Din grădină: Arpagicul
Postat de: gurita_ta2005 in LegumeCu aroma sa fină şi apariţia firavă, ceapa de primăvară este o formă tânără a cepei verzi, adesea folosită la gătit sau consumată proaspătă în salate.Citeste continuarea
Cura cu leurda
Postat de: Sidy in LegumeDaca nu de mult vi-am spus cum fac ciorba de leurda, acum va povestesc cite ceva despre leurda....Citeste continuarea
Totul despre broccoli
Postat de: SanatateAcasa in LegumeInca din copilarie parintii incercau sa ne insufle dogmele unui stil de viata sanatos prin a consuma legume si fructe proaspete. Dar pentru multi dintre noi, efectul vizual nu ne si determina sa...Citeste continuarea
Cartofii dulci - bogatie de nutrienti pentru sanatate si frumusete
Postat de: Adinuta in LegumeAceste legume imbracate in coaja subtire portocalie au numeroase beneficii pentru sanatate, multe dintre ele mai putin cunoscute. Sa aflam de ce ar trebui sa includem in meniul nostru mai multi...Citeste continuarea
Ciupercile
Postat de: miha in LegumeDe culoari variate si cu forme inedite, ciupercile sunt niste aparitii fascinante. Unele sunt fosforescente luminand padurea noaptea, altele sunt halucinogene, alte sunt folosite de mii de ani ca...Citeste continuarea
Varza
Postat de: miha in LegumeVarza este cea mai veche leguma cultivata de catre om. La inceput a existat un singur soi de varza, numita maritima. I se spunea astfel pentru ca se gasea in stare salbatica in apropierea...Citeste continuarea
Ciupercile
Postat de: Irina in LegumeIn Roma antica se considera ca ciupercile provin din fulgerul aruncat de Jupiter in timpul furtunilor, ceea ce explica aparitia lor oarecum neasteptata, ca prin magie. In China folosirea...Citeste continuarea
Ciuperca tibetana sau ciuperca de iaurt
Postat de: jolygina in Legumenu am stiut unde sa trec aceasta zisa reteta (ii spn zisa pentru ca nu prea este greu de preparat)Citeste continuarea
Leurda
Postat de: Corina33 in LegumePana mai ieri habar nu aveam ce este leurda. Asa ca am dat o tura pe Google si mi s-a parut tare interesant ce am gasit.Citeste continuarea
Legumele primaverii
Postat de: panacris in LegumeAm gasit undeva acest articol, si m-am gandit ca ar fi interesant si pentru voi!!!! Il gasitti si pe www.cristinapana.yolasite.comCiteste continuarea
Sfecla rosie
Postat de: alexandrinapop in LegumeExpertul in administrarea acestui suc a fost terapeutul naturist austriac Rudolf Breuss, cel care a avut nu mai putin de 45.000 de cazuri de cancer si alte afectiuni cronice vindecate cu ajutorul...Citeste continuarea
Produsele din rosii, cum le folosim
Postat de: ela in Legumelegumele aromate din conservele de rosii ne dau posibilitatea sa gatim meniuri variate si usoareCiteste continuarea
Beneficiile si remedii ale usturoiului
Postat de: kamy in LegumeUsturoiul (Allium sativum) a fost cultivat din vremuri stravechi, romanii il cultivau pe suprafete intinse, fiind consumat de populatia saraca si fiind un aliment de baza pentru soldatii romani,...Citeste continuarea
Ceapa
Postat de: kamy in LegumeCeapa provine din regiunile de stepă din Asia centrală și de vest, probabil teritoriul Afganistanului de azi. Este una dintre cele mai vechi plante de cultură, fiind apreciat la ca. 5.000 de...Citeste continuarea
Sfecla rosie
Postat de: lia in LegumeImprieteniti-va cu ea! Este o garantie de sanatate pe termen lung.Citeste continuarea
Hreanul
Postat de: lili in LegumeCare este secretul puterii sale? In primul rand iuteala din radacini, care il face sa fie foarte eficient in tratarea bolilor reumatice si ale cailor respiratorii superioare. Pe urma, radacina de...Citeste continuarea
Mazare
Postat de: Bucataras in LegumeMazărea, leguma preferată a copilăriei noastre nu numai că este foarte gustoasă, dar are şi o combinaţie inedită de elemente nutritive. Datorită amestecului de vitamine B1, B2, B6 şi C...Citeste continuarea
Hreanul
Postat de: Oana in LegumeRadacina hreanului contine foarte multa vitamina C si minerale precum fier, potasiu, calciu si magneziu.Citeste continuarea
Sparanghel
Postat de: Bucataras in LegumeSparanghelul este vestit pentru cantitatea mare de anti – oxidanţi care împiedică îmbătrânirea prematură, de aceea este leguma preferată a frumuseţilor de la Hollywood. Sparanghelul este...Citeste continuarea
Soia
Postat de: Bucataras in LegumeEste recomandată femeilor datorită conţinutului de fitoestrogeni. Consumul de produse pe bază de soia micşorează efectele menopauzei şi nu provoacă alte efecte secundare. Cercetările la...Citeste continuarea
Broccoli
Postat de: Irina in LegumeInrudita cu varza si conopida, broccoli este o sursa excelenta de vitamina A si C, fier si calciu, bogata in fibre si saraca in calorii. Este o leguma care ofera o nutritie exceptionala si ajuta la...Citeste continuarea
Conopida
Postat de: Irina in LegumePlantă anuală din familia verzei. Partea comestibilă o reprezintăt mugurii tineri de flori, de culoare albă. Este cultivată în regiunile de climă temperată.Citeste continuarea
Zucchini si dovleceii
Postat de: Irina in LegumeContin vitamina C, citeva dintre vitaminele B, dar si magneziu, care ajuta la functionarea normala a muschilor si a nervilor...Citeste continuarea
Telina
Postat de: Irina in LegumeEste o leguma radacinoasa, cu o textura crocanta. Sursa bogata de acid folic, vitamina C, potasiu si fibre.Citeste continuarea
Cartofi dulci
Postat de: Irina in LegumeSunt o sursa excelenta de amidon, asadar de energie.Citeste continuarea
Prazul
Postat de: Oana in LegumePrazul are o aroma fina si rafinata si trebuie sa nu-l gatim prea mult pentru ca se intareste. Comparativ cu ceapa si cu usturoiul prazul are un miros si un gust mai bland.Citeste continuarea
Fasolea uscata
Postat de: Oana in LegumeFasolea este o sursa de proteine fara grasime!Citeste continuarea
Vinetele
Postat de: Oana in LegumeVanata este o leguma de care va puteti bucura cam o luna jumatate pe tot parcursul anuluiCiteste continuarea
Spanacul
Postat de: Oana in LegumeSpanacul este bogat în potasiu, care stimulează muşchiul cardiac, dar şi în calciu, important pentru sănătatea oaselor, pentru contracţia musculară şi buna funcţionare a sistemului nervos.Citeste continuarea