publicat la 18.02.2012
publicat la 13.02.2012
publicat la 07.02.2012
Cauţi o idee de cadou pentru apropiata aniversare a soacrei tale. Te-ai gândit că un aruncător de flăcări poate fi o jucărie cu adevărat memorabilă? Mai ales dacă-i inversezi un pic două piese…
Bucataras.ro
[email protected]
Supa de rosii cu galuste
Supa: Legumele se taie cubulete de ce dimensiune vreti si se pun in oala impreuna cu leiu, se calesc putin,apoi se toarna 1.5,2 l apa, sare si piper si se lasa sa fiarba pana se inmoaie legumele. Cand legumele sunt fierte se pun intr-un blender si se paseaza, se pun inapoi in supa. Rosiile...
Ciorba de crenvursti
Ceapa se toaca marunt,morcovul si ardeiul cubulete si se calesc in putin ulei,apoi se adauga 1-1.5 l apa. Se fierbe 20 minute la foc mediu. Dupa acest timp se adauga cartofii si dovlecelul taiate cubulete si se mai fierb 10 minute. Crenvurstii se fierb in apa, 5-7 minute,la foc mediu,apoi...
Supa crema de rosii cu morcovi
Rosiile se pun in apa clocotita,apoi se decojesc si se toaca marunt. Legumele se taie bucati potrivite si se pun la fiert in apa cu sare si o lingura de ulei. Cand sunt fierti cartofii se adauga rosiile taiate bucati. Se fierbe pana cand toate legumele sunt fierte si lichidul a scazut pana...
Ciorba de loboda
Intr-o oala se pune apa cu sare la fiert si in momentul in care clocoteste se adauga lobodele curatate si spalate cu apa rece. Se acopera oala cu un capac,se stinge focul si se lasa 10 minute,apoi se scot,se pun intr-o strecuratoare si se trec printr-un jet de apa rece. Legumele se toaca...
Ciorba din carne de porc cu os
Puneti carnea la fiert aprox 1h;verificati daca e fierta cat de cat.Adaugati ceapa taiata marunt,morcovul dat pe razatoare sau cubulete,ardeiul cubulete si lasati la foc pana se fierb legumele. Daca au fiert legumele adaugati fideaua si mariti focul.Spre final adaugati borsul si...
Ciorba ardeleneasca din carne de porc
Carnea se fierbe aprox 30 de minute.Intr-o tigaie se calesc legumele pana se inmoaie(morcovul si ardeiul cubulete,ceapa tocata marunt,pastarnacul dat pe razatoare).Legumele calite se pun in ciorba impreuna cu orezul.Se mai fierbe ciorba pana ce orezul si zarzavaturile sunt fierte. Smantana...
Ciorba de fasole cu afumatura
Se lasa fasolea la inmuiat pana a doua zi. Fasolea se fierbe 10 minute in apa cu sare,apoi se arunca apa in care a fiert si se inlocuieste cu alta. Se fierbe la foc mic pana se inmoaie boabele. In paralele punem carnea la fiert cu sare pana se inmoaie putin si apoi o adaugam la fasole....
Supa cu galusti
Legumele se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare si ulei. Intre timp preparam galustele :intr-un castron batem ouale cu sare si ulei,apoi se adauga grisul in ploaie,Este posibil sa trebuiasca mai mult sau mai putin gris.Trebuie sa rezulte o compozitie nici tare nici moale,sa...
Ciorba de pui a la grec
Pieptul si pulpa de pui se pun la fiert intr-o oala cu sare si piper.Se lasa la fiert si se spumeaza din cand in cand.Ceapa se taie solzisori,iar morcovul cubulete. Cand carnea este fiarta se scoate si se lasa la racit.Legumele se pun in apa in care a fiert carnea impreuna cu orezul spalat si...
Bors de legume
Ceapa se toaca marunt,prajul rondele,morcovul si ardeii cubulete si se pun in 2-3 linguri de ulei la calit. Cand se inmoaie putin legumele se pune fasolea si varza taiata julien,se mai calesc impreuna 5 min,apoi se toarna apa calda si se da intr-un clocot. Se adauga cartofii taiati...
Bors de praz
Prazul se taie rondele(partea alba),legumele cubulete sau cum doriri si se pun la fiert.Dupa cateva clocote se adauga si orezul si se lasa sa fiarba la foc potrivit.Cand au fiert legumele si orezul se adauga bors magic dupa gust si se mai feierbe 10 minute.Se potriveste de sare si...
Supa-crema de ciuperci
1. Ciupercile se curata,se spala si se toaca. 2. Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei,apoi se adauga ciupercile si se calesc si ele. 3. Se adauga ardeiul tocat si morcovul.Se acopera cu cateva cani de apa calda si se lasa sa fiarba.Daca mai este nevoie se adauga apa.Se...
Ciorbita dreasa cu smantana
Carnea se spala si se pune intr-o oala cu apa la fiert;se ia spuma din cand in cand!Zarzavatul se toaca si se adauga la ciorba,lasandu-se sa fiarba.Se adauga borsul.Galbenusurile se amesteca cu smantana si se omogenizeaza.Focul se da la minim si se toarna amestecul in oala,amestecand energic!...
Supa de pui cu orez
Pieptul de pui se taie bucati si se fierbe in 2 l apa cu delicat,luand spuma care se formeaza.Morcovul se curata si se taie dupa preferinta.Ardeiul se toaca cubulete.Ceapa mare se toaca marunt,iar cea mica se lasa intreaga.Cand pieptul de pui a fiert putin se adauga legumele si se lasa la...
Ciorba radauteana
Pieptul de pui se pune intr-o oala cu apa la fiert.Cand fierbe se ia spuma si se scoate pieptul de pui,care se taie bucati.Ceapa se toaca marunt,ardeiul si morcovul cubulete si se pun toate in oala inclusiv carnea.Cand au fiert legumele se adauga delikat .Smantana la temperatura camerei se...
Ciorba de perisoare
1. Legumele se taie cubulete sau cum vreti si se calesc in putin ulei,apoi se adauga apa si se pune la fiert. 2. Intre timp facem perisoarele:amestecam carnea cu orezul,oul si delikatul si formam perisoarele.Cand ciorba a dat intr-un clocat reducem flacara si punem perisoarele cu grija in...
Ciorba de cartofi cu orez
Ceapa se toaca marunt,ardeii cubulete,morcovul cubulete sau se da pe razatoare si se pun la calit in cateva lg de ulei.Separat se rumenesc putin carnatii si se adauga legumelor.Cand acestea s-au inmuiat se pun cartofii taiati cubulete si apa fierbinte.Se lasa sa fiarba pana se inmoaie...
Ciorba de fasole verde cu afumatura
afumatura se rumeneste in putin ulei,apoi se adauga ceapa tocata marunt.Dupa ce s-a calit ceapa se adauga faina si se amesteca bine,apoi morcovul si ardeiul taiate cubulete. Fasolea se rupe in 2-3 bucati,depinde de marime.Peste legume se adauga 1 litru de apa fierbine si fasolea rupta....
Supa de pui cu taietei de casa
taieteii:ouale se bat cu un praf de sare,apoi se adauga faina treptat si se framanta un aluat tare.Se intinde ff bine(sa fie foaia subtire) si se taie fasii de marimi potrivite,formand taieteii.Se lasa sa se usuce pe hartie de copt(eu i-am facut seara si i-am folosit dimineata. Legumele se...
Ciorba de pui cu galuste
ciorbita :Puiul se spala,se proportioneaza,se mai spala de cateva ori pana ramane apa limpede si se pune la fiert intr-o oala incapatoare.Se lasa la fiert,se mai ia spuma din cand in cand si cand este fiarta pe jumatate se adauga legumele taiate(dupa preferinta),sare si piper si se lasa pe foc...
Supa-crema de cartofi
legumele se fierb in apa cu sare;cand au fiert se scurge din lichid daca e prea mult si se mixeaza cu blenderul pana se transforma intr-o crema fina.Apoi se subtiaza putin cu lichidul scurs.Se potriveste de sare,se pune patrunjel si se serveste cu,crutoane! pofta buna!
Ciorbita de pui cu galuste imperiale
Se pune carne la fiert,iar cand este fiarta pe jumatate se adauga legumele taiate cubulete(sau cum doriti) si se lasa la fiert. Galustele:Ouale se bat impreuna cu cascavalul,se adauga untul moale,faina si grisul(amestecate in prealabil) si se potriveste de sare.Se tapeteaza o tava cu hartie de...
Supa de praz
Prazul se taie rondele(partea alba),legumele cubulete sau cum doriri si se pun la fiert.Dupa cateva clocote se adauga si orezul si se lasa sa fiarba la foc potrivit.Cand au fiert legumele si orezul se opreste focul,se potriveste de sare si daca nu o vreti de post,bateti un ou si cu ajutorul unei...
Ciorba de peste
Ciorba: Se pun legumele la fiert cu sare si piper.Separat se fierbe pestele in apa cu sare pana se inmoaie.Cand sunt aproape fierte legumele se adauga orezul si se mai lasa 10-15 min pana fierbe. Cand acestea s-au fiert se adauga pestele scurs si se lasa la foc mic.Dupa primul clocot...
Ciorbita de fasole verde
Se toaca ceapa si ardeiul marunt,morcovul se da pe razatoarea mica si se calesc in 2-3 linguri de ulei in oala in care doriti sa faceti ciorbita.Dupa ce s-au calit se adauga fasolea verde si se mai lasa putin,apoi se pune o cana de apa si se pune capacul.dupa aprox 10 min se umple oala cu apa si...
Supa de legume cu galuste din gris
Morcovul il taiati in 4,o ceapa la fel,iar cealalta o lasati intreaga,pieptul de pui il taiati bucati si lasati la fiert.Cand au fiert legumele ne apucam de galuste:am batut ouale cu uleiul si sarea si apoi adaugam grisul in ploaie.Este posibil sa trebuiasca mai mult sau mai putin gris.Trebuie sa...
Ciorba de perisoare
Se da morcovul si ceapa pe razatoarea mare,se calesc in putin ulei si apoi se adauga apa si se pune la fiert.Intre timp facem perisoarele:amestecam carnea cu orezul,oul si delikatul si formam perisoarele.Cand ciorba adat intr-un clocat reducem flacara si punem perisoarele cu grija in...
Ciorba de os cu bors
Mod de preparare:puneti osul la fiert aprox 1h,dupa care verificati daca e fiert cat de cat. Adaugati cartofi cubulete,ceapa taiata marunt,morcovul dat pe razatoare sau cubulete,ardeiul cubulete si lasati la foc pana se fierb legumele.] Dupa ce au fiert legumele adaugati borsul si ...
Ciorba de fasole cu carne
repede puneti fasolea la umflat seara cu apa calda peste ea.Dimineata o fierbeti putin in apa pusa seara,iar dupa ce da in clocot schimbatiapa si puneti fasolea la fiert.Daca folosti carne proaspata sau congelata o fierbeti separat pe jumatate.In fasole adaugati o ceapa tocata marunt si morcovul...
Ciorba de cocos
Puiul taiat si spalat se pune la fiert,se lasa pana se fierbe cat de cat si se mai ia spuma de pe deasupra din cand in cand.Cand s-a fiert adaugam legumele taiate dupa preferinta si lasam sa fiarba.Dupa ce au fiert si legumele adaugam rosiile si taieteii si mai lasam 10-15 min;punem delicatul si...