Căpșunile se spală bine sub jet de apă și se pun la scurs. Se amestecă bine zahărul, vanilia și amidonul și se subțiază cu laptele dulce (fiert). Se dă compoziția la foc mic și se amestecă întruna, până ce se îngroașă. Se ia vasul de pe foc și se lasă la...

Desert tarta cu branza dulce si vișine

In Prajituri la 23 Apr 2018

Mai întâi se face un aluat fraged din: făină albă, sare, unt, zahăr, vanilie și un ou. Când aluatul este bine legat și uniform, nelipicios și elastic, se pune într-o folie alimentară, se aplatizează și se lasă la frigider, cel puțin o oră. Între timp...

Desert prajitura din albusuri, cu visine

In Prajituri la 18 Apr 2018

Albușurile se scot din congelator cu 2-3 ore înainte de preparare, pentru a se dezgheța complet. Se scot vișinele conservate cu aspirină pentru iarnă și se pun în strecurătoare, ca să se scurgă lichidul format. Când albușurile s-au dezghețat complet, se mixează...

Desert pascuta cu smantana si aluat fraged

In Dulciuri la 9 Apr 2018

Se face un aluat fraged din: făină, unt, 1 ou, zahăr, sare și vanilie și când este gata format, nelipicios și elastic, se pune într-o folie alimentară, în frigider pentru cel puțin o oră. Pentru această umplutură, smântâna se pune la scurs,...

Desert pasca traditionala cu branza

In Dulciuri la 7 Apr 2018

Se spală citricele în apă călduță cu bicarbonat de sodiu și apoi se clătesc bine cu apă rece. Se pune făina albă în vasul pentru frământat, se face o adâncitură în mijlocul ei, unde se pune: drojdia sfărâmată, zahărul, sarea, gălbenușurile...

Desert pasca de branza dulce, cu stafide

In Dulciuri la 27 Mar 2018

Se face mai întâi aluatul fraged, din ingredientele de mai sus și se pune în frigider, pentru o oră. Între timp se pregătesc ingredientele pentru umplutură. Se spală bine fructele exotice în apă caldă cu bicarbonat de sodiu, se clătesc cu apă rece și...

Desert prajitura de post, cu visine si nuci, reteta usoara si rapida

In Prajituri la 20 Mar 2018

Cum se prepara Desert prajitura de post, cu visine si nuci, reteta usoara si rapida În prealabil, se taie mărunt nucile (crude sau prăjite), iar vișinele se scot din borcanul în care au fost conservate, cu aspirină, ca să se scurgă de sirop.  Într-un bol se...

Desert clatite cornete de post, umplute cu gem

In Dulciuri la 15 Mar 2018

Se pune: făina, zahărul, sarea, bicarbonatul și vanilia într-un vas și se amestecă bine. Se adaugă apa minerală, puțin câte puțin și se mixează, până la încorporarea făinii. Se adaugă uleiul și se insistă cu mixarea, până ce aluatul pentru...

Desert strudel de post, cu mere, stafide si visine

In Prajituri la 10 Mar 2018

Se spală bine lămâia și portocala în apă călduță cu bicarbonat, se clătesc cu apă rece, se șterg cu hârtie absorbantă și se lasă în așteptare, până ce vor fi răzuite în aluat. Se pune făina în vasul pentru frământat, iar...

Sfintisori moldovenesti impletiti, de post

In Dulciuri la 8 Mar 2018

Se pune făina cernută într-un vas pentru frământat aluat, iar în mijlocul ei se face o adâncitură în care se pun drojdia sfărâmițată, zahărul tos și vanilia. Se spală bine portocala și lămâia în apă călduță cu bicarbonat, se...

Coliva de grau

In Dulciuri la 3 Mar 2018

Cum, de obicei, coliva trebuie prezentată la biserică sâmbăta dimineață, prepararea ei începe joi seara, cînd se alege grâul decorticat (arpacașul) se spală în mai multe ape (tradiția spune că este necesară spălarea lui în 9 ape) după care se lasă...

Desert gogosi pufoase, de post

In Dulciuri la 26 Feb 2018

Într-un vas pentru frământat se pune făina amestecată cu sare, iar în adâncitura formată în mijlocul ei se pun: drojdia mărunțită, zahărul, vanilia și coaja răzuită de lămâie. Se adaugă apă caldă, puțin câte puțin, până se dizolvă...

Desert prajitura Triunghiul dragostei

In Prajituri la 19 Feb 2018

Cantitățile indicate pentru blaturi sunt pentru tăvi de 22/28 cm. Se scot albușurile din congelator și se lasă 2-3 ore să se dezghețe normal. Pentru blatul alb se mixează albușurile cu 1 praf de sare și apoi se încorporează zahărul, turnat puțin cîte puțin,...

Afisate 181 - 210 din 285 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Daca ajuti pe cineva azi, ai sa vezi ca isi va aminti de tine si data viitoare cind are nevoie de ajutor.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]